KOMPISER: Adam Douglas og Didrik Solli-Tangen møtes til duell lørdag kveld. Hvem som klarer å overbevise publikum om at de er verdig en seier, er de selv usikre på. Foto: Tore Skaar
KOMPISER: Adam Douglas og Didrik Solli-Tangen møtes til duell lørdag kveld. Hvem som klarer å overbevise publikum om at de er verdig en seier, er de selv usikre på. Foto: Tore SkaarVis mer

Didrik Solli-Tangen og Adam Douglas:

- Jeg skal prøve å knuse ham, selv om det kjennes rart

Det er duket for duell mellom Adam Douglas og Didrik Solli-Tangen.

(Se og Hør): Flere norske musikere har denne høsten knivet om de gjeve finaleplassene i NRKs sangkonkurransen, men det er kun Didrik Solli-Tangen (30) og Adam Douglas (36) som møtes i den skjebnesvangre finaleduellen lørdag kveld.

Duoen skal ikke stå rygg mot rygg med hver sin revolver. I stedet skal de bruke stemmene sine, i et siste forsøk på å sanke inn nok stemmer til å på slutten av kvelden bli utropt som seierherre.

Setter man konkurranseinstinkt til side, heier de to guttene på hverandre. De har blitt gode venner gjennom de siste månedene, og tror de har en tøff kveld i hangaren på Fornebu i vente.

Sterk konkurranse

- Adam er den største konkurransen jeg kunne ha fått. Han er etter min mening den beste sangeren i hele konkurransen, sier Didrik til Se og Hør og fortsetter:

- Jeg kan ikke gjøre annet nå enn å gi jernet. Det er publikum som bestemmer, og jeg tror mange av dem allerede har bestemt seg på forhånd om hvem de vil stemme på. Det eneste jeg kan gjøre nå er å være meg selv og forsøke å spre et positivt budskap, forklarer han.

De har begge to kjent på nervene, når en etter en av den originale sammensetningen har blitt sendt på dør. Ingen av dem sår tvil om at det å komme til finalen er en gjev nok bragd i seg selv, men én må stå igjen som vinner. Adam Douglas er veldig usikker på hvem det blir.

FINALE: Det blir spennende å se hvem som stikker av med seieren i årets «Stjernekamp». Både Didrik Solli-Tangen og Adam Douglas er klar for kamp. Foto: Tore Skaar
FINALE: Det blir spennende å se hvem som stikker av med seieren i årets «Stjernekamp». Både Didrik Solli-Tangen og Adam Douglas er klar for kamp. Foto: Tore Skaar Vis mer

- Helt ærlig så har jeg ikke følt noe særlig på at det er en konkurranse før nå. Jeg og Didrik har blitt gode venner, og kjenner hverandre godt. Jeg blir veldig imponert av ham og det han gjør uke etter uke. Han har en sjanse til å vinne, sier han og fortsetter:

- Men jeg skal selvfølgelig prøve å knuse ham, selv om det føles veldig rart.

Fraværende

I likhet med deltakerne i «Skal vi danse», tar trening og øvinger mye av tiden til de to finalistene. Begge kan fortelle om sene kvelder, tidlige morgener og lite tid til både familie og venner.

- Man blir liksom «stuck» i den bobla. Etter sendingene på lørdager får jeg ikke sove. Det er rett og slett kjempeslitsomt, så det er litt deilig at det nærmer seg slutten. Jeg får nesten ikke sett familien min. Sønnen min møter jeg til frokost, og så får jeg levert ham i barnehagen. Det er liksom det, sier Adam.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 07.05.2012 VINNER: Didrik Solli-Tangen vant kveldens finale av «71 grader nord». Vis mer

Artisten, som kommer fra Oklahoma i USA, er gift med Kristin Enevoldsen Solberg. Sammen har de sønnen Alvin, som er tre år gammel. Han har tidligere uttalt at det å være pappa er det beste han vet, noe som forklarer hvorfor han synes det er vanskelig å være borte fra familien.

Didrik er også småbarnsfar. I mars i år fikk han og kjæresten Angelica Omre en liten gutt, hvis navn fortsatt er uvisst. «Stjernekamp» tar opp mye av tiden hans, så han er ikke i tvil om at han har havnet i samme båt som konkurrenten.

- Det er veldig lite tid til familie nå. Jeg rekker å se guttungen før han skal legge selv, og der stopper det. Det er heldigvis flaks at Angelica har mammaperm akkurat nå som jeg driver med dette, forteller han og ler.

Artikkelen fortsetter under.

REPRISE: Adam Douglas skal synge låta «False Alarm» igjen. Han får hjelp av sjangerekspert Alexander Pavelich. Foto: NRK
REPRISE: Adam Douglas skal synge låta «False Alarm» igjen. Han får hjelp av sjangerekspert Alexander Pavelich. Foto: NRK Vis mer
SOPRAN?: Didrik Solli-Tangen ble skrytt oppi skyene for sin opera-tolkning. Lørdag skal han forsøke igjen, med hjelp av sjangerekspert Solveig Kringlebotn. Foto: NRK
SOPRAN?: Didrik Solli-Tangen ble skrytt oppi skyene for sin opera-tolkning. Lørdag skal han forsøke igjen, med hjelp av sjangerekspert Solveig Kringlebotn. Foto: NRK Vis mer

Seier uansett

Lørdag kveld skal Knut Anders Sørum, forårets vinner, sitte i dommerpanelet gjennom hele kvelden. De åtte andre deltakerne fra årets sesong vil også være til stede.

Adam og Didrik skal framføre tre låter hver, innenfor tre kategorier. Det blir en reprise, en låt fra eget repertoar og en siste finalelåt. Didrik ble skrytt opp i skyene for sin tolkning av tårnarien fra operaen Puccinis Tosca, mens Adam fikk skryt for sin tolkning av EDM-låten «False Alarm».

Dette får seerne et gjensyn med, i tillegg til at Adam og Didrik skal fremføre sine egne respektive låter «I Once Was An Honest Guy» og «My Heart Is Yours». Kvelden avsluttes med tolkninger av a-ha og Otis Redding.

Uansett hvordan det går lørdag kveld, kommer ikke guttene til å bære noe nag.

- Det har vært en heftig sesong, og jeg tror vi er klare for å slappe av nå snart, sier Didrik.

- Vi har allerede vunnet. Den som går av med den ordentlige seieren, bør bare ta det som en bonus, avslutter Adam.

LES OGSÅ: Jan Thomas ble for sexy for Instagram