- Jeg skal finne en dame til Fredrik Græsvik

Katarina Flatland fikk hakeslepp da kollegaen avslørte at han hadde vært singel i 16 år.

SINGEL I 16 ÅR: Katarina Flatland tok umiddelbart på seg rollen som Kirsten Giftekniv, da hun fikk vite at Fredrik Græsvik har vært singel i 16 år.  Foto: Se og Hør
SINGEL I 16 ÅR: Katarina Flatland tok umiddelbart på seg rollen som Kirsten Giftekniv, da hun fikk vite at Fredrik Græsvik har vært singel i 16 år. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Katarina Flatland (26) og Fredrik Græsvik (49) ledet sammen TV 2-programmet «God sommer Norge» i premiereuken tidligere i sommer.

Da duoen møtte Seoghør.no, avslørte Græsvik at han har vært singel svært lenge.

- Jeg har vært singel i 16 år, så nå vurderer jeg å melde meg på «Jakten på Kjærligheten».

Katarina - som til høsten er aktuell med en ny sesong av TV 2-programmet «Jakten på kjærligheten», tok umiddelbart på seg rollen som Kirsten Giftekniv.

- 16 år!! Det visste jeg ikke. Du vet du blir sær av å være singel så lenge? Jeg må ordne deg en dame altså, skyter Flatland inn.

- Jeg har vært singel, ikke munk, understreker Fredrik med et smil om munnen.

Saken fortsetter under bildet.

GOD SOMMER NORGE: Programledere Katarina Flatland og Fredrik Græsvik var programlederduo i sommer.  Foto: TV 2
GOD SOMMER NORGE: Programledere Katarina Flatland og Fredrik Græsvik var programlederduo i sommer. Foto: TV 2 Vis mer

- Kan jeg melde meg på «Jakten»?

Græsvik har de siste 20 årene dekket utallige konflikter, naturkatastofer og kriger som utenriksreporter for TV 2. Han understreker at dette ikke akkurat er gunstig for å opprettholde forhold på privaten.

- Jeg er jo så mye borte på reise, så jeg har jo ikke tid til det heller. Er det for sent å melde seg på? Jeg kunne godt tenke meg å være gårdsgutt, sier Fredrik Græsvik og ler.

«Jakten på kjærligheten»-programlederen understreker at det ikke er for sent å melde seg på.

- Det må du bare gjøre, det hadde vært veldig hyggelig! Men jeg tenker hvertfall at nå når jeg vet at du har vært singel i 16 år, så skal jeg bruke store deler av sommeren på å finne deg en dame. Det er for lenge, fastslår Flatland.

Saken fortsetter under bildet.

KJEKK: Fredrik Græsvik finner ikke kjærligheten, til tross for at han er en kjekk mann.  Foto: Se og Hør
KJEKK: Fredrik Græsvik finner ikke kjærligheten, til tross for at han er en kjekk mann. Foto: Se og Hør Vis mer

Men i sommer er det jobb Græsvik skal prioritere.

- Jeg skal en tur til Syria for å skrive en bok som skal være ferdig til høsten. Der gleder jeg meg til å sitte under en palme og konsentrere meg, sier han.

For to år siden sa han til Dagbladet at han kjenner på ensomheten.

- For meg som er veldig glad i å lage mat... Lørdagskveldene kan være kjipe. Fredager går folk ut etter jobb, treffer kolleger. Men lørdager sitter man benket hos familiene sine. Det er de dagene jeg tenker mest på det. Lørdagkveldene når man lager god mat og har lyst at noen andre skal smake på det også, sa han den gang.

Mottok hatmail

Græsvik blir av mange hyllet for jobben han gjør, men da han for to år siden avbrøt ferien sin for å dekke Gaza-konflikten, førte noen av reporterens Twitter-meldinger til at han mottok over 2000 hatmail.

Mailene kom fra folk som mente at han hadde «valgt side».

– Det har vært frustrerende å håndtere en mediedebatt midt oppi det som virkelig teller, nemlig konflikten i Gaza. Det har ødelagt mye både for meg og andre utenriksreportere som har prøvd å formidle hva som skjer i området, fortalte han til Se og Hør den gang.

Saken fortsetter under bildet.

FAR OG DATTER: Fredrik Græsvik er stolt pappa til datteren Julie.  Foto: Se og Hør
FAR OG DATTER: Fredrik Græsvik er stolt pappa til datteren Julie. Foto: Se og Hør Vis mer

Han har tidligere også sagt til Se og Hør at han alltid tenker mye på sikkerhet ute på jobb, slik at han kan komme trygt hjem til datteren.

- Jeg har en datter, og et ansvar for å komme meg levende hjem til henne. Derfor er redselen jeg føler på jobb viktig. Julie vet hvor hun finner meg. Og så lenge jeg dukker opp på TV, vet jo familien at jeg er i live, har han tidligere sagt til Se og Hør.

LES OGSÅ: Brast i gråt av datterens melding

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer