Kevin Vågenes:

- Jeg skammet meg over å være ulykkelig

Kevin Vågenes gjør stor suksess med «Parterapi» på NRK. Selv avslører han at selv med suksess har ikke livet alltid vært lett.

VANSKELIG: Kevin Vågenes åpner opp om privatlivet. Også utenfor suksessene på TV. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VANSKELIG: Kevin Vågenes åpner opp om privatlivet. Også utenfor suksessene på TV. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det siste året har Kevin Vågenes (32) tatt hele landet med storm i NRK-serien «Parterapi». Her spiller han en rekke personer som legger ut om sine forholdsproblemer hos parterapeuten, og Vågenes spiller alltid en av partene i forholdene.

I et intervju med Dagbladet Magasinet fortalte skuespilleren nylig hvor han har hentet inspirasjon til karakterene fra, og også åpenhjertig om karrieren, som virkelig har satt fart.

32-åringen har gjort det stort i serier som «Nissene over Skog og Hei», «Kollektivet», «Mellom Bakkar og Berg» og «Blodfjell». Men selv om Vågenes landet prosjekt etter prosjekt, og karrieren bare gikk oppover, forteller han til Magasinet at det gikk nedover inni ham.

Åpen om problemene

Skuespilleren forteller at han fikk tunge tanker som han ikke skjønte hvor kom fra, men at det måtte være et resultat av at han i lengre tid hadde holdt mye inni seg.

- Jeg slet psykisk og klarte ikke å levere så godt som jeg ville på jobb. Samtidig skammet jeg meg over å være ulykkelig når så mye gikk bra, fortsetter han.

32-åringen møtte veggen da han en dag ikke møtte opp til opptak. Da ble hans to sjefer i «Kollektivet» avgjørende. Blant annet en samtale og følge til psykologen var noe Vågenes' sjefer støttet ham med.

Støtten er noe han er svært takknemlig for i dag.

- De taklet det på en måte som gjorde at jeg ikke følte meg dømt, eller stemplet som ubrukelig. Det er jo det jeg var redd for, at andre skulle tenke at jeg var ustabil, helt ute, at de ikke kunne ha meg på settet. Det er derfor det er så viktig å snakke om psykisk helse.

Spiseforstyrrelse

I et intervju med VG Helg i fjor kunne Kevin avsløre at hverdagen ikke alltid er like humorfylt og lykkelig.

- Jeg har hatt spiseforstyrrelser over lang tid, til og fra gjennom ti år, fortalte den populære komikeren til avisen den gang.

Han fortalte at han flere ganger har vært langt nede. I 2015 nådde han bunnen, og da han ble tildelt «Komiprisen» klarte han heller ikke være glad.

- Det nesten ingen visste på det tidspunktet, var at det akkurat da var helt svart inni meg. Jeg jublet da jeg fikk prisen. Men jeg klarte ikke å kjenne glede, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

Akseptere seg selv

Grunnen til at Kevin i fjor valgte å åpne opp om sine problemer, gjennom flere år, var for å rette fokus mot problemet. Han mente det er mange som har det akkurat som han - med en konstant uro i kroppen.

- Spiseforstyrrelser er fortsatt tabubelagt, særlig når du er mann. Derfor tror jeg det er viktig at også gutter snakker om det, sa han til avisen.

Spiseforstyrrelser er imidlertid ikke det eneste Kevin har holdt for seg selv.

Allerede som 14-åring forsto Kevin at han var homofil, men ikke før ti år senere turte han å stå frem.

- Jeg var veldig ung når jeg skjønte at jeg kanskje ikke er som alle andre. Men i mange år forsøkte jeg å legge lokk på det og ikke tenke på det, så det tok lang tid å akseptere det selv, fortalte han i et intervju med Her og Nå i 2011.

Kevin kommer fra en veldig aksepterende og inkluderende familie, likevel var det vanskelig for Kevin å stå frem. For han handlet det nemlig mer om at han måtte finne ut av hvem han var selv.

- Det var en lang prosess å bli åpen om det. jeg har alltid vært en litt sjenert person, og ville heller gjerne være en i mengden.. men så innså jeg at jeg var jo ikke akkurat som kompisene mine, erkjente han.

BRUTALE BILDER: Det gikk skikkelig galt for Kevin Vågenes da han ble med «På tur med Dag Otto». Her er den mye omtalte hendelsen, som viser hvordan komikeren brakk ryggen i skibakken. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: - Han er takknemlig for skilsmissen