Anniken Jørgensen

- Jeg skammet meg så jævlig

Anniken Jørgensen tar bladet fra munnen om det kosmetiske inngrepet.

ÆRLIG: Toppblogger Anniken Jørgensen snakker ut om leppeinjeksjonene hun fikk utført for fire år siden. I dag angrer hun på inngrepet, og fraråder andre å gå i samme felle som henne. Foto: Andreas Fadum
ÆRLIG: Toppblogger Anniken Jørgensen snakker ut om leppeinjeksjonene hun fikk utført for fire år siden. I dag angrer hun på inngrepet, og fraråder andre å gå i samme felle som henne. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

«Jeg har ikke Restylane, og kommer heller ikke til å ta det», skrev blogger Anniken Jørgensen (21) til leserne sine i forbindelse med en såkalt spørsmålsrunde i januar 2015.

Hun hevdet hardnakket å aldri ha latt seg injisere med det kosmetiske fyllstoffet, som oftest brukes for å forstørre lepper. Sannheten var derimot en helt annen. Først tidligere i år valgte den nå 21 år gamle bloggeren å fortelle sannheten til leserne sine.

For fire år siden oppsøkte hun en klinikk for å fylle på leppene sine, og spørsmål fra leserne kom deretter som perler på en snor. I dag er ikke bloggeren, som har bemerket seg med sine ærlige og åpne tekster i sosiale medier og på bloggen, spesielt stolt av avgjørelsen.

- TRIST: Anniken Jørgensen, fra TV 2-serien «Bloggerne», forteller at hun ble lei seg da noen kommenterte at de hadde slettet henne fra Snapchat, fordi hun ikke var like pen der som på bloggen. Video: TV 2 Vis mer

- Skammet meg

- Jeg tror jeg angret allerede på veien til klinikken, avslører bloggeren overfor TV 2.

Det er i forbindelse med kanalens sommerspalte «#2hjørningen» at bloggeren nå snakker om temaet. Sammen med bloggkollega Kristine Ullebø diskuterer de flere temaer, blant annet kosmetiske inngrep og bloggeres makt.

At 21-åringen i sin tid betalte rundt 5000 kroner for å forstørre leppene sine, angrer hun i dag på.

- Jeg skammet meg så jævlig. Da jeg kom hjem hovnet jeg opp, så jeg ble helt panisk og prøvde å presse dette ut av leppene, forteller hun til kanalen.

Dette er første og siste gang hun har latt seg injisere med Restylane. Jo da, hun har fremhevet utseendet sitt med andre ting som extensions i både håret og på vippene, men hun legger seg tvilsomt under kniven - eller sprøyta i dette tilfellet - igjen.

Selv etterlyser hun en endring på politisk nivå. Mange husker godt debatten fra tidligere i år, der Ulrikke Falch og Kristine Ullebø snakket tydelig om bloggere burde promotere kosmetiske inngrep, usunne livsstiler og om hvilke reguleringer man eventuelt burde få på plass.

Jørgensen har klare meninger om det

- Jeg tror at alle må ta et ansvar, men politikerne er først og fremst de som kan sette retningslinjer og et lovverk. Sånn som jeg har sagt, jeg synes ikke rabattkoder på plastisk kirurgi burde vært lov i det hele tatt, sier hun, og fortsetter:

- Og vi er nødt til å få dette inn i skolesystemet, etterlyser hun, og legger til at man bør få se alle slags pupper, kropper og mennesker på skolen - slik at man eventuelt kan forebygge dårlig selvtillit hos unge.

21-åringen sto nylig bak kronikken «Vis pupper, underliv, strekkmerker og rumper i undervisningen», som ble publisert i Aftenposten. I juni deltok hun nemlig på en konferanse sammen med statsrådene Linda Hofstad Helleland og Åse Michaelsen. Kroppspress ble diskutert, og målet var å få blogging, kropp og kosmetiske inngrep opp som en diskurs blant politikerne.

Singellivet

Det er ikke bare politisk lobbyvirksomhet som opptar Jørgensen om dagen. Da Se og Hør møtte bloggstjernen på sommerfesten til Universal i midten av juni, kunne hun fortelle om sitt nye liv som singel.

I likhet med «Bloggerne»-kollega Kristine Ullebø, ble også Jørgensen nylig singel etter bruddet med Anders Gran, et forhold man fikk følge tett i TV 2 Livsstil-serien.

NYSINGEL: Anniken Jørgensen og Anders Gran gikk nylig hver til sitt. Foto: NTB scanpix
NYSINGEL: Anniken Jørgensen og Anders Gran gikk nylig hver til sitt. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Livet som singel er veldig opp og ned. Litt ensomt og litt bra, sa hun til Se og Hør.

Denne kvelden var hun imidlertid klar for en hyggelig kveld, og overrasket med en gjennomsiktig topp og luksussko fra Balenciaga da hun ankom festen. På Instagram skrev hun at det er for å sette et standpunkt.

«Welcome to the jungle, jeg skal på event og har mannet meg opp i akkurat to måneder for denne dagen», skrev hun.

Overfor Se og Hør forklarte hun at hun for tiden står midt i flytteplaner etter å ha kjøpt seg leilighet.

- Jeg har nettopp kjøpt meg leilighet på Alexander Kiellands plass. Det er en liten leilighet, så det er bare plass til meg. Det er et skikkelig oppussingsprosjekt, sånn at jeg kan få det akkurat som jeg vil ha det, sa Jørgensen.

LES OGSÅ: Har gått videre etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer