KUTTSKADE: Anita Hegerland (59) kutter seg flere ganger i løpet av matlagingskonkurransen på «Farmen kjendis», og må på et tidspunkt få legehjelp. Foto: Alex Iversen / TV 2
KUTTSKADE: Anita Hegerland (59) kutter seg flere ganger i løpet av matlagingskonkurransen på «Farmen kjendis», og må på et tidspunkt få legehjelp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Farmen kjendis»

- Jeg silblødde

Anita Hegerland kutter seg stygt i tirsdagens episode av «Farmen kjendis». Skaden preger henne enda.

Publisert

Det blir både blod og svette i tirsdagens episode, som er lagt ut på TV 2 Sumo, av «Farmen kjendis». Finaleuken starter med et smell rett etter søndagens tvekamp, og tradisjonen tro må deltakerne blant annet ut i en tredelt gårdskonkurranse for å kare til seg semifinalebilletter.

Stressnivået går rett til topps for samtlige deltakere når de må ut i en matlagingskonkurranse, og for den folkekjære artisten Anita Hegerland (59) kostet kampen om poeng nesten en finger.

GIR ALT: Med høyt tempo går det hardt for seg ved kjøkkenbenken. For Anita Hegerland kostet det nesten en finger. Foto: Alex Iversen / TV 2
GIR ALT: Med høyt tempo går det hardt for seg ved kjøkkenbenken. For Anita Hegerland kostet det nesten en finger. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Silblødde

Hun kutter seg nemlig opptil flere ganger ved kjøkkenbenken, og etter å ha blitt plastret sammen et par ganger, blir produksjonen på et tidspunkt nødt til å tilkalle Røde Kors.

FLERE KUTT: Anita kutter seg flere ganger på knivene. Det siste kuttet skulle imidlertid vise seg å være svært dypt. Foto: TV 2
FLERE KUTT: Anita kutter seg flere ganger på knivene. Det siste kuttet skulle imidlertid vise seg å være svært dypt. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg skar meg så veldig den siste gangen, at det gikk helt inn til beinet, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

- Det silblødde gjennom håndklær, og jeg måtte forsøke å fortsette konkurransen samtidig som jeg skulle holde med press på fingeren. Det hele ble litt amputert for min del.

Hvordan det går med Hegerland i den aktuelle konkurransen blir først kjent litt senere i tirsdagens episode, men hun kan avsløre overfor Se og Hør at hun trolig burde ha hatt ytterligere legehjelp utover det hun fikk på «Farmen».

- Jeg har ennå ikke følelse i den fingeren. Jeg holdt på å skjære av meg hele tuppen og det burde nok egentlig vært sydd, men det ble det ikke, forteller hun, og påpeker at hun ikke ble sendt til sykehus og at konkurransen fortsatte.

TIL SEMIFINALEN: Erik Alfred Tesaker sikret seg den første semifinalebilletten etter en øksekastkonkurranse. Foto: Alex Iversen / TV 2
TIL SEMIFINALEN: Erik Alfred Tesaker sikret seg den første semifinalebilletten etter en øksekastkonkurranse. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg prøvde bare å komme meg gjennom resten med ei hånd, sier hun videre, og påpeker at hun aldri har vært borti skarpere kniver.

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, sier til Se og Hør at Røde Kors var på plass da skaden skjedde, og at fingeren til Hegerland ble sjekket både under og etter konkurransen.

- De satte plaster på såret, så hun kunne fortsette matkonkurransen.

På spørsmål om hva slags praksis produksjonen har for å sende deltakere på legevakt og sykehus, svarer han følgende:

- Vi har generelt lav terskel for å sende deltakere til legevakt/sykehus ved behov. Vurderingen fra Røde Kors der og da var at det ikke var nødvendig.

Denne sesongen av «Farmen kjendis» har bydd på flere skader på gården. Hegerland selv har vært involvert i en ulykke tidligere, da hun fikk et ublidt møte med en av kuene på gården.

FULL TENNING: Etter at Triana var innblandet i en hesteulykke inne på «Farmen Kjendis», oppstod det munnhoggeri mellom to av deltakerne inne på gården. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Endrer rutiner

Hanna-Martine Slåttland Baller ble på sin side sendt på sykehus etter ha blitt tråkket på av ei ku, mens Erik Alfred Tesaker fikk seg en ordentlig trøkk i søndagens tvekamp.

For Triana Iglesias fikk «Farmen kjendis»-oppholdet en bråstopp da hun så seg nødt til å trekke seg i uke to etter en dramatisk hesteulykke.

KLIKKER: Da Tommy Sharif skulle forklare hvor redd han ble da han så at Gunilla Persson skulle være med på «Farmen kjendis», skjedde dette. Vis mer

Etter sistnevnte hendelse ble det kjent at TV 2 framover endrer rutinene sine under innspilling. Pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, fortalte nemlig til Se og Hør at teamet fra produksjonen varslet produksjonskontoret, som kontaktet lokal lege og akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK), så fort ulykka skjedde. Legen var på plass for å ta seg av Iglesias etter ti minutter, og ambulansen - som kom fra Kongsvinger - var på plass etter 40 minutter.

- Dette tok noe lengre tid enn det hadde trengt å ta, sa Dahl.

- Vi har i ettertid evaluert hendelsen, og endret rutinene i framtidige produksjoner. Skjer noe lignende igjen, er opptaksteam på gården instruert i å ta direkte kontakt med AMK før skadeomfanget er avklart, sa pressesjefen.

LES OGSÅ: Måtte på sykehus

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer