- Jeg ser for meg at melodien min vinner

MGP-klare Alexander Rybak frykter ikke sine konkurrenter.

GLEDER SEG: Alexander gleder seg veldig til å delta i årets Melodi Grand Prix.  Foto: SCANPIX
GLEDER SEG: Alexander gleder seg veldig til å delta i årets Melodi Grand Prix. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det er to år siden den unge musikeren og komponisten Alexander Rybak (22) ble rikskjendis, da han vant talentkonkurransen "Kjempesjansen" på NRK.

Siden da har det gått i ett for unggutten, som har holdt konserter med Arve Tellefsen, Morten Harket og Hanne Krogh, samt vunnet Hedda-pris for sin rolle i "Spelemann på taket" på Oslo Nye Teater.

Og nå skal Rybak være med og konkurrere i det som er en av verdens største låtskriver-konkurranser, nemlig Melodi Grand Prix.

I likhet med store navn som Surferosa, Tone Damli Aaberge, Christian Ingebrigtsen og Simone Larsen, står 22-åringen bak et av årets MGP-bidrag, som skal være med og konkurrere om den norske plassen i musikk-konkurransen.

Rybak har selv skrevet både tekst og melodi til låten "Fairytale", som kan bli en av årets favoritter.

Og ungutten gleder seg veldig til å være med i MGP.

- Det er kjempestort. Jeg har visst om dette i nesten 2 og et halvt år, og jeg gleder meg masse, sier en svært spent Rybak til Seher.no.

- Det er ingen jeg frykter
Selv om han skal kjempe mot flere av landets mest kjente artister, er ikke 22-åringen spesielt nervøs.

- Det er ingen jeg frykter, for jeg ser på dette mest som en musikkfest. Men jeg er veldig glad for at så mange etablerte artister er med og at jeg er i så godt selskap. Jeg synes bare det er positivt, men jeg kunne jo nesten regne med det. Etter at Maria Haukaas Storeng vant i fjor, tror jeg nesten alle tenkte det samme. MGP er blitt veldig stort igjen, sier han. 

Ifølge Rybak er det flere grunner til at han meldte seg på konkurransen. Men hovedårsaken er låten han nå skal bidra med.

- Hovedgrunnen var at jeg gikk rundt i Ålesund, på loffen med fela. Jeg ble skikkelig inspirert av naturen og det folkelige og gikk rundt og nynnet, og tilslutt ble det en helt spesiell låt som jeg med én gang tenkte at burde være med i Grand Prix, forteller han, og legger til at han aldri egentlig hadde planlagt å være med i konkurransen:

- MGP er noe jeg har hatt stor glede av å se på, men det er ikke noe jeg har hatt noen mening om å være med på. Men jeg fikk følelsen om at denne låten måtte være med med én gang.

Klar for seier
Og naturlig nok er ambisjonen hans å vinne.

- Hehe, ja, jeg ser jo for meg at melodien min vinner, helt til den ikke gjør det. Jeg synes at den er kjempesterk og veldig folkelig, og det folkelige er noe jeg har savnet i Melodi Grand Prix tidligere, sier unggutten, som fortsatt ikke har planlagt hvem som skal synge låten.

- Det er faktisk ingenting som er avgjort enda, men jeg har en plan.

Maria Haukaas Storeng ble superstjerne etter at hun kom på femteplass i den store finalen i fjor, men en eventuell kjendisstaus er ikke noe Rybak har tenkt spesielt mye på.

- Nei, det blir vel for det meste til at jeg omgås mer med artister og musikere, slik jeg gjør i dag. Men jeg tror ikke jeg helt skjønner hvor stort MGP egentlig er enda , så jeg kan bare tenke meg hvor stort det blir, sier han.

Spiller sønnen til Aylar
Etter seieren i "Kjempesjansen" høsten 2006, har tilbudene haglet inn til 22-åringen, som innrømmer at tv-opptrednen hadde mye å si.

- Tv gjør jo underverker da, så jeg har fått masse jobber, blant annet med "Spelemann på taket", og så har jeg holdt konsert med Hanne Krogh. Det har vært masse. Jeg har jo vært invitert på alt mulig og blitt invitert mange steder jeg ikke hadde trodd jeg ville bli invitert. Blant annet har jeg blitt bedt om å være kursleder og litt sånt, og da føler jeg meg jo litt voksen, humrer han, og legger til:

- Og så vant jeg Hedda-prisen for Spelemann, og det var veldig artig.

22-åringen har også fått flere skuespillerjobber, og har blant annet en liten rolle som sigøynersønnen til Morten Harket og Aylar Lie i den nye familiefilmen "Yohan - Barnevandreren".

- Det er veldig veldig gøy og jeg har kjempelyst til å drive mer med skuespill, gjerne en litt musikalsk rolle, forteller han, og legger til at det var litt vrient å la være å flørte med sin to år eldre "filmmor".

- Aylar er en veldig pen dame da, så jeg har prøvd å ikke øyenflørte for mye, humrer han.

Men fremover blir det altså "Grand Prix for alle penga", og Rybak gleder seg veldig til å komme igang.

- Det er jo en låtskriverkonkurranse, så jeg gleder meg til å få vist meg. Jeg håper etterhvert at jeg kanskje kan skrive låter for andre artister også. Det blir helt fantastisk, og så er det kjempegøy å være i så godt selskap, avslutter han.

Mer om årets MGP-deltagere leser du her!

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected]

LES OGSÅ: - Jeg synger ikke selv!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer