- Jeg sier ofte nei til vennene mine

Hadia Tajiks lynkarriere fører også til ensomhet.

I ENSOM MAJESTET: Forrige uke overtok Hadia Tajik kulturminister-stillingen etter Arbeiderparti-kollega Anniken Huitfeldt. Den 29 år gamle ministeren innrømmer at hun sjelden kan takke ja til invitasjoner fra vennene sine. Foto: NTB Scanpix
I ENSOM MAJESTET: Forrige uke overtok Hadia Tajik kulturminister-stillingen etter Arbeiderparti-kollega Anniken Huitfeldt. Den 29 år gamle ministeren innrømmer at hun sjelden kan takke ja til invitasjoner fra vennene sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Arbeiderparti-politiker Hadia Tajik har ennå ikke rukket å fylle 30 år, men å takke ja til stillingen som tidenes yngste kulturminister har hun gjort allerede.

Men 29-åringens lynkarriere, som kommer på toppen av både journalistutdannelse og en mastergrad i menneskerettigheter, har hatt sin pris.

- Jeg sier ofte nei til vennene mine. Sender de meg en sms og spør om jeg vil være med på kino vet de at jeg sannsynligvis ikke kan. Heldigvis har jeg venner som aldri slutter å spørre meg. De har akseptert at jeg jobber mye og har gitt meg det rommet, sier hun til VG Helg.

Tajik er blitt kalt «flink pike» av så vel andre som seg selv, og hun har gitt seg selv diagnosen «kronisk flink-pike-syndrom». Og det å være pliktoppfyllende og ambisiøs har sin pris.

- Ja, innimellom er det ensomt. Det er viktig ikke å bli så firkanta at man ikke kan være sosial, understreker hun i intervjuet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg spurte mor om jeg kom til å dø 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer