Live Nelvik:

- Jeg skjønte ikke hva en «Lothepus» var for noe

Da Live Nelvik kom hjem fra ferie innså tobarnsmoren at hun hadde gått glipp av noe stort.

IINGEN «FARMEN»-FEBER: Live Nelvik var selv med i TV 2s «Farmen» i 2004, men fikk ikke med seg programmets kjendisversjon, og ante ikke hva en «Lothepus» var. FOTO: Morten Eik, Se og Hør
IINGEN «FARMEN»-FEBER: Live Nelvik var selv med i TV 2s «Farmen» i 2004, men fikk ikke med seg programmets kjendisversjon, og ante ikke hva en «Lothepus» var. FOTO: Morten Eik, Se og Hør Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Live Nelvik (34) har de siste årene blitt en av NRKs store stjerner gjennom serier som «Dama til» og «Live redder verden», men TV-gjennombruddet kom allerede i 2004 som deltager i TV 2s «Farmen». Tidligere i år fikk kanalen en braksuksess med kjendisversjonen av samme program, noe som gikk Nelvik hus forbi.

- Jeg visste ikke hva en «Lothepus» var for noe, forteller Nelvik i fullt alvor da Seoghør.no møter henne på NRKs høstlansering.

- Norge hadde fått en sykdom

Nelvik var nemlig bortreist mens programmet gikk som en farsott i de norske hjem, og Leif Einar «Lothepus» Lothe (47) nærmest over natten ble en av landets største stjerner.

- Heldigvis var jeg bortreist, og kom hjem til et nytt ord som var Lothepus. Norge hadde fått en sykdom som jeg ikke var smittet av, og det var veldig rart.

POPULÆR: Lothepus var fra før kjent fra «Fjorden Cowboys», og populariteten skjøt i været da han vant den første sesongen av «Farmen Kjendis».
POPULÆR: Lothepus var fra før kjent fra «Fjorden Cowboys», og populariteten skjøt i været da han vant den første sesongen av «Farmen Kjendis». Vis mer

Slo gjennom i «Farmen»

Den sjarmerende TV-profilen vet godt hva Leif Einar «Lothepus» Lothe (47), Vendela Kirsebom (50) og Petter Pilgaard (37) har vært gjennom. Som deltager i den originale «Farmen», kom hun helt til nest siste program, da hun tapte en kunnskapskonkurranse.

I dag er Live, som har to barn med TV-kollega Tore Sagen (36), travelt opptatt både på hjemmebane og med karrieren, og kunne absolutt ikke tenkt seg et nytt gårdsopphold.

- Jeg ble vel spurt om å være med i første sesong av «Farmen Kjendis», men takket nei.

Dobbel-aktuell i nye TV-show

Til høsten blir Nelvik å se på statskanalen i en mer seriøst kontekst. Hun skal nemlig lage valkamptalkshowet «Valgfri» sammen med Atle Bjurstrøm (43), og lede panelshowet «Historisk», der to lag konkurrerer i obskure fakta fra verdenshistorien.

- Jeg skal få lov til å være meg selv i valgdekningen. Hvis ikke hadde jeg aldri sagt ja. Gjennom showet skal folk få seg en pause fra den tradisjonelle valgdekningen med mye pekefinger og kjefting. Det blir politiske gjester, men med en helt annen tone.

TÅREVÅTT: Det ble tårevått da vinneren av Farmen Kjendis 2017ble utropt. Leif Einar Lothe ga samboeren et godt kyss, og deretter fikk hun hele premien. Video: Christian Roth Christensen / Reporter Henriette Eilertsen Vis mer

LES OGSÅ: Live Nelvik tok med babyen på pressekonferanse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer