- Jeg skjønte at det kom

Men «Farmen»-førstekjempen ble likevel forbannet over å bli kalt «fraværende».

FØRSTEKJEMPE: Onsdag ble 21 år gamle Sigurd Berger valgt ut som førstekjempe i «Farmen» på TV 2.  Foto: TV 2
FØRSTEKJEMPE: Onsdag ble 21 år gamle Sigurd Berger valgt ut som førstekjempe i «Farmen» på TV 2. Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: Onsdag var det nok en gang duket for spenning og intriger i «Farmen» på TV 2.

I den andre episoden denne sesongen måtte nemlig storbonde Leif Birger Mækinen (53) velge ut konkurransens første førstekjempe. Og 21 år gamle Sigurd Berger var den som trakk det «korteste strået».

Snekkeren fra Rena utmerket seg allerede i første episode som en ivrig arbeider og sterk konkurrent, men ifølge storbonden var det helt andre grunner til at Berger ble valgt.

I episoden sier nemlig Mækinen at Berger ble valgt fordi han hadde en tendens til å være «fraværende», noe unggutten innrømmer at han fant svært provoserende.

- Jeg synes egentlig det var helt greit å bli valgt, men jeg ble veldig forbannet over grunnlaget hans. Jeg følte vel egentlig at Leif Birger snakket mest om seg selv da han sa jeg var lat og utilstrekkelig. Det synes jeg var skikkelig ufint rett og slett. Det er helt greit at han valgte meg, men det blir feil når han oppgir en falsk grunn, sier Berger til Seher.no.

21-åringen ble imidlertid ikke overrasket over at det var han som ble valgt.

- Jeg kjente jo at det kom da, det må jeg innrømme. Leif Birger hadde fått flere personer til å lyve og si at det ikke kom til å bli meg. Men én av disse var litt dårlig til å lyve, så det kom ikke som noen kjempeoverraskelse, forteller han.

Og det er ikke bare i ettertid at Berger har luftet sin frustrasjon overfor storbonden. Kort tid etter at han ble valgt som førstekjempe innrømmet han overfor Mækinen at han aldri har likt han.

- Jeg sa det egentlig hele tiden. Jeg har blitt en ganske god menneskekjenner etter hvert og Leif Birger var bare så gjennomført falsk. I ettertid har han jo også sagt at grunnen til at han valgte meg som førstekjempe var at jeg hadde sett gjennom det. I tillegg skrøt han så innmari av meg de første dagene. Det ble så mye at det ikke var morsomt en gang, så jeg skjønte jo hvordan det kom til å gå, sier han.

Ifølge storbonde Leif Birger var det veldig tøft å velge førstekjempe, og i ettertid innrømmer han at det egentlig var taktikk å velge Sigurd.

- Han er en utrolig sterk konkurrent, og det ble fort tydelig hvilke kunnskaper han satt inne med. Så jeg fryktet Sigurd, noe som også var hovedårsaken til at jeg valgte han som førstekjempe, sier Mækinen til Seher.no.

Hvorfor omtalte du han da som "fraværende"?

- Nei, der brukte jeg galt uttrykk, for Sigurd gjorde en veldig god jobb. Så det har jeg beklaget i ettertid. Men han tok på seg en pedagogisk oppgave overfor de andre, og den oppgaven synes jeg ikke han skjøttet til det fulle. Men det var et veldig vanskelig valg for meg, sier han.

Se "Farmen" på TV 2 mandager, onsdager og lørdager kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Forloveden var gravid under «Farmen»