STOLT MENTOR: - Lise blir bare bedre og bedre og hun kommer til å være en av de som kjemper i teten her. Det er jeg helt sikker på, sier Peters til Seher.no. Foto: Anders Myhren / Seher.no
STOLT MENTOR: - Lise blir bare bedre og bedre og hun kommer til å være en av de som kjemper i teten her. Det er jeg helt sikker på, sier Peters til Seher.no. Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

- Jeg skjønner at det er sårt

Men "X Factor"dommeren nekter å ta parti i krangelen...

Se videointervju med Peter Peters og Lise Mæland nederst i saken!

SEHER.NO: Det ble dramatisk og følelsesladet under fredagens X Factor på TV 2. Vokalgruppa "No Name - No Fame" måtte forlate konkurransen etter å ha fått massiv kritikk fra dommer Jan Fredrik Karlsen.

Gruppas mentor Mira Craig havnet i en vanskelig situasjon da hun måtte velge mellom to av sine egne, da både "Shackles" og "No Name - No Fame" havnet i duellen. Og det oppsto nærmest en isfront mellom Mira og Jan Fredrik etter at han ga svært negative tilbakemeldinger til alle hennes tre gjenværende grupper under sending.

- Det virker som at han allerede har bestemt seg, og at han strategisk drar ting i forskjellige retninger. Jan Fredrik virker å ha mer imot gruppene enn noen fra de andre kategoriene, raste Mira til Seher.no etter fredagens direktesending.

Peter Peters er den eneste av dommerne som har fått bevare alle sine fire deltagere - i "under 25"-kategorien - i konkurransen. Og han forstår at fredagens utstemming ble en sår for Mira.

- Jeg følte med Mira der, og jeg skjønner at ikke var en god situasjon, sier Peters, som også legger til at han har forståelse for at Jan Fredrik ga gruppene kritikk.

- Jeg tror jo ærlig talt at Jan Fredrik går inn og sier det han mener, og selvfølgelig blir det sårt. Vi jobber så tett med disse artistene at når Mira sitter der og ser dagens fremførelse har hun et helt register av en uke med og øving, mens vi andre dommere bare ser dette en eneste gang. Og for Karlsen ble det skivebom, men for Mira som har sett et potensial vi kanskje ikke har sett, blir det sårt - og det skjønner jeg, sier Peter Peters til Seher.no.  

Likevel vil ikke Peters ta parti med noen av sine meddommere.

- Jeg har så sor respekt for både Mira og Karlsen at det at de er uenige noen ganger synes jeg bare er fint. Og jeg kommer også til å være uenig med dem i løpet av denne konkurransen, men det er ingen som har rett eller galt, sier Peters til Seher.no.

Peter Peters hadde i motsetning til Mira Craig ingen grunn til å bekymre seg over sine deltagere under fredagens "X Factor". Den som kanskje fikk aller best tilbakemeldinger var Lise Mæland, som imponerte med sin tolkning av Bjørn Eidsvågs "Eg Ser", og mentor Peters har klokkeklar tro på at Sandefjor-jenta vil nå langt i konkurransen.

- Lise blir bare bedre og bedre og hun kommer til å være en av de som kjemper i teten her. Det er jeg helt sikker på, sier den entusiatiske dommeren til Seher.no.

"X Factor" ser du på TV 2 fredager klokka 20.00.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Jeg har det tyngre enn deg, Jan Fredrik
Se videointervju med Peter Peters og Lise Mæland her:

[obj:media:8127]