- Jeg ser ikke for meg familie og barn

Jarle Andhøy frykter å bli fanget i A4-livet.

IKKE KLAR FOR FAMILIE: Jarle Andhøy er singel og avviser at han er på leting etter noen å stifte familie med. Han trives best på åpent vann uten normale rutiner.  Foto: Stella Pictures
IKKE KLAR FOR FAMILIE: Jarle Andhøy er singel og avviser at han er på leting etter noen å stifte familie med. Han trives best på åpent vann uten normale rutiner. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Norges selverklærte pirat, Jarle Andhøy (36), reiser verden rundt og utforsker nye farvann. Det har han ingen planer om å slutte med.

Som 19-åring reiste han ut for å «rase fra seg», men Jarle føler seg fortsatt ikke voksen og har ingen drøm om et normalt A4-liv.

- Jeg ser ikke for meg familie og barn nå - jeg må bli voksen først. Jeg tar det som det kommer, sier han til VG, og legger til;

- Jeg er pirat og må vel finne en skatt i hver havn.

Vil ikke forsvinne i rutinene

Andhøy reagerer på nettsamfunnet som tilbringer timevis foran en skjerm hver eneste dag. Selv er han mer opptatt av å gjøre det han vil og dra til drømmene fører ham.

- Mange sier det er galskap det jeg gjør, men for meg er galskapen å bli hjemme og forsvinne inn i rutinene, mens tiden går og man ikke fyller livet med det man har lyst til.

Men ekspedisjonene kan være farlige og for tre år siden forliste «Berserk» med tre av mannskapet ombord. Andhøy leter fortsatt etter svar på hva som skjedde og nylig måtte han møte i tingretten tiltalt for å ha manglet godkjenning, konsekvensutredning og forsikring da han reiste tilbake til Antarktis. Dom er ventet innen 23. juni.

LES OGSÅ: Lager sin egen piratfestival