Sandra Lyng:

- Jeg skammer meg over å si det høyt

Ettbarnsmoren føler at spørsmål om familieforøkelse som invaderende.

SANDRA LYNG: Den 34 år gamle ettbarnsmoren Sandra Lyng har sett seg lei av spørsmål om hvorvidt hun og samboeren skal gi sønnen Sander et søsken. Foto: Privat
SANDRA LYNG: Den 34 år gamle ettbarnsmoren Sandra Lyng har sett seg lei av spørsmål om hvorvidt hun og samboeren skal gi sønnen Sander et søsken. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Artist Sandra Lyng (34) ble mor til lille Sander i 2018, og familieidyllen med samboer Lasse Joachim Langerud (38) er så bra som du kan få den, forklarer Mosjøværingen i et langt og ærlig innlegg på Instagram.

Derfor blir hun oppgitt og lei seg når folk spør henne om hun og samboeren planlegger å gi sønnen et søsken.

Til KK utdyper Sandra budskapet i innlegget.

- Hvorfor sårer det deg med slike spørsmål fra folk?

- Spørsmålene sårer meg ikke, men jeg føler det er invaderende. Det er en stor forskjell. Jeg vet at de aller fleste som stiller disse spørsmålene har gode intensjoner og enten bare er nysgjerrig, eller rett og slett bare prøver å smalltalke.

Veldig private spørsmål

Men hun håper at innlegget hennes kan få folk til å tenke over hvordan slike spørsmål oppleves for mottakeren.

- Man kan jo bli usikker, og plutselig tvile på om man har tatt riktig valg. Men jeg vet jo innerst inne at dette er det beste for vår familie. I hvert fall nå, sier hun til KK.

FORBILDE: Artist og barnebokforfatter Sandra Lyng har vært åpen om flere aspekter ved livet som mange fremdeles ser på som tabu å snakke høyt om. Foto: Truls Qvale // KK
FORBILDE: Artist og barnebokforfatter Sandra Lyng har vært åpen om flere aspekter ved livet som mange fremdeles ser på som tabu å snakke høyt om. Foto: Truls Qvale // KK Vis mer

- Hvem er det som stiller disse spørsmålene, og som hevder at det er bedre at Sander får søsken?

- Det er alle slags folk. Familie, venner, kollegaer, følgere, folk på butikken. Mennesker er stort sett ganske nysgjerrige. Husker også at folk stilte veldig private spørsmål da jeg var gravid: «Var det planlagt?», «Prøvde dere lenge?», «Diskuterte dere abort?». Noen ganger det best å bare snakke om været tenker jeg.

OVERRASKES: Jørgine Massa Vasstrand venter sitt fjerde barn, og under pressetreffet i forbindelse med «Funkyfam» sesong 3, får hun seg en skikkelig overraskelse. Video: Rød Løper Vis mer

Fødselsangst

I Instagram-innlegget, som i skrivende stund har fått i underkant av 8000 likes, åpner ettbarnsmoren også opp om at hun syntes at det første svangerskapet var en påkjenning.

- Hva var det ved forrige svangerskap som var for tøft?

- Det startet med fødselsangst, og så ballet det på seg med barseldepresjon, kolikk, ammetrøbbel, lite søvn for både barn og mor, stramt tungebånd, astma, refluks … Jeg følte at mye som kunne gå galt, gikk galt. Det var belastende for oss, og jeg er glad vi er over den perioden.

VENTER BARN: Naima Maresse markerte seg i «Ex on the beach» og «Ex and the city» for et par år siden - nå venter hun barn. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Heldigvis har hun og samboeren Lasse fått drømmesønnen i krabaten Sander, som i dag er tre år - og til KK sier Sandra at hun ikke kunne vært heldigere med kjernefamilien.

- I dag har vi det helt fantastisk, og som jeg skrev i innlegget mitt elsker jeg familien min. Jeg kunne ikke fått et bedre team, og jeg smiler hver gang jeg ser på Sander og Lasse. Vi er heldige!

LES OGSÅ: - En livslang forpliktelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer