- Jeg skjønte at jeg må bli bedre på å prioritere dem

KrF-leder Knut Arild Hareide fikk seg en oppvekker etter pappaperm. Nå vil han tilbringe mer tid med kona og barna.

DÅRLIG SAMVITTIGHET: Knut Arild Hareide kjenner mye på den dårlige samvittigheten over at han ikke får tilbrakt nok tid med kona Lisa Maria og deres to barn.  Foto: Andreas Fadum
DÅRLIG SAMVITTIGHET: Knut Arild Hareide kjenner mye på den dårlige samvittigheten over at han ikke får tilbrakt nok tid med kona Lisa Maria og deres to barn. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I mai i fjor jublet KrF-leder Knut Arild Hareide (43) da han og kona Lisa Maria Larsen kunne ønske sønnen Tord Olav (1) velkommen til verden. 

Ekteparet, som giftet seg i 2012, har også datteren Sara (3) sammen.

I et intervju med Dagbladet Pluss forteller 43-åringen at han den siste tiden har kjent fælt på vanskeligheten med å kombinere familieliv med jobben som partileder.

- Er det én ting som er krevende i vår relasjon, så er det tid. Jeg skulle hente Sara i barnehagen, og så innså jeg at flere foreldre hilste på meg for første gang. Da fikk jeg dårlig samvittighet overfor Sara og kona, sier Knut Arild til avisen. 

Saken fortsetter under bildet.

STOLTE FORELDRE: Knut Arild og Lisa Maria tok med seg yngstesønnen Tord Olav på Se og Hørs kjendisgalla i november.  Foto: Espen Solli
STOLTE FORELDRE: Knut Arild og Lisa Maria tok med seg yngstesønnen Tord Olav på Se og Hørs kjendisgalla i november. Foto: Espen Solli Vis mer

Hareide har nettopp kommet tilbake fra pappaperm, og det var da han innså at han ønsker å bruke mer til sammen med sin kjære familie. 

- Det var kjærkomment å bare kunne være sammen med familien, og jeg skjønte at jeg må bli bedre på å prioritere dem fremover. Det handler om hva livet mitt skal være, sier han til Dagbladet. 

Saken fortsetter under bildet.

TRAVEL KARRIEREMANN: 43-åringens jobb som partileder for KrF har ført til lange og mange jobbdager.  Foto: NTB scanpix
TRAVEL KARRIEREMANN: 43-åringens jobb som partileder for KrF har ført til lange og mange jobbdager. Foto: NTB scanpix Vis mer

- En berikelse i livet mitt

Også etter partilederens pappaperm med datteren Sara, opplevde han å føle sterkt på den dårlige samvittigheten etter en travel jobbhøst.

- Jeg føler at jeg har sett Lisa og Sara altfor lite i det siste, og mye av ansvaret har falt på Lisa, og derfor har jeg hatt veldig dårlig samvittighet som pappa, og ektemann, sa han til Se og Hør før jul i 2013.

- Det å bli pappa har vært en berikelse i livet mitt, og det har vært mer stas enn jeg hadde trodd, understreket Hareide overfor Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: - Wow, du ser ut som du er 26 år!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer