- Jeg sitter her og griner litt

Davy Wathne mottok meldingen om Svein Mathisens bortgang med stor sorg.

TUNG BESKJED: Davy Wathne sier til Seher.no at han tok det svært tungt da han fikk vite at vennen Svein Mathisen, som nå har gått bort,  hadde fått kreft. Foto: Scanpix/TV 2
TUNG BESKJED: Davy Wathne sier til Seher.no at han tok det svært tungt da han fikk vite at vennen Svein Mathisen, som nå har gått bort, hadde fått kreft. Foto: Scanpix/TV 2 Vis mer
SEHER.NO: Bortgangen til Start-profilen Svein «Matta» Mathisen ble torsdag tatt i mot med stor sorg i Fotball-Norge.

En av som sørger over dødsfallet til Mathisen, som kom etter lang tids kamp mot kreft, er TV 2s sportsanker Davy Wathne (61).

-  Jeg sitter her og griner litt. Jeg har kjent Svein helt siden han spilte på 70-tallet. Som spiller var han unorsk i stilen med en fantastisk teknikk, og privat var han lun som bare sørlendinger kan være. Han hadde alltid en fantastisk replikk, sier Wathne til Seher.no.

Hadde jevnlig kontakt
TV 2-ankeret har hatt jevnlig kontakt med sin gode venn etter at han i fjor sommer fikk beskjed om at han hadde kreft.

- Jeg så ham sist gang i forrige uke da han var på Start-kamp. Selv om han var redusert, var han optimistisk på at han skulle klare dette. Jeg har også hatt tett kontakt med familien.

- Selv om det var en tung beskjed, var jeg forberedt på at dette kunne skje. Det verste øyeblikket var da jeg fikk høre om diagnosen for ett år siden, sier Davy til Seher.no.

Møttes første gang i 1976
Wathne hevder at hans første møte med Mathisen var i 1976, da Wathne var linjemann i en kamp mellom Sogndal og Start.

- Svein ville ikke ta småfly hjem. På veien hjem ble han og noen kompiser med meg hjem for å se på «Sportsrevyen», mimrer Wathne.

Også etter at  Mathisen begynte å jobbe som ekspertkommentator i TV 2 fikk de to mange spesielle opplevelser sammen.

- Jeg husker en gang vi var i London og hadde spilt bort alle pengene våre på casino. Vi fikk ikke tatt ut mer fra minibanken før neste dag, så vi var helt blakke. Det endte med at vi måtte gå tvers igjennom London midt på natten, sier han og humrer.

Wathne sier vennen hadde en teknikk som fortsatt ville holdt høyt nivå i dag.

- Jeg tror ikke han hadde et defensivt fiber i kroppen, og han headet vel aldri en ball med vilje. Men selv om han ikke hadde drivet til Maradona og Messi, var han fantastisk fremover på banen, sier han til Seher.no.

Start sine egne hjemmesider, har de i dag tatt bort alt innhold og har bare en svart forside der de hyller sin legende. Klubben avlyser dagens trening på grunn av dødsfallet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Tapte kampen mot kreften