- Jeg skjønner ikke hva som er så forferdelig

Johanna Grønneberg forventet ikke at Instagram-bildet av datteren skulle bli så omdiskutert.

OMDISKUTERT: Johanna Grønneberg vekket oppsikt da hun delte et bilde der hun går med datteren Savannah i bånd. Selv skjønner hun ikke all kritikken og bruker kun båndet i situasjoner der hun mener det er det tryggeste.  Foto: Johanna Grønneberg/Instagram/Curt Hjertstedt/Seoghør
OMDISKUTERT: Johanna Grønneberg vekket oppsikt da hun delte et bilde der hun går med datteren Savannah i bånd. Selv skjønner hun ikke all kritikken og bruker kun båndet i situasjoner der hun mener det er det tryggeste. Foto: Johanna Grønneberg/Instagram/Curt Hjertstedt/Seoghør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Programleder og forfatter Johanna Grønneberg Mesa (34) deler tiden mellom Oslo og sin tidligere hjemby Los Angeles og datteren Savannah (1) har allerede vært på flere lange flyreiser.

I forbindelse med en av reisene delte Mesa et bilde på Instagram der hun går med datteren i bånd.

- This is how we travel. Yes, she is on a leash - get over it, skrev hun under bildet.

Hun forteller at hun var forberedt på noe kritikk, men skjønner ikke hvorfor folk reagerer så kraftig.

- Noen ganger sier jeg ting litt for å erte, men denne gangen tenkte jeg bare at det var et søtt bilde av Savannah på tur, sier hun til Seoghør.no.

Det var Aftenposten som først omtalte saken, og har snakket med forfatter og høgskolelektor Tone Strømøy som omtaler bildet som «forferdelig trist». Saken fikk enorm oppmerksomhet i sosiale medier.

VANT TIL Å SJOKKERE: Programlederen er vant til at det hun sier skaper reaksjoner. Her med ektemannen Vince Mesa.  Foto: FameFlynet Norway
VANT TIL Å SJOKKERE: Programlederen er vant til at det hun sier skaper reaksjoner. Her med ektemannen Vince Mesa. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Skjønner ikke hva som er forferdelig

I kommentarfeltet er det også svært delte meninger om båndet som noen mener er praktisk, mens andre synes det grenser til barnemishandling.

Selv skjønner ikke Johanna den negative responsen og mener det ikke er noe bedre når barnet sitter i barnevogn.

- Hvorfor er en sekk med bånd verre enn en vogn? Hun får muligheten til å gå selv og slipper å sitte stille i en vogn hele tiden, sier Grønneberg og påpeker at hun kun bruker båndet i situasjoner der hun mener det er tryggest.

- Jeg skjønner ikke hva som er så forferdelig. Det er ikke slik at jeg sitter på kafé og binder Savannah fast i gjerdet ved siden av. Jeg bruker båndet i situasjoner der det er nødvendig, slik som flyplasser. Sikkerhet er alltid det viktigste. Det er ikke for å gjøre min jobb som mor noe enklere.

Vant til at det stormer

34-åringen er vant til at det hun sier skaper oppstyr. I programmet «Johanna - prosjekt baby» vekket hun oppsikt da hun uttalte at hun ønsket seg orgasmefødsel, senere fortalte hun om   amme-press i Norge og nylig sjokkerte hun da hun til Seoghør.no røpet Savannahs første ord.

Se Johanna røpe datterens første ord her:

Grønneberg har også skapt overskrifter med sin brutalt ærlige beskrivelse av fødselen, og delte åpenhjertig om sine erfaringer som mor i boken «Etter fødselen - det alle glemte å si».

- Det var ganske fælt. Den tiden var ikke så fint som folk skal ha det til. Og det blir bare verre når folk sier den er så fin for da føler man seg skyldig for man ikke har kost seg som man skal, har hun tidligere fortalt Seoghør.no.

LES OGSÅ: - En bit av brystvorta datt av!

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer