Øivind Blunck rammet av kreft:

- Jeg skal bli frisk!

Hele Norges Øivind Blunck fikk sjokkbeskjed av legen. Nå vil han tilbake på scenen.

OPTIMIST: - Nå ser jeg frem til neste år, sier Øivind Blunck. Tidligere i år fikk han kreftdiagnosen som har satt ham ut av spill hele dette året.
OPTIMIST: - Nå ser jeg frem til neste år, sier Øivind Blunck. Tidligere i år fikk han kreftdiagnosen som har satt ham ut av spill hele dette året. Vis mer
Publisert

Øivind Blunck (72) skulle fryde publikum med både «Cirkus Blunck» og «Juleshow 2023» i år, men måtte melde pass etter sjokkbeskjeden han fikk i starten av året.

- Det har vært et beintøft år for meg. Ved en rutineundersøkelse ble det oppdaget en svulst. Den ble operert bort, og jeg er per dags dato kreftfri. Men jeg må ha etterbehandling, og det tar tid fremover, sier Blunck til Se og Hør.

Lever normalt

- Jeg er hjemme og lever normalt, men påkjenningen med vinterturné og nye byer hver dag syntes ikke legene var noe lurt. Og det gjør ikke jeg heller, medgir den folkekjære skuespilleren som nå vil tilbake på scenen.

Nå ser Blunck frem til neste år og fortsettelsen av sitt eget show «Cirkus Blunck», som også er hans 50-års jubileumsshow.

FREKKE FRIDTJOF: Rakkeren fra Ytre Enebakk har i en årrekke fått Blunck opp i en rekke problemer - og er elsket av folket. Foto: Tor Kvello / Se og Hør
FREKKE FRIDTJOF: Rakkeren fra Ytre Enebakk har i en årrekke fått Blunck opp i en rekke problemer - og er elsket av folket. Foto: Tor Kvello / Se og Hør Vis mer

- Det har gått for fulle hus og skal spilles på Chat Noir i april, sier Blunck forventningsfullt.

Samtidig legger han ikke skjul på at han synes det er veldig kjedelig å måtte trekke seg fra «Juleshow 2023», som har premiere i november.

- Men min gode venn, Nils Vogt (75), stepper inn, og det er jeg sikker kommer til å bli helt topp! slår Øivind Blunck smilende fast.

AVSLØRING: I tirsdagens utgave av Se og Hør kan du lese om Øivind Bluncks kreftbeskjed. Foto: Faksimile / Se og Hør
AVSLØRING: I tirsdagens utgave av Se og Hør kan du lese om Øivind Bluncks kreftbeskjed. Foto: Faksimile / Se og Hør Vis mer

Hyggelig utfordring

Den erfarne og like folkekjære skuespilleren - udødeliggjort blant annet gjennom TV-klassikerne «Mot i brøstet» og «Karl & Co» - skrider til verket med skrekkblandet fryd.

- Det er ingen spøk. Øivind er ingen lett mann å overta for. Han er en så spesiell komiker, på et høyt nivå, så det er en utfordring, men en hyggelig en. Øivind selv ville at jeg skulle ta over. Da gjør jeg det med glede, understreker Nils Vogt overfor Se og Hør.

NÆRE VENNER: Nils Vogt tar nå over stafettpinnen fra sin kreftrammede kamerat. Han og Øivind Blunck har vært nære venner siden de spilte russerevy sammen i 1968.
NÆRE VENNER: Nils Vogt tar nå over stafettpinnen fra sin kreftrammede kamerat. Han og Øivind Blunck har vært nære venner siden de spilte russerevy sammen i 1968. Vis mer

De har kjent hverandre i 55 år. Det første møtet skjedde i forbindelse med en russerevy i 1968, satt opp av senere «Mot i brøstet»-skaper Tore Ryen og Harald Tusberg.

- Vi ble valgt ut begge to, selv om ingen av oss var russ det året. De ville ha oss med likevel, og heldigvis sa vi ja, for sånn ble vi kjent, forteller Nils Vogt.

HEI SVEIS: Øivind Blunck oppsummerer sine 50 år på scenen i «Cirkus Blunck». Her med kapellmester Trond Nagell-Dahl. Foto: Tor Kvello / Se og Hør
HEI SVEIS: Øivind Blunck oppsummerer sine 50 år på scenen i «Cirkus Blunck». Her med kapellmester Trond Nagell-Dahl. Foto: Tor Kvello / Se og Hør Vis mer

Nær kontakt

Siden har de durkdrevne scenekunstnerne fulgt hverandre tett gjennom livet - også når det har buttet litt imot. Vogt har hatt nær kontakt med Blunck gjennom hans sykdomsperiode.

- Ja, det vil jeg si. Han holder meg informert. Vi tar oss en kaffe sammen. Og er han i god form, tar vi en full lunsj. Alle krysser fingrene for Øivind og tror at dette skal gå bra. Selv er han optimist. Prognosene er bra, så jeg er sikker på at han kommen til å stå på scenen igjen. Men det blir litt for tidlig dette året, påpeker Vogt.

2019: Her er Øivind Blunck og Nils Vogt avbildet sammen da Folketeateret feiret 10 med jubileumsforestilling. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
2019: Her er Øivind Blunck og Nils Vogt avbildet sammen da Folketeateret feiret 10 med jubileumsforestilling. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Han er full av lovord om Blunck - både som skuespiller og venn.

- Øivind er et naturtalent, egentlig, og har alltid vært det. Han har alltid vært en morsom fyr og full av sjenerøsitet. Han byr på seg selv. Han liker å opptre og få folk til å le og hygge seg. Han er en mester i det og har vært det gjennom hele livet sitt, roser Bluncks tre år eldre venn og kollega.

RØRENDE: Det ble et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» da Bjørn Einar Romøren fortalte om kreften. Video: NRK Vis mer

Ingen ny «Fridtjof»

Selv vil han holde seg unna både Bluncks elskede «Fridtjof»-figur og hans mektige «O sole mio»-fremføring. Dette er det bare én mann som kan gjøre.

- Men det gå jo an å finne på andre ting. Øivind og jeg har spilt og opptrådt sammen i forskjellige anledninger. Denne gangen er det jo litt spesielt at jeg overtar. Han er nok veldig interessert i å følge med på forestillingen selv om han for øyeblikket er på sidelinjen, fremholder Vogt.

THE SHOW MUST GO ON: Nils Vogt er med på plakaten, etter at Øivind måtte kaste inn håndkleet denne gang.
THE SHOW MUST GO ON: Nils Vogt er med på plakaten, etter at Øivind måtte kaste inn håndkleet denne gang. Vis mer

Med makkere som Tor Endresen, Reidun Sæther, Trond Nagell-Dahl og tryllekunstner Erling Solland på scenen ser Nils Vogt frem til november og desember.

- Vi blir et veldig hyggelig lag på scenen. Jeg liker å reise rundt i landet vårt, så det er mye som ligger til rette for en fin og hyggelig førjulstid, fremholder Nils Vogt.

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum åpnet seg om MS-sykdommen under Senterpartiets landsmøte. Reporter: Edward Stenlund. Video: NTB Vis mer

Knallsterkt tilbake

Niklas Kokkinn-Thoresen er produsent for både «Juleshow 2023» og «Cirkus Blunck». Han legger ikke skjul på at avgjørelsen om å kaste inn håndkleet har vært tøff å ta for Øivind Blunck.

- Det viktigste for oss er at Blunck kommer tilbake for fullt, så må det ta den tiden som trengs. Øivind er en bauta i norsk underholdning og kommer hundre prosent sikkert knallsterkt tilbake. Jeg vet at dette har vært en vanskelig avgjørelse for Blunck, men i likhet med ham er også jeg veldig glad for at hele Norges Nils Vogt har sagt ja til å være med på «Juleshow 2023». Så gleder jeg meg stort til å se Øivind på scenen igjen i april 2024 på Chat Noir, sier Kokkinn-Thoresen i en kommentar.

«Cirkus Blunck» og «Juleshow 2023» produseres av Se og Hør, som er eid av Aller Media.

Mia Gundersen åpner opp om hvordan hun og kjæresten traff hverandre. Video: Tor Kvello. https://www.seher.no/kjendis/fryktet-falsk-profil-pa-tinder/79987470?articleToken=e307abae9d3597942a0dd9db19507a324d82b5bea90f047757f45066b5ddabe1 Vis mer

LES OGSÅ: - Har fått juling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer