Shabana Rehman:

- Jeg skal fortelle alt

Shabana Rehman kommer med en oppdatering på kreftsykdommen.

OPPDATERER: Shabana Rehman deler ny oppdatering om den alvorlige sykdommen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
OPPDATERER: Shabana Rehman deler ny oppdatering om den alvorlige sykdommen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av april kom nyheten om at skribent og «Farmen kjendis»-deltaker Shabana Rehman (45) var blitt diagnostisert med bukspyttkjertelkreft. Det fortalte hun selv i et eksklusivt intervju med Se og Hør.

Siden da har hun delt litt oppdateringer på sosiale medier, samt en kommentar hos Nettavisen. Nå har skribenten imidlertid skrevet en ny kommentar, for nettopp Nettavisen, hvor hun - ifølge seg selv - «skal fortelle alt».

- Ikke desperat

Tidligere i år ble det opprettet en Spleis for Rehman, slik at hun kunne reise til Tyskland for å motta immunterapi - da legene i Norge ikke kunne gjøre mer for henne. 45-åringen har derimot ikke fortalt hva slags behandling hun mottok, men etter å ha mottatt spørsmål daglig fra folk som er i samme situasjon, har hun ombestemt seg.

OPPDATERING: Shabana Rehban er på plass i Tyskland for livsviktig behandling. Video: Stig Justad Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

Rehman forteller at da hun fikk beskjed om at det ikke var mer legene i Norge kunne gjøre for henne, opplevde hun at de hadde forståelse for at hun i en slik situasjon ble desperat og søkte mot utlandet. Hun ble også rådet til å ikke kaste bort penger på noe som ikke kom til å fungere. Men hun var uenig, og mente at å søke kunnskap ikke gjorde henne desperat.

- Det er ikke det samme som å være desperat. Det er å ta ansvar for sitt eget liv og ikke godta å reise hjem for å dø, bare fordi noen forteller deg at det ikke finnes andre alternativer, forklarer hun.

- Jeg får nå lavdose lokal cellegift, som jeg må ta i tre sykluser med tre ukers mellomrom. Denne behandlingen tålte jeg mye bedre, selv om det er tøff og dyr behandling. Hver syklus koster nesten 250 000 kroner.

NY KJÆRESTE: Dødssyke Shabana Rehman fikk rørende oppmerksomhet av ny kjæreste. Les hele saken i Se og Hør og Pluss. Video Espen Solli/Se og Hør Reporter: Stig H. Justad Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

- I fritt fall

45-åringen forteller at bukspyttkjertelkreft er en av de vanskeligste kreftdiagnosene å behandle, da symptomene sjelden oppstår i de tidlige stadiene og dermed er vanskelig å finne ut av før det har gått en stund.

Til tross for at hun har fått beskjed fra norske leger om at det ikke er mer å gjøre, nekter hun å gi opp håpet.

- Etter at jeg fikk den tøffe beskjeden har jeg befunnet meg i et fritt fall, hvor jeg ikke vet hvor lenge jeg har igjen å leve. Nå er det akkurat som om jeg i stedet har fått et fritt valg, en reise ut i verden for å finne nye spørsmål - og svar, skriver hun avslutningsvis.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Fikk sjokkbeskjed av legen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer