Thomas Alsgaard:

- Jeg skjønner det ikke

Det er spesielt én ting som irriterer Thomas Alsgaard på turer i naturen.

TURGLAD: Thomas Alsgaard er glad i turer i naturen, men det er én ting han ikke helt forstår. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TURGLAD: Thomas Alsgaard er glad i turer i naturen, men det er én ting han ikke helt forstår. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De tidligere toppidrettsutøverne Thomas Alsgaard (50) og Helene Olafsen (32) er for tiden aktuelle med podkasten «Alsgaard & Olafsen». Målet med podkasten er, ifølge Olafsen, at både hun og lytterne skal føle seg «bedre og smartere etter å ha hørt en episode».

I den nyeste episoden kan den tidligere langrennsløperen avsløre at han lar seg irritere over båndtvang på hunder.

Etter at Olafsen spør om det er noe som har irritert 50-åringen i sommer, kommer det fram at han synes det er helt forferdelig å løpe med hunden i skogen, spesielt hvis det er i fritt terreng.

TATT PÅ SENGA: Elisa Røtterud skjønte lite da hennes partner Thomas Alsgaard «snappet» under en tur i «71 grader nord - team». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Det er farlig, særlig på toppturer, fordi bikkja nøkker og drar og vet aldri hva den finner på. Det er skummelt hvis bikkja nøkker til på vei nedover, så man kan stupe fremover. Men jeg har den i bånd, jeg må jo det.

- En del som ødelegger

«71 grader nord-team»-vinneren forstår at man i perioden der fuglene nettopp har klekket og dyreungene fortsatt er små, må ha bånd på hunden, men:

- Er jeg et sted jeg vet det ikke er fugl, eller mennesker, eller noen ting så tenker jeg litt sånn «hvorfor er det nødvendig?». Jeg skjønner det ikke, forteller Alsgaard.

Podkastmakkeren er ikke helt enig med Alsgaard i oppfatningen hans rundt båndtvang på hunder.

REDD: Helene Olafsen har med seg mentor Thomas Alsgaard, i «Senkveld knuser verdensrekorder», her kommer det frem at Helene er redd for hunder. Video: TV 2 Vis mer

Olafsen forteller nemlig at hun er en person med skrekk for hunder. Hun legger til at hun har vendt seg til noen hunder, men at hun fortsatt er skeptisk.

Alsgaard mener hundeeierne selv må kunne vurdere behovet for bånd.

- Det er en del som ødelegger, så de gjør det enkelt og sier at båndtvang gjelder alle. Man blir fratatt evnen til å vurdere selv. Hvis jeg vurderer at jeg har kontroll på bikkja, eller er i et område der det ikke er folk, eller sau, eller fugl, eller lignende, burde jeg kunne vurdere min egen oppfatning av behovet, avslutter han.

Thomas Alsgaard har ikke besvart Se og Hørs henvendelse om en ytterligere kommentar til saken.

LES OGSÅ: Avslører diagnose

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer