Iman Meskini:

- Jeg skjermer meg selv

«Skam»-stjernen letter på sløret om negative kommentarer.

HOLDER SEG UNNA: Iman Meskini avslører at negative kommentarer påvirker henne. Derfor har hun tatt flere grep for å slippe å forholde seg til det. Foto: NTB Scanpix
HOLDER SEG UNNA: Iman Meskini avslører at negative kommentarer påvirker henne. Derfor har hun tatt flere grep for å slippe å forholde seg til det. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I likhet med resten av kollegaene i «Skam», ble Iman Meskini (21) så godt som stjerne over natten i rollen som «Sana» i NRK-suksessen.

Hun har siden siste sesong rullet over skjermen trukket seg tilbake fra rampelyset, men har langt ifra ligget på latsiden. Det siste året har hun blant annet fullført førstegangstjenesten i Forsvaret, hun har fortsatt med studier og vært på innspilling til den nye sesongen av «71 grader nord», som kommer på TVNorge.

Blir påvirket

I et intervju med Dagbladet kan Iman fortelle om baksiden av medaljen når det kommer til å være en offentlig profil.

Til avisen forteller hun åpenhjertig om netthat og om hvordan hun påvirkes av nettrollene.

- Jeg har bevisst valgt å ikke lese artikler og kommentarer som er negative, bare for å skjerme meg selv og ikke la det stoppe meg eller påvirke meg, sier hun og fortsetter:

- Man kan si at «jeg ler av det» eller «jeg bryr meg ikke om det», men vi er mennesker og vi blir påvirket. Det innrømmer jeg at jeg blir, og derfor holder jeg meg unna.

BLE STJERNER: Hele gjengen fra «Skam» møtte pressen på avsluttningsfesten til serien i fjor. Foto: NTB Scanpix
BLE STJERNER: Hele gjengen fra «Skam» møtte pressen på avsluttningsfesten til serien i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Iman eller «Sana»?

Til tross for at det begynner å bli en stund siden serien på NRK ble avsluttet, blir Iman fremdeles gjenkjent for sin medvirkning og rollekarakteren.

Akkurat dét har hun likevel sluttet å irritere seg over, og lyder nå like godt til både «Iman» og «Sana».

- Det var irriterende i starten, men det er spesielt fordi jeg så på henne som veldig annerledes fra meg selv. Ikke nødvendigvis på religion og verdiene hennes, men på væremåten og klesstil og litt sånn. Hun hadde jo sine «issues», var litt sint og skulle spille litt sånn mørk, og det er ikke meg, har hun tidligere sagt til «God morgen Norge».

Saken fortsetter under bildet.

SPESIELT MØTE: Iman var blant andre en av de heldige som fikk treffe hertuginne Kate og prins William da de besøkte Norge tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
SPESIELT MØTE: Iman var blant andre en av de heldige som fikk treffe hertuginne Kate og prins William da de besøkte Norge tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gjennom de fire sesongene av «Skam» ble det etter hvert lettere for Iman å takle forvekslingen mellom privatperson og rollekarakter. Det ved å godta at hun var «Sanas» ansikt utad, og ved å være bevisst på at hun selv godt kjente til forskjellen på seg og rollefiguren.

Da Iman Meskini fikk rollen i «Skam», var det til fordel for hele 200 andre håpefulle skuespillere.

Uten erfaring og med en enorm suksess, forklarte hun at opplevelsen gjorde at det ble mye på én gang, og at hun fortsatt var i en prosess hvor hun lot det hele synke inn.

- Jeg tror jeg tar en liten pause i alle fall, men om det skjer i fremtiden, vet jeg ikke, sa hun i TV 2-programmet.

LES OGSÅ: Hyller ekskjæresten i sosiale medier

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer