Hanne Krogh:

- Jeg skjønte at halsen var begynt å blø innvendig

I fjor måtte Hanne Krogh avlyse flere konserter. Nå forteller artisten at hun var nær ved å miste livet.

KLAR FOR COMEBACK: I disse dager er Hanne Krogh ivrig etter å komme i gang med julekonsertene sine. Det er derimot ikke en selvfølge at hun nå kan stille seg på scenen igjen. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR COMEBACK: I disse dager er Hanne Krogh ivrig etter å komme i gang med julekonsertene sine. Det er derimot ikke en selvfølge at hun nå kan stille seg på scenen igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artist Hanne Krogh (62) har over mange tiår blitt regnet som en av landets mest folkekjære artister. På scenen har hun vært spesielt aktiv rundt juletider, men i desember i fjor sa det fullstendig stopp.

Den gang skrev blant annet Se og Hør at Krogh var innlagt på Haugesund sykehus som følge av en allergisk reaksjon. Konsekvensen ble blant annet at hun måtte avlyse flere konserter.

- Hanne fikk en betennelse i halsen, hele systemet hennes var i ferd med å tette seg og hun klarte nesten ikke å puste. Hun var veldig syk og ble øyeblikkelig satt på en antibiotikakur, fortalte ektemannen og hennes manager, Trygve Sundbø (69), til VG.

- Hadde ikke klart meg

I et større intervju med VGs helgemagasin «Endelig fredag» åpner 62-åringen opp om dramatikken som utspant seg natt til 19. desember 2017.

Først nå tegner hun et bilde av hvor alvorlig situasjonen faktisk var.

- Ja, virkelig. Da det ble morgen, og jeg kom meg til sykehuset, fikk jeg klar beskjed om at jeg kom i siste liten. Halsen var svulmet opp innvendig. De sa jeg burde være glad for at jeg ikke var på vei over Haukelifjellet, for da hadde jeg ikke klart meg. Jeg hadde alle mulige «kokker» - streptokokker og jeg vet ikke hva. Lungebetennelsen jeg også gikk med, var bare en parentes i sammenhengen, sier hun til VG.

- BEGYNTE Å BLØ: Overfor VG tegner Hanne Krogh et bilde av de dramatiske timene hun gikk gjennom i desember i fjor. Her avbildet under en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
- BEGYNTE Å BLØ: Overfor VG tegner Hanne Krogh et bilde av de dramatiske timene hun gikk gjennom i desember i fjor. Her avbildet under en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Krogh erkjenner at hun hadde kjørt kroppen for hardt. 62-åringen hadde før den dramatiske hendelsen gjennomført flere konserter med 40 i feber. Da hun endelig skulle opptre i Haugesund, maktet ikke kroppen mer. Plutselig forsvant stemmen, og da gikk det en alarm i hodet hennes.

- Jeg skjønte da at halsen var begynt å blø innvendig.

- Ble veldig redd

I fjor kunne Kroghs ektemann fortelle at hendelsen naturligvis satte en støkk i kona.

- Hanne ble veldig redd. Når det tetter seg og blir trangt i halsen, blir man jo redd for at det skal tette seg enda mer. Men Hanne er tøff og gir seg ikke. Det er første gang på 24 år og mer enn tusen julekonserter at hun må trekke seg, fortalte Sundbø den gang.

Saken fortsetter under:

Overfor Endelig fredag forklarer sangstjernen at hun dro til Berlin for å bli operert. Operasjonen viste seg å være vellykket, men ikke uten konsekvenser.

Artisten måtte nemlig lære seg å synge på nytt. Tross en møysommelig prosess, forteller Krogh, som nå er aktuell med en ny juleturné, at hun gleder seg over å være tilbake på scenen.

Ble bestemor

Som nevnt over, er Hanne gift med Trygve Sundbø, og har barna Amalie (25) og Sverre (37).

I 2016 kom den hyggelige nyheten om at Krogh for første gang skulle bli bestemor.

Sønnen hennes, Sverre Krogh Sundbø, ventet barn med kona Cecilie Krogh Sundø, noe paret avslørte overfor Se og Hør.

Hanne Kroghs sønn Sverre Krogh Sundbø gifter seg med Cecilie Eide i Holmenkollen Kapell. Vis mer

Og i juli samme år kom gladnyheten alle ventet på - datteren Saga (2) hadde kommet til verden.

- Saga er cirka en halv meter med ren glede. Tenk at vi faktisk får lov til å tilbringe dagene våre sammen med denne fantastiske jenta, jublet han til Seoghør.no den gang.

Hanne Krogh var også i ekstase over det nye familiemedlemmet.

- Hurra! Prinsessen er kommet! Eventyret kan begynne!, strålte hun.

LES OGSÅ: Hanne Krogh ga togpassasjerene litt av en overraskelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer