LITE KONTAKT: - Men forholdet mellom oss er blitt mye bedre, sier Steffen Iversen om faren Odd. Her er junior i kjent positur i Rosenborg-trøya. Foto: SCANPIX
LITE KONTAKT: - Men forholdet mellom oss er blitt mye bedre, sier Steffen Iversen om faren Odd. Her er junior i kjent positur i Rosenborg-trøya. Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg ser på ham som en god kompis

Steffen Iversen snakker ut om forholdet til pappa Odd.

SEHER.NO: Steffen (32) og Odd Iversen (63) er to av de største navnene i norsk fotballhistorie. Mens pappa dominerte norske gressmatter på 60- og 70-tallet er den tidligere Englands-proffen Steffen fortsatt aktiv som spiller.

Men til tross for deres felles interesse for fotballen har ikke Steffen og Odd Iversen alltid klart å holde sammen.

I et intervju med Rosenborgs nettsider forteller "Litj-Ivers" at han i lange tider hadde liten kontakt med faren, som flyttet til Gjøvik da han la opp som fotballspiller i 1982.

- Jeg hadde nesten ikke kontakt med ham på seks-syv år, og levde livet mitt videre med familien i Trondheim. Mammas samboer ble som en far for meg og kjørte meg rundt på treninger og cuper, forteller Steffen, som i dag selv er pappa til sønnen Joey James (snart 3).

Odd Iversen slet lenge med alkoholproblemer og Nils Arne Eggen har fått mye av æren for å ha fått den tidligere Rosenborg- og Vålerenga-spilleren på rett kjøl igjen.

Eggen dro egenhendig til Gjøvik i 1982 og hentet Odd hjem til Trondheim, hvor han fikk jobb som materialforvalter i sin gamle klubb og gjenopprettet kontakten med familien.

- Vi har ikke noe typisk far/sønn-forhold. Jeg ser mer på ham som en god kompis. Han er min biologiske far, men jeg ser mer på mammas samboer som faren min. Men forholdet mellom oss har blitt mye bedre, og vi sees ofte, forteller Steffen.

Har du tips om norske idrettsstjerner? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Landslagets rotehuer