Salma Hayek:

- Jeg skal ikke lyve, jeg blir sliten av å være mamma

Superstjernen ble mor som 41-åring.

MOR OG DATTER: Salma Hayek fikk barn i voksen alder, noe hun mener har gjort henne til en bedre mor. Her er mor og datter sammen i Milano i slutten av februar. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Salma Hayek fikk barn i voksen alder, noe hun mener har gjort henne til en bedre mor. Her er mor og datter sammen i Milano i slutten av februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Salma Hayek (52) kan trygt sies å være en av Hollywoods mest populære kvinnelige skuespillere. Gjennom sin 30 år lange karriere, har hun medvirket i titalls filmer og blitt nominert til en Oscar-statuett.

Også i privatlivet må den meksikanske skjønnheten sies å ha lykkes. I 2006 møtte hun den styrtrike forretningsmannen Francois-Henri Pinault (56), og året etter kom datteren Valentina Paloma Pinault (11), til verden.

Elleveåringen har definitivt arvet flere av morens trekk, og også personligheten hennes ligner Hayeks, skal vi tro skuespilleren.

FAMILIE: Salma Hayek er svært stolt av sin elleve år gamle datter, Valentina. Her er familien på tre avbildet under moteuken i Milano tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Salma Hayek er svært stolt av sin elleve år gamle datter, Valentina. Her er familien på tre avbildet under moteuken i Milano tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et større intervju med Town and Country Magazine, forteller nemlig superstjernen villig vekk om familielivet, noe hun svært sjeldent gjør. Blant annet letter hun på sløret om hvordan det var å bli mor i en alder av 41 år.

- Jeg tror jeg er en bedre mor fordi jeg fikk henne senere. Men jeg blir sliten, jeg skal ikke lyve, sier den flotte 52-åringen til magasinet.

Valentina er, ifølge moren, svært kreativ, smart, morsom og sta, mye i likhet med henne selv. Som tolvåring ble nemlig skuespilleren utvist fra en katolsk kostskole for å ha gjort rampestreker mot nonnene.

- Beste mannen i verden

«Frida»-skuespilleren er også stemor for Pinaults tre barn fra tidligere forhold, Augustin (12), Mathilde (18) og Francois (21).

I intervjuet roser hun ektemannen opp i skyene. Hun vil imidlertid ikke dele historien om hvordan de møttes, utover å røpe at det er en romantisk og fantastisk historie.

SOLID PAR: Salma Hayek har vært gift med ektemannen siden 2009. Her er de to avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix
SOLID PAR: Salma Hayek har vært gift med ektemannen siden 2009. Her er de to avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han er den beste mannen i verden. Jeg får være den jeg er når jeg er med ham, sier hun om mannen hun giftet seg med i 2009.

- Har ikke gjort noe

«Bandidas»-stjernen holder seg svært godt for alderen, og forteller til Town and Country Magazine at hun ikke har gjort noen kirurgiske inngrep for å holde på utseendet.

- Jeg har ikke gjort noe som helst, så jeg vet ikke hvordan jeg kan forklare det, sier hun i intervjuet.

I 2015 avslørte 52-åringen at hun for mange år siden ble anbefalt å begynne med Botox-injeksjoner, noe hun den gang beskrev som det verste skjønnhetsrådet hun noen gang hadde fått. «Hvis du starter nå, vil du ikke få rynker», skal Hayek ha blitt fortalt ved flere anledninger.

Men fremfor å gjøre inngrep, har skuespilleren klart å sette pris på endringene kroppen går gjennom. I 2016 uttalte hun blant annet at hun var mer fornøyd med kroppen sin etter å ha født datteren.

Står opp mot presset

Den gang delte hun et bilde av seg selv før graviditeten på Instagram, og understreket at hun ikke savnet sin tidligere «modellkropp».

- Slik så midjen ut før graviditeten. Det gjør den ikke lenger, men livet mitt er mye bedre etter at midjen forsvant, skrev Hayek til bildet.

Hayek har ved flere anledninger tatt opp saken mot presset om å holde seg ung i Hollywood.

- Vi er generasjonen som sier: «Vi forsvinner ikke selv om vi runder 30». Folk kan ikke fortsette å ignorere oss, uttalte hun fra scenen under Varietys «Power Of Women»-tilstelning i 2015, og fortsatte:

- Det er utrolig trist og tragisk at jeg først nå, etter 20 år som kvinnesaksforkjemper, kan se en smule forandring på kvinnefronten i denne bransjen vi er en del av.

GLAMORØS: Salma Hayek strålte på den røde løperen under BAFTA-utdelingen i februar. Foto: NTB Scanpix
GLAMORØS: Salma Hayek strålte på den røde løperen under BAFTA-utdelingen i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Går opp og ned

Til tross for at filmstjernen holder seg svært godt for alderen, har hun tidligere vært ærlig på at også hun til tider sliter med usikkerheter rundt egen kropp og utseende.

- Jeg blir 50 snart, så selvtilliten min er ikke så god lenger, sa hun til magasinet InStyle i 2016.

- Det kommer helt an på dagen. For alle er det vel sånn at noen dager føler man seg fantastisk, og andre dager forferdelig. Det går opp og ned hele tiden, la 52-åringen til.

Til tross for egen usikkerhet, uttrykker skuespilleren at det er viktig å jobbe med seg selv hver eneste dag.

- Fra det øyeblikket man står opp, må man ta seg sammen og gjøre seg om til sitt eget kunstprosjekt. Ikke det at jeg gjør det selv. Jeg er ganske lat på akkurat det området, men det er viktig å feire seg selv og livet, og å vite at dette er din opplevelse, sier hun.

LES OGSÅ: - Hun har ødelagt utseendet sitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer