Henrik og Liva Ingebrigtsen:

- Jeg skjemmer de litt bort

Løperen utelukker ikke flere barn med kona.

GODT GIFT: Henrik og Liva Ingebrigtsen møttes for syv år siden. Sammen har de to døtre, men innrømmer at det kanskje kan bli fler. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GODT GIFT: Henrik og Liva Ingebrigtsen møttes for syv år siden. Sammen har de to døtre, men innrømmer at det kanskje kan bli fler. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 fikk den eldste av Ingebrigsten-løpebrødrene, Henrik, sin Liva - og det var med det enda en som kunne smykke seg med det gjeve Ingebrigtsen-navnet i byen.

Henrik Ingebrigtsen (30) har de seneste årene vært å regne som en av verdens beste løpere, men hjulene ruller ikke på hjemmebane uten Liva (25).

Hun har blitt et kjent navn for mange, spesielt på sosiale medier, der hun oppdaterer følgerne sine gjennom en svært travel hverdag.

I forbindelse med premieren på den nye «James Bond»-filmen på Colosseum i Oslo, kunne 25-åringen avsløre hvordan hun klarer å sjonglere alt fra skole, mammarollen, hverdaglige gjøremål og jobb.

FRA TRENING TIL FEST: Henrik Ingebrigtsen og kona Liva møtte opp på Elle-fest - bare to dager før Henrik skal i aksjon på Diamond League-stevnet på Bislett. Reporter/video: Jonas S. Hammer / Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer

Utelukker ikke flere barn

På sosiale medier har hun nemlig fått mye skryt for hvordan hun takler hverdagens stressende gjøremål.

- Har du ekstra mange timer i døgnet?

- Nei, jeg har egentlig ikke det, men jeg har blitt veldig flink til å finne ut hva som er viktig å få gjort. Det er bare å lage liste og få det gjort. Må man så må man, smiler hun.

At ukedagene fylles opp - og vel så det - er det ingen tvil om. Hun legger imidlertid ikke skjul på at ektemannen Henrik mer enn gjerne skulle hatt enda mer å gjøre. Paret har døtrene Olivia og Charlotte.

- Henrik vil veldig gjerne ha flere barn. Jeg kunne hatt én til jeg også, men jeg har hatt litt uhell i graviditetene - så jeg vet ikke om jeg tør. Men man vet aldri, kanskje når han roer ned livsstilen. Det er han det står på, sier Liva til Se og Hør idet ektemannen kommer gående på rød løper.

ETTER OPERASJONEN: - Det er nesten litt vondt å se på, sier Henrik Ingebrigtsen om videobildene fra rett etter operasjonen. Video: Team Ingebrigtsen / NRK. Vis mer

- Skjemmer de bort

- Henrik, jeg hører rykter om at det er deg og din karriere det står på?

- Det er relativt travelt med to unger, men jeg skulle gjerne hatt et par til, ler han.

På spørsmål om han har planer om å gå i pappa Gjerts fotspor (syv barn journ.anm.), utbryter han: «Ikke egentlig!»

Han fortsetter:

- Greia er at når man får barn, så er det nesten argument nok til å få enda flere, for det er så gøy. Det finnes jo ikke noe mer gøy enn å finne på ting med barna, det er jo det som gjør at jeg vil gjøre mer av det. Jo eldre de blir så tenker jeg at det er én mindre ting jeg kan gjøre for første gang. Å lære de å sykle - nå lærte jeg nettopp hun på fire år å bruke bankkort, smiler han stolt:

- Jeg sendte henne inn i butikken. Hun skulle kjøpe en sjokolade, men kom ut med en bamse. Jeg sa egentlig at hun kunne kjøpe hva hun ville, så da ble det en bamse som hun hadde betalt for selv med «tap». Skamgøy!

KJÆRLIGHET: Jakob Ingebrigtsen gjester Lindmo sammen med kjæresten Elisabeth. Der snakker de blant annet om hvordan de ble sammen. Video: NRK / Rødt Kort. Vis mer

- Men litt farlig, eller?

- Jojo, jeg ser jo hva jeg har gjort. Jeg skjemmer de litt bort.

Holder kjærligheten ved like

Begge legger til at datteren er både ansvarlig og forsiktig - til å være fire år.

- Men de er jo materialistiske, som moren, flirer Henrik og ser bort på kona, som avfeier det hele.

Henrik dukket opp på den røde løperen i smokingen han giftet seg i, mens Liva hadde på seg et antrekk kjøpt på Fretex.

TOK SELFIE: Da løpebrødrene Ingebrigtsen møtte Petter Northug på løpebane for noen år siden klarte de å hisse på seg den tidligere langrennskongen. Video: Petter Northug Jr. / YouTube Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Det er syv år siden ekteparet traff hverandre for første gang. Å holde kjærligheten ved like har stort sett aldri vært noe problem, forteller de.

- Du må finne en balanse mellom å irritere og å gjøre det gøy, så det aldri blir kjedelig, sier Liva.

- Det er jo friksjon, som i alle forhold, det er sånn det skal være. Sterke meninger og takhøyde til å si akkurat det man mener, føler jeg er viktig. Liva sier alltid at vi ikke skal legge oss mens vi er sure på hverandre, men det er jo ikke alltid vi klarer å holde det, ler Henrik, mens Liva legger til at det kanskje har skjedd et par ganger gjennom årene.

- Så lenge vi blir venner igjen må det være greit, avslutter han, før datekvelden med agent 007 på det store lerrettet fortsetter.

LES OGSÅ: Røper hvordan de møttes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer