SKRIVER DET HUN TENKER: Ifølge Trine skriver hun det mange tenker, men ikke tør å si. Her fra en fjelltur på Beitostølen i sommer.  Foto: Privat
SKRIVER DET HUN TENKER: Ifølge Trine skriver hun det mange tenker, men ikke tør å si. Her fra en fjelltur på Beitostølen i sommer. Foto: PrivatVis mer

- Jeg skriver det mange tenker, men ikke tør å si

Trine Grung plages ikke av at hun er kontroversiell...

SEHER.NO: Tidligere programleder, radioprofil og nåværende kjendisblogger Trine Grung (38) har blitt en av landets mest profilerte nettskribenter det siste året.

Med sine kontroversielle og til tider sjokkerende uttalelser har hun skapt overskrifter i flere av Norges største aviser, og til og med fått "sparken" fra programlederjobben i TVNorge.

Og mange undres nok over hvorfor og hvordan hun tør å skrive ned akkurat det hun tenker om alle og enhver.

I "Sommerpraten" med Seher.no hevder imidlertid blogg-profilen at hun skriver fordi hun har lyst, ikke fordi hun ønsker å skape overskrifter.

- De menneskene som tror jeg er PR-kåt, bør lære seg litt om folk og fred, og bli litt eldre. Hvis det er noen som sitter og tror at jeg blogger for mediene, så tar de skrekkelig feil. Jeg ante ikke engang at mediene leste bloggen min, før en venninne sa at jeg var blitt sitert. Jeg husker jeg tenkte "hæ?". Det var et sjokk for meg. Det hadde jeg faktisk aldri trodd. Så dette er ikke noe jeg gjør for å få PR, sier hun.

Nylig flyttet Grung bloggsiden sin fra blogg.no til wordpress.com. Årsaken er at hun føler mange av leserne hennes var litt for unge, og ikke helt skjønte humoren, eller ironien i det hun skriver.

- De på blogg.no er veldig unge. Jeg tror det var mange som ikke skjønte humoren min. Plutselig kom ting i avisene, som at jeg er en mobber, og det er jeg ikke. Jeg er ikke noen mobber, sier hun bestemt.

Til tross for de negative oppslagene, kritikken og trøbbelet med TVNorge, hevder imidlertid Trine at hun aldri har angret på noe av det hun har skrevet.

- En venninne av meg sa en gang at hun tror jeg skriver det mange tenker, men ikke tør å si høyt. Jeg angrer ikke på TVNorge-greiene, eller noe av det jeg har blogget om. Jeg synes det er morsomt å kunne si om kjendisene. De er tross alt mennesker som har valgt å leve i det offentlige rom, og da kan de heller ikke slikkes opp etter ryggen hele tiden. Jeg kjenner jo innsiden av glasset når det gjelder kjendisbransjen, og det er mange kjendiser som skriver og fremstiller seg på en bestemt måte. Det at disse blir forbilder synes jeg er feil, sier hun.

Men selv om hun innrømmer at hun til tider kan være skremmende ærlig, direkte og kontroversielle, tror ikke tobarnsmoren at hun oppfattes som en "riksbitch".

- Nei, det tror jeg absolutt ikke. De fleste jeg kjenner, som har fått med seg bloggen, sier "kjør på Trine, dersom folk ikke skjønner det, så synd". I hovedsak er jeg en dame som er engasjert i mye, og jeg er kontroversiell. Jeg blogger som jeg gjør, men jeg sitter heller ikke og planlegger å være kontroversiell. Jeg sier det jeg tenker, forteller hun.

Ifølge 38-åringen, som foreløpig ikke tjener "fem øre" på bloggen sin, er ikke hovedmålet hennes å skrive dritt om andre, men å inspirere.

- Jeg liker best å inspirere folk til å få et sunnere liv. Det er liksom hovedgreien min. Det er hårreisende hvordan mange folk lever i dag. Ellers skriver jeg også dersom det er overskrifter eller saker som fenger meg. Jeg skriver om det jeg synes er interessant, avslutter hun.

Les mer om Trine på hennes bloggside (ekstern link)

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg fikk ikke sparken fra TVNorge