KUNSTNERSJEL: TV 2s Dorthe Skappel kommer fra en stor kunstnerfamilie, og har selv vært opptatt av å tegne hele livet. Foto: Anders Myhren/Seher.no
KUNSTNERSJEL: TV 2s Dorthe Skappel kommer fra en stor kunstnerfamilie, og har selv vært opptatt av å tegne hele livet. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Jeg skulle aldri bli kunstner

...men nå er Dorthe Skappels barnebok i butikkhyllene.

SEHER.NO: Nylig debuterte Dorthe Skappel (46) med barneboken "Sirkusprinsessen", som hun både har skrevet og illustrert selv, og det er ingen tilfeldighet, skal vi tro programlederen.

Til KK forteller Skappel at hun vokste opp i en familie der far og bestefar var arkitekter, mor vever, tante og onkel og stefar billedhuggere, og søsteren ble kunstner og smykkedesigner.

- Å vokse opp i en familie der så mange er kunstnerisk anlagt, gjør noe med deg. Jeg har tenkt at ingenting jeg lager kan bli bra nok. Derfor var jeg sikker på at kunstner skulle jeg i hvert fall ikke bli! forteller hun til magasinet.

Den populære programlederen har tegnet siden hun var liten, men da hun reiste til Paris for å jobbe som modell, fungerte det også som terapi.
 
- Da tegnet jeg episoder fra mitt liv, og det fungerte som terapi. Hvis jeg syntes noe var kjipt, eller hadde opplevd noe morsomt, så tegnet jeg i vei og limte inn resultatet i dagboken. For meg fungerte det bedre enn ord.

Skappel forteller også til KK at hun er ekshibisjonist av natur og liker å gjøre ting ordentlig.

- Når jeg først gir jernet, kan du bare glemme å konkurrere med meg.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.
 
LES OGSÅ: Dorthe ga datteren kjendisråd