- Jeg shoppet ikke på 20 år

Matthew Perry snakker ut om tiden som «Chandler Bing».

FRIENDS-STJERNE: Matthew Perry ble så berømt for sin rolle i Friends, at han ikke handlet på over tyve år.  Foto: Stella Pictures
FRIENDS-STJERNE: Matthew Perry ble så berømt for sin rolle i Friends, at han ikke handlet på over tyve år. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Matthew Perry er best kjent for sin Emmy-nominerte rolle som «Chandler Bing» i NBC-serien «Friends». Han spilte den litt forvirrede, men sjarmerende og sarkastiske i vennegjengen. I et intervju med «National Geopgraphic» forteller han at skjønte med en gang de begynte å spille inn, at dette kom til å bli en suksess.

Men all berømmelsen førte til at Matthew ikke shoppet på 20 år.  

FRIENDS-GJENGEN: Chandler (Matthew Perry), Rachel (Jennifer Aniston), Joey (Matt LeBlanc), Phoebe (Lisa Kudrow), Ross (David Schwimmer), and Monica (Courteney Cox Arquette). Foto: All Over Press
FRIENDS-GJENGEN: Chandler (Matthew Perry), Rachel (Jennifer Aniston), Joey (Matt LeBlanc), Phoebe (Lisa Kudrow), Ross (David Schwimmer), and Monica (Courteney Cox Arquette). Foto: All Over Press Vis mer

- Showet tok av mellom det første og andre året. Da innså jeg at jeg ikke bare kunne gå rundt på gaten ubemerket. Livet forandret seg helt. Jeg handlet matvaret i en butikk, og en dame kom inn og filmet meg og alt jeg handlet. Det ble min unnskyldning til å ikke handle på tyve år, sier han i programmet «The '90s: The Last Great Decade?'»Den suksessfulle skuespilleren forteller også om en episode som var spesielt merkelig.

- En dag gikk jeg og David Schwimmer (Ross) nedover gaten på Manhattan, og en dame bare ga han babyen sin. Helt uten videre. Da innså vi at livet hadde forandret seg.

Perry forteller at straks han leste om «Chandler», så visste han at rollen var rett for ham.

DEN SISTE EPISODEN: Joey og Chandler i et klassisk Friends-øyeblikk.  Foto: Splash News/NBC/ All Over Press
DEN SISTE EPISODEN: Joey og Chandler i et klassisk Friends-øyeblikk. Foto: Splash News/NBC/ All Over Press Vis mer

- Det var i 1994, og jeg var 24 år. Det var en rolle som jeg kjente meg veldig igjen i. Han var veldig sarkastisk og ukomfortabel. Han så ålreit ut, men måtte fylle alle stillheter med vitser. Det kan jeg kjenne meg veldig igjen i, sier han.Skuespilleren som er Canadisk-Amerikansk, forteller at «Chandlers» berømte måte å snakke på, egentlig er stjålet fra den canadiske dialekten. «Chandler» er kjent for å legge trykk på spesielle ord i en setning, for å vektelegge et poeng på en humoristisk måte.

- «Could it BE any hotter in here?». Det var bare noe jeg fant på at karakteren skulle gjøre, men det er sånn de snakker i Canada. Jeg imiterte egentlig bare mine venner fra Canada, så de burde egentlig saksøke meg. Jeg har tross alt mitt eget basseng som jeg kan svømme i, sier han.

Og det er ingen tvil om at Matthew tjente godt på «Friends». Serien ble kåret til en av historiens beste sitcoms av «Time» i 2007, og har mottatt utallige priser. Serien avsluttet med sin tiende sesong i 2004.

LES MER: Var på avvenning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer