Astrid S:

- Jeg skal være forsiktig

Artisten lå litt for lenge under solen på ferie.

SOLBRENT: Astrid S deler oppdatering fra turen til Italia. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
SOLBRENT: Astrid S deler oppdatering fra turen til Italia. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Denne sommeren har flere land i Europa vært rammet av hetebølger. Populære reisemål som Frankrike og Spania har hatt store skogbranner, og Italia måtte erklære krisetilstand på grunn av varmen.

Tross den ekstreme varmen er det flere som har dratt sørover på sommerferie, spesielt ettersom denne sommeren er nogenlunde normal etter to år med pandemi.

Med slike temperaturer er det spesielt viktig å huske solkrem, og flere tyr kanskje til en halvbrukt solkremtube som har ligget i skuffen siden siste ferie.

BRANN: Sommeren tok en dramatisk vending for Lilli Bendriss da hun måtte evakuere boligen sin i Marbella. Les hele saken på Se og Hør Pluss. Video: Privat/Jacob Geir Grimsmo Vis mer

Det som noen kanskje ikke er klar over, er at solkrem som har gått ut på dato ikke beskytter deg like godt.

Det fikk artist Astrid Smeplass (25), bedre kjent som Astrid S, erfare på ferie til Italia.

Artisten har delt en bildekarusell på Instagram med flere bilder fra ferieturen. Det siste bildet viser en tydelig solbrent Smeplass.

«Første sydenferie siden jeg var 15! Hva jeg har lært hittil: Solkrem har en utløpsdato», skriver hun i bildeteksten.

Folk i kommentarfeltet bemerker seg at solbrentheten ser vond ut, og flere gir artisten sine tips og triks på hvordan man kan behandle den svidde huden.

«Ouch, men jeg har typisk norsk hud, så solfaktor 50 var ikke bra nok for meg på Rhodos. Skuldrene ser fortsatt ikke bra ut, seks år etterpå», er det en som har kommentert, hvorpå Smeplass har svart:

«HÆ! Uff. Jeg skal være forsiktig!».

MYSTISK: Artist Astrid Smeplass dukket opp i strålende humør på den årlige Universal Music-sommerfesten, men det var én ting hun ikke ønsket å snakke om. Reporter: Kine Falch. Video: Nora Skavhaug Vis mer

Oppbevaring påvirker effekten

Professor ved institutt for farmasi ved UiT, Gøril Eide Flaten, forteller til DinSide at de fleste solkremer har en holdbarhet i tolv måneder etter at de er åpnet.

Etter at en solkrem er gått ut på dato vil ikke solfilteret, som beskytter oss mot sola, virke like effektivt. Flaten opplyser også om at oppbevaring av kremen spiller en rolle i hvor effektiv den er.

- Hvis solkremen både lå i solsteika på stranda, og også var med i kulda på påsketur, kan den fortere bli dårlig enn om den ble oppbevart på et mørkt og romtemperert sted, forteller Flaten til DinSide.

Tydelige tegn på at en solkrem har blitt for gammel til å brukes er merkelig lukt og endring i konsistens.

STORM: Et klipp av britiske turister vekker oppsikt etter de stormer ett basseng i Tenerife for å sikre seg seg solsenger. Video: Kameraone Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Smeplass sin manager, som informerer om at hun ikke er tilgjengelig for kommentar.

LES OGSÅ: Heidi Klum delte lettkleddbilder fra ferien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer