- Jeg skal stå på kjøkkenet hele julen

Kurt Nilsen er klar for sin første julefeiring alene med barna.

HUSLIG: Artist og «Idol»-dommer Kurt Nilsen sier til VG at han gleder seg til å stå på kjøkkenet mens han feirer jul alene med barna. Her er han avbildet under 7. finalerunde av «Idol» for et par uker siden.  Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
HUSLIG: Artist og «Idol»-dommer Kurt Nilsen sier til VG at han gleder seg til å stå på kjøkkenet mens han feirer jul alene med barna. Her er han avbildet under 7. finalerunde av «Idol» for et par uker siden. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Julen nærmer seg med stormskritt, og «Idol»-dommer Kurt Nilsen (36) ser frem til en rolig julefeiring på hytta, forteller han til VG.

Årets feiring blir imidlertid litt spesiell, ettersom det blir artistens første jul alene på hytta sammen med sine tre barn, Marte (18), Erik (15) og Lucas (8).

I fjor ble det nemlig kjent at han og kona Kristin skulle skilles etter syv års ekteskap.

- Det er nytt, men det blir stas det også. Så jeg skal stå på kjøkkenet hele julen, og det er fint det. Ungene kan bare hente seg mat og sette seg ned. Det er sånn det skal være: varmt, trygt og godt, forteller den sympatiske bergenseren til VG.

MUSIKALSK JUL: 36-åringen og hans tre barn skal tilbringe juleferien på den gitarformede fjellhytta på Hardangervidda. Her opptrer Kurt med en gitar i mindre format under Spellemannsprisen 2011 på Folketeatret i Oslo i januar 2012. Foto: Stella Pictures
MUSIKALSK JUL: 36-åringen og hans tre barn skal tilbringe juleferien på den gitarformede fjellhytta på Hardangervidda. Her opptrer Kurt med en gitar i mindre format under Spellemannsprisen 2011 på Folketeatret i Oslo i januar 2012. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Selv om Kurt Nilsen blir stående alene på kjøkkenet i julen, har han i hvert fall fått hjelp til en del av juleforberedelsene, avslører han overfor VG. I slutten av november var nemlig han og kjæresten, Oda Rivrud (25), oppe på hytta og pyntet.

- Det var helt topp. Da fikk vi litt julestemning. Vi mekket pepperkakehus og krumkaker, sier Kurt Nilsen til VG.

Høytiden skal selvsagt tilbringes på «Have Yourself a Merry Little Christmas»-artistens velkjente, gitarformede hytte på Feet i Hardanger fjellandsby. Hytta stod ferdig i 2008.

I 2012 ønsket Kurt Nilsen å selge hytta fordi han var for travel til å få tilbragt noe særlig tid der. Men i dag er han sikkert glad for at salget aldri ble noe av.

TRAVEL: Både «Idol»-finale og flere julekonserter står på plakaten før Kurt Nilsen (t.h) kan ta juleferie. Her med Gunnar Greve, Stian Blipp og Esben «Dansken» Selvig på TV 2s høstlansering tidligere i år. Foto: Erlend Haukeland/Se og Hør
TRAVEL: Både «Idol»-finale og flere julekonserter står på plakaten før Kurt Nilsen (t.h) kan ta juleferie. Her med Gunnar Greve, Stian Blipp og Esben «Dansken» Selvig på TV 2s høstlansering tidligere i år. Foto: Erlend Haukeland/Se og Hør Vis mer

Ferdig med «Idol»

36-åringen og kjæresten Oda møttes første gang på «Idol»-settet i 2013, der han fungerte som dommer og hun jobbet i TV 2-produksjonens kulisser.

Det var i september i fjor at Se og Hør avslørte at det hadde oppstått søt musikk mellom de to, og et par måneder senere bekreftet han selv forholdet på Instagram.

- Jeg har det veldig, veldig bra. Jeg er forelsket. Hun er bra. Da jeg satt meg ned i dommerstolen på «Idol» fikk jeg lov til å møte en veldig spesiell person. Det er mitt beste øyeblikk i 2013, innrømmet Kurt Nilsen overfor VG like før jul i fjor.

Det virker som at det er duket for en temmelig tradisjonell julefeiring for artistens familie i år.

Men da han var blant deltakerne i «Hver gang vi møtes» på TV 2 i 2013, tok Kurt Nilsen på seg den spesielle rollen som Jesusbarnet - liggende i en trillebår fremfor i en krybbe - i en humoristisk oppsetning av Juleevangeliet.

Fredag neste uke er det finale i årets «Idol», og Kurt Nilsen sier til VG at det nok er hans siste gang i dommerstolen i TV 2-programmet.

SNART SLUTT: Fredag kveld var det Chinook Lamers som røk ut av «Idol», uken før finalen. Kurt Nilsen (t.h), programleder Stian Blipp (t.v) og de andre «Idol»-dommerne Espen Selvig, Tone Damli (bak) og Gunnar Greve tok farvel med henne. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
SNART SLUTT: Fredag kveld var det Chinook Lamers som røk ut av «Idol», uken før finalen. Kurt Nilsen (t.h), programleder Stian Blipp (t.v) og de andre «Idol»-dommerne Espen Selvig, Tone Damli (bak) og Gunnar Greve tok farvel med henne. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Vis mer

LES OGSÅ: - Hodet mitt er skrudd fast med ti skruer og to plater

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer