NULL PROBLEM: - Slik det er nå liker jeg å drikke meg full, og sovner tidligere enn før. Men jeg har aldri sett på rusbruket som noe problem, selv om det har gått langt til tider, sier Vinni til Seher.no. Foto: Bjørn Ekker/Seher.no
NULL PROBLEM: - Slik det er nå liker jeg å drikke meg full, og sovner tidligere enn før. Men jeg har aldri sett på rusbruket som noe problem, selv om det har gått langt til tider, sier Vinni til Seher.no. Foto: Bjørn Ekker/Seher.noVis mer

- Jeg skammer meg ikke

Men den norske hip hop-stjernen gikk i seg selv da han ble pappa.

SEHER.NO: - Det er jævlig morsomt. I hvert fall når vi har vært borte så lenge.

Seher.no møter Øyvind "Vinni" Sauvik fra supergruppa "Paperboys" i Bonnier Amigos lokaler på Karl Johan i Oslo. Med over 40.000 solgte eksemplarer har gruppa gjort stor suksess med singelen "Lonesome Traveller" denne sommeren, og 31. august slipper gruppa albumet "The Oslo Agreement", som blir trioens første plate etter samlealbumet "So Far So Good" i 2006.

Mye har skjedd siden den gang. I 2008 ble Vinni pappa for første gang, og ifølge ham selv var han nødt til å ta et lite oppgjør med seg selv da han ble familiefar.

- Jeg er en familiemann og lever et annerledes liv nå. Det finnes ikke rom for å være ruset hele tida. Det verste nå er alkohol og sukker, forteller han til Seher.no.

- Angrer du på partylivet, Vinni?

- Nei, jeg gjør ikke det. Slik det er nå liker jeg å drikke meg full, og sovner tidligere enn før. Men jeg har aldri sett på rusbruket som noe problem, selv om det har gått langt til tider. Jeg er og har alltid vært ung, og har råd til et par turer i kjelleren. Likevel har jeg klart å snekre sammen flere skiver og Spellemannspriser. Og man får jo tross alt ikke pris for å røyke hasj.

Tre Spellemannspriser og fire album (medregnet "The Oslo Agreement, jour. anm.) har det blitt for Paperboys. Men Vinni har gjennom hele karrieren fått mest oppmerksomhet for festlivet og for sine sterke meninger.

Kanskje er den tiden forbi etter at han fikk sønnen Leonel...

- Folk har jo hatt barn i en årrekke, men det er klart at det krever en tilstedeværelse og oppofrelse som jeg ikke er vant med fra før. Men da det kom, kom det samtidig naturlig for meg. Det er ikke så vanskelig når det er ditt eget barn. Man må se på seg selv, hva man holder på med. Sånn sett kan man vel si at jeg har vært selvransakende, sier Vinni, før han legger til:

- Men det har jeg uansett alltid gjort, jeg har alltid sett på hva jeg gjør. Det å få barn øker bare den prosessen.

- Vil du ha et forklaringsproblem overfor Leonel i framtiden, tror du?

- Nei, jeg skammer meg ikke over livet og føler ikke at jeg trenger å unnskylde meg.

- Jeg kan vel heller gi en bredde eller forståelse for at det finnes flere måter å gjøre ting på. Ja, det har gått over stokk og stein noen ganger, men jeg føler bare at jeg har levd livet mitt, forteller Paperboys-stjernen, som understreker at han aldri har vært avhengig av stoff.

- Det har vært en mental greie. Hodet styrer, så lenge ikke det er snakk om heroin.

I tillegg til Vinni, består Paperboys av DJ Pope Dawg og Anders Møller. Og på den kommende plata får trioen hjelp av blant andre Sivert Høyem, Øystein Sunde, Thom Hell, Sigmund Groven, Aslak Dørum og Tshawe Baqwa.

- Tshawe og jeg har opp gjennom årene laget over 40 låter sammen, og han er en jævlig viktig støttespiller for oss. De andre har vi festet og spilt på festivaler og sånn sammen med.

- De respekterer håndverket vårt såpass at de gidder å bidra. Og jeg må si at det er en ærefull oppgave å sitte i studio og høre disse bidragene på noe vi har skapt, sier Vinni til Seher.no.

Paperboys nye plate, "The Oslo Agreement", er i salg fra 31. august!

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Her blir de norske hip-hoperne venner igjen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.