HADDE HENDENDE FULLE: Sven Nordin og kona Torhild Strand oppdro tvillingdøtre sammen for 20-30 år siden. Nå har de fått et lite gjensyn med det livet, som besteforeldre til lille Birk. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
HADDE HENDENDE FULLE: Sven Nordin og kona Torhild Strand oppdro tvillingdøtre sammen for 20-30 år siden. Nå har de fått et lite gjensyn med det livet, som besteforeldre til lille Birk. Foto: Andreas Fadum, Se og HørVis mer

- Jeg skjønner ikke hvordan vi klarte alt sammen

Livet som nybakt bestefar har ført til «flashbacks» fra fortiden for Sven Nordin.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Sven Nordin (59) fortalte nylig til Se og Hør at han priser livet etter han ble bestefar til vesle Birk (1) i 2015

«Blå ögon»-skuespilleren og kona Torhild Strand er vant til å ha mange baller i lufta, spesielt når det gjelder å takle småbarn. 

Selv har de to oppdratt tvillingjentene Liv og Mira, som nå er 31 år gamle.

Til VG forteller 59-åringen imidlertid at han ikke forstår hvor de fant energien til å håndtere tvillinger i sine yngre dager.

- Nå som jeg har blitt bestefar blir jeg minnet på hvor mye jobb det er å håndtere småunger og jobb samtidig. Vi hadde jo tvillinger, og nå skjønner jeg rett og slett ikke hvordan vi klarte alt sammen. Som du skjønner, så er ikke energien og styrken helt den samme som tidligere, forteller tobarnsfaren til VG.

Saken fortsetter under bildet. 

TRAVEL TID: Sven Nordin og Torhild Strand sammen med tvillingene Liv Strand Nordin og Mira Strand Nordin hjemme i huset på Kampen i Oslo i 1987. Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix
TRAVEL TID: Sven Nordin og Torhild Strand sammen med tvillingene Liv Strand Nordin og Mira Strand Nordin hjemme i huset på Kampen i Oslo i 1987. Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix Vis mer

Tøff høst foran seg

Til høsten blir Nordin å se på Oslo Nye i stykket «Hvem er redd for Virginia Woolf?», der han spiller mot komiker Linn Skåber (46).

Samtidig starter han forberedelsene til monologen «En mann ved navn Ove», så det er sikkert å si at den spreke 59-åringen har nok å finne på fremover - både på jobbfronten og som en relativt fersk bestefar. 

- Ja, det blir nok veldig tøft. Jeg må rett og slett legge meg i hardtrening i sommer, komme i bedre form, lete etter en skjult ungdomskilde, spøker han til avisen.

I 2010 røpet Nordin til Dagbladet at han og kona passet på å få litt fri sammen mens tvillingdøtrene var små. Da lente de seg på besteforeldre og venner mens de reiste på elskovsferie sammen. 

Saken fortsetter under bildet. 

TRAVEL MANN: Neste år blir Sven Nordin (t.h) å se i NRK-serien «Valkyrien». Her sammen med motspillerne Pål Sverre Hagen og Pia Halvorsen. Foto: NTB scanpix
TRAVEL MANN: Neste år blir Sven Nordin (t.h) å se i NRK-serien «Valkyrien». Her sammen med motspillerne Pål Sverre Hagen og Pia Halvorsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Føler seg ikke gammel

Tidligere har «Mot i brøstet»-stjernen fortalt til Se og Hør at han har hatt planen klar om hva slags bestefar han ønsket å bli.

- Jeg tror jeg vil være en leken bestefar. Jeg ser for meg at jeg vil ta meg av bading og krabbefiske om sommeren og skiturer om vinteren, røpet skuespilleren den gang.

Og selv om Nordin innrømmer til VG at han ikke har den samme energien som han hadde i sine yngre dager, tenker han lite over alderen. 

- Jeg føler meg på ingen måte gammel, selv om jeg er blitt morfar, fortalte den folkekjære skuespilleren nylig til Se og Hør.

Sven Nordin er også kjent for sitt lange vennskap med tidligere «Mot i brøstet»-kollega Nils Vogt (67). I 2014/2015 var duoen å se i stykket «Litt av et par» - se video med dem nedenfor:

LES OGSÅ: - Nå er det deilig å bare være pappa