Katy Perry:

- Jeg skammet meg over at jeg hadde disse tankene

Katy Perry avslørte sin mørke side.

ÅPNER OPP: I en lang livesending fortalte Katy Perry åpenhjertig om problemene sine. Det ble en tårevåt affære, og sto i sterk kontrast til hvordan vi som oftest ser henne: Smilende og blid. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB scanpix
ÅPNER OPP: I en lang livesending fortalte Katy Perry åpenhjertig om problemene sine. Det ble en tårevåt affære, og sto i sterk kontrast til hvordan vi som oftest ser henne: Smilende og blid. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Popartisten Katy Perry (32) er i vinden om dagen. Hun slapp akkurat det nye albumet «Witness», spilte på minnekonserten i Manchester og har gjort mange intervjuer i det siste.

Hennes siste prosjekt var en 96 timer lang livesending, som inkluderte en terapisesjon med doktor Siri Sat Nam Singh. Han leder til vanlig programmet «The Therapist».

KATY STARSTRUCK: Katty Perry fikk oppfylt drømmen om å møte Ylvis på rød løper før MTV Awards i Amsterdam. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Diskusjonen dem imellom varte i nærmere en time, og dreiet seg spesielt om artistens selvbilde. Der kom det fram at popstjerna ofte skiller mellom karakteren Katy Perry og kvinnen Katheryn Elizabeth Hudson, som hun egentlig heter.

PÅ SCENEN: Katy Perry stod på scenen under minnekonserten for terrorofrene i Manchester. Foto: NTB Scanpix
PÅ SCENEN: Katy Perry stod på scenen under minnekonserten for terrorofrene i Manchester. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skillet har vært spesielt tungt å opprettholde i perioder med alkoholisme, depresjon og selvmordstanker.

- Skammet meg

Medier som Huffington Post, NDTV og svenske Expressen har omtalt saken, som bare er en av flere oppsiktsvekkende ting som ble kjent i livesendinga.

«Roar»-sangeren kan blant annet fortelle om en tung periode med alkoholisme, som seinere bød på andre problemer. Hun sier at hun skammet seg over situasjonen, og hadde i perioder tanker om selvskading.

- Men selvfølgelig, Katy Perry er jo såpass sterk. Jeg skammet meg over at jeg hadde disse tankene, over at jeg var såpass langt nede og deprimert, sier hun i intervjuet.

Artisten mener at «Katy Perry» på mange måter har fungert som en slags maske for henne, som hun tar på når ting i livet blir tungt.

- Jeg bygde denne Katy Perry-greia som alle kjenner og som nå er grunnen til at alle lytter, og det er fantastisk, men det er virkelig en fasade.

KJENT: Popstjernen mener det er et stort skille mellom henne som artist og henne som privatperson. «Katy Perry» har hun hovedsaklig brukt som et skjold eller en maske, sier hun selv. Her er artisten fotografert i 2010. Foto: AP, NTB scanpix
KJENT: Popstjernen mener det er et stort skille mellom henne som artist og henne som privatperson. «Katy Perry» har hun hovedsaklig brukt som et skjold eller en maske, sier hun selv. Her er artisten fotografert i 2010. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Hun mener karakteren hun har bygget opp er glamorøs, rik og suksessfull, mens Katheryn Hudson på sin side er fattig, uviktig og kjedelig. Under terapisesjonen blir det også gjort et poeng av Perrys nye hårsveis, som blant andre Sigrid Bonde Tusvik har latt seg inspirere av.

Hun mener at sveisen var et forsøk på å bli seg selv igjen, og en måte å distansere seg fra det alle krever av Katy Perry som fenomen. I dette segmentet gråt hun.

Nød lærer naken kvinne å spinne, heter det. «Firework»-sangeren lagde sangen «By the Grace of God» om den tunge tida med depresjoner og selvmordstanker. Den kom ut på 2013-albumet hennes «Prism».

Lang konflikt

De siste åra har det for øvrig vært en bitter strid mellom Perry og popstjernen Taylor Swift, en krangel som de siste månedene har kommet opp flere ganger.

Det var et intervju med Swift i musikkmagasinet Rolling Stone som startet det hele i 2014. Der hevdet artisten at en annen popstjerne hadde prøvd å stjele danserne hennes. Artisten ble aldri navngitt, men enkelte begynte å lure på om hun snakket om Perry. Spekulasjonene toppet seg da Perry la ut følgende melding på Twitter like etter intervjuet:

«Hold utkikk etter Regina George (slem jente fra «Mean Girls», journ.anm.) i fåreklær».

SNAKKET OG SANG UT: Katy Perry gjestet «The Late Late Show with James Corden», og snakket om den årelange krangelen hun har hatt med kollega Taylor Swift. Video: CBS via CNN Vis mer

Mange trodde meldingen refererte til Swift og hennes uttalelser om danserne. Siden har det vært en kald front mellom de to damene, som begge er noen av de mest suksessrike i det amerikanske musikkmarkedet om dagen.

Da Swift ga ut låta «Bad Blood», hvor hun synger om en positiv relasjon snudd mot det negative, var det mange som trodde låta handlet om Perry. Det ble imidlertid aldri bekreftet.

I fjor sommer blusset konflikten opp igjen, da dramaet rundt Swift og artisten Calvin Harris (33) stormet i sosiale medier. Da det ble kjent at de hadde gått hver til sitt, fyrte Harris løs med sterke ord på Twitter.

«Jeg vet at du ikke er på turné for øyeblikket og at du er på jakt etter noen du kan rive ned som du gjorde med Katy, men det blir ikke meg. Beklager», skrev han. Dette var etter at Swift hevdet å ha skrevet en av hans låter, noe han fant seg fint lite i.

I livesendinga på nettet snakket Perry ut om forholdet til Swift. 32-åringen var tydelig på at hun er klar for å legge feiden bak seg, skriver Daily Mail.

- Jeg tilgir, jeg tilgir, jeg tilgir henne, og jeg beklager for alt jeg noensinne har gjort, og jeg håper på det samme fra henne, sa Perry til Arianna Huffington.

- Jeg synes det er på tide. Det finnes viktigere ting bruke tid på, og det finnes ekte problemer i verden. Jeg elsker henne, og jeg ønsker henne alt det beste. Og jeg synes hun er en fantastisk låtskriver, fortsatte 32-åringen.

LES OGSÅ: Derfor dumpet Bella (19) Scott Disick