FORTELLER OM KOLLAPSEN: Den danske skuespilleren Iben Hjejle, kjent fra TV-seriene «Dag» og «Dicte», forteller at hun er glad kroppen sa fra. FOTO: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
FORTELLER OM KOLLAPSEN: Den danske skuespilleren Iben Hjejle, kjent fra TV-seriene «Dag» og «Dicte», forteller at hun er glad kroppen sa fra. FOTO: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Iben Hjejle:

- Jeg ser det som en gave at kroppen sa fra

I dag er skuespiller Iben Hjejle glad for at hun kollapset midt under innspillingen av TV 2-serien «Dicte».

Publisert

(Se og Hør): Da den danske skuespilleren Iben Hjejle (47) var midt i innspillingen av TV-serien «Dicte», opplevde hun å bli så hardt rammet av stress at hun kollapset.

Den danske TV-serien ble også sendt på norske TV 2 fra 2013 til 2016. I Norge er Iben Hjejle blant annet kjent for sin rolle i den danske komiserien «Klovn», og for rollen som Juanita i den norske serien «Dag».

Til magasinet Alt for damerne forteller hun at hun midt under opptak plutselig ikke kunne snakke ordentlig. Hun følte at hun mistet kontakten med seg selv og sin egen kropp.

Saken fortsetter under bildet.

FILMSTJERNE: Iben Hjejle spilte mot John Cusack i filmen «High Fidelity». Foto: Melissa Moseley/ Touchstone Pictures/ REUTERS/ NTB scanpix
FILMSTJERNE: Iben Hjejle spilte mot John Cusack i filmen «High Fidelity». Foto: Melissa Moseley/ Touchstone Pictures/ REUTERS/ NTB scanpix Vis mer

Tok en pause

Iben forklarte til magasinet at innspillingslederen ba henne om å sette seg ned. Hun hørte ham rope til kostymeansvarlige om at de skulle få av henne noen klær, og det neste hun husker er at hun satt forvirret på et kontor i kun strømpebukse og bluse. Deretter ble hun kjørt hjem til sin egen leilighet, hvor hun fikk besøk av en lege som ga henne en klem.

Det er først da det går opp for skuespilleren at hun har grått siden hun fikk beskjed om å sette seg ned.

Etter dette måtte Hjejle ta en lengre pause fra å jobbe, og trakk seg fra en stor teaterforestilling i 2016 av hensyn til helsa.

- Man kan ikke ta stress ut av et menneskeliv, men man kan lære seg å administrere det, og det får man en helt fin verktøykasse til, hvis man er så heldig som jeg var, å bryte sammen. Fysisk. Jeg ser det som en gave at kroppen sa fra, for hvis den ikke hadde gjort det, hadde jeg kanskje dødd av det, sier hun til Alt for Damerne.

- Ovenpå igjen

I juni i fjor fortalte hun til Her & Nu at hun hadde det bedre, og var klar for å ta nye roller igjen.

- Jeg har det vidunderlig. Alt er bra. Jeg er ovenpå igjen, sa hun.

Hjejle fortalte også at hun var i gang med en ny TV-serie.

- Jeg skal lage en TV-serie, som blir dritspennende. Men det er ikke en serie hvor jeg skal bære det hele, sa Hjejle.

40-årskrise

I 2013 snakket hun ut om hvordan skilsmissen var en del av 40-årskrisa.

- Jeg som trodde førtiårskrise var en mannssykdom! Men for kvinner er det veldig mange dører som lukkes i ansiktet på deg mellom 40 og 50, fortalte hun til Dagbladet om bruddet med «Klovn»-kollegaen Casper Christensen (46).

Etter skilsmissen fant hun lykken med en ny Casper. I 2012 dukket hun opp på rød løper i Oslo med håndverkeren Casper Vulpius. Paret var sammen i et par år før også de gikk hvert til sitt.

LES OGSÅ: Johnny Depp gikk amok på filmsett

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer