Adele:

- Jeg ser bildet. Hun ser bra ut

Sangstjernen havnet i hardt vær etter Instagram-bilde. Nå støttes hun fra flere hold.

KRITIKKEN HAGLER: Superstjernen Adele høster mye kritikk for dette innlegget. Video: Adele / Instagram. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag delte den britiske superstjernen Adele (32) et bilde på Instagram hvor hun var ikledd en bikini med det jamaicanske flagget på, og med håret oppsatt i flere såkalte bantu-knuter.

For dette har hun havnet i hardt vær og fått store mengder kritikk fra fansen. En rekke internasjonale medier har omtalt saken, deriblant People.

Havnet i hardt vær

Magasinet skrev at 32-åringen ønsket å markere det avlyste Notting Hill-karnevalet. Hun ønsket å hylle festivalen, som i en årrekke har vært et høydepunkt for mange. Corona-situasjonen sørget for at det, som så mye annet her i verden, måtte avlyses.

Det tok imidlertid ikke lang tid før kritikken begynte å hagle under Instagram-innlegget. Flere mente nemlig at stjernen bedrev kulturell appropriasjon, gitt at hun var kledd i det jamaicanske flagget og har håret i det som blir beskrevet som en tradisjonell afrikansk sveis.

Enkelte kommenterte blant annet at mørke kvinner blir «diskriminert for å ha kulturelle sveiser som bantu-knutene og dreadlocks, men det er greit for hvite mennesker. Det er ikke rettferdig», lød en av kommentarene.

TILBAKE: Adele er tilbake på Instagram etter nesten et halvt års pause, og bildet hun la ut får kommentarfeltet til å koke. Video: Rød Løper Vis mer

Får støtte fra flere hold

Etter kritikkstormen er det imidlertid flere som nå velger å støtte stjernen, blant dem sangeren Alexandra Burke (32).

Det gjør hun til BBCs «Carnival tribute show», hvor hun er klar i sin tale, ifølge Sky News.

- Jeg ser bildet. Hun ser bra ut. Det er tydelig at hun har jobbet med kroppen sin og for meg er det en stor ting, forteller hun, og fortsetter:

- Som en jamaicansk kvinne selv, har jenta mi vokst opp med svart kultur. Folk glemmer at hun er fra Tottenham. Hun spiser sannsynligvis jerk chicken (en jamaicansk matrett, journ.anm.) hele tiden som alle oss andre.

STØTTER ADELE: Den engelske sangeren Alexandra Burke velger nå å stå opp for Adele etter kritikkstormen. Foto: NTB Scanpix
STØTTER ADELE: Den engelske sangeren Alexandra Burke velger nå å stå opp for Adele etter kritikkstormen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre påpeker Burke at andre skal la Adele være i fred.

- Hvis Popcaan (en jamaicansk musiker, journ.anm.) støtter det og sier ja, kvinne, du har på deg flagget, og du bruker det på en bra måte - så la henne leve sitt beste liv. La henne være i fred. Vi elsker Adele, fortsetter hun.

Popcaan (32), som Burke refererer til, har for øvrig kommentert under Adeles Instagram-bilde i form av en emoji formet som en knyttneve og en emoji formet som et rødt hjerte.

Foto: Skjermdump fra Instagram/adele
Foto: Skjermdump fra Instagram/adele Vis mer

- Glem kritikerne

Den britiske Labour Party-politikeren David Lammy (48) slenger seg også på og velger å støtte den britiske sangstjernen.

«Tullball. Denne kritikken glemmer helt ånden til Notting Hill Carnival og tradisjonen med å kle seg ut. Adele ble født og oppvokst i Tottenham og hun forstår dette bedre enn de fleste. Takk Adele. Glem kritikerne», skriver han på Twitter.

Under Instagram-bildet til Adele har også supermodell Naomi Campbell (50), som har en mor som er født i Jamaica, kommentert to emojier formet som røde hjerter samt to emojier formet som det jamaicanske flagget.

Foto: Skjermdump fra Instagram/adele
Foto: Skjermdump fra Instagram/adele Vis mer

Adele har for øvrig enda til gode å kommentere kritikken.

VEKKER OPPSIKT: Anastasia forteller at mange synes hun ser litt merkelig ut, men at flere har påpekt at det nye utseende hennes kler personligheten hennes. Video/Bilder: _just__queen_ @TikTok/Instagram. Reporter: Celina Morken / Dagbladet TV. Vis mer

Vakte oppsikt med nye bilder

Kritikken og beskyldningene kommer bare kort tid etter at stjernen nok en gang skapte store overskrifter om sitt eget utseende.

I fravær av musikk, kan det nemlig virke som at fansen heller har bestemt seg for å fokusere på privatlivet hennes. Og spesielt fokuserer mange på hennes store fysiske forandring.

Adele har gått ned i vekt, og det spekuleres på om hun har lagt seg under kniven. Hun har til gode å kommentere dette direkte.

I august delte hun som nevnt et bilde av seg selv på Instagram hvor flere bet seg merke i at hun nok en gang var «ugjenkjennelig» - sammenlignet med hennes tidligere jeg.

Det var i forbindelse med at Beyoncé (38) utga sitt visuelle album «Black is King», som utkom i august, at Adele bestemte seg for å legge ut bildet som vekket mye oppsikt.

Mens enkelte syntes det var artig at hun hadde på seg en lignende topp som den Beyoncé har på seg i videoen sin, trolig nøyaktig den samme fra Burberry, var det vektnedgangen andre påpekte.

I 2019: Det siste året har Adele fått mye oppmerksomhet for sitt endrede utseende. Her er hun avbildet på bursdagen til Drake i oktober 2019. Foto: iamKevinWong.com/ MEGA/ NTB scanpix
I 2019: Det siste året har Adele fått mye oppmerksomhet for sitt endrede utseende. Her er hun avbildet på bursdagen til Drake i oktober 2019. Foto: iamKevinWong.com/ MEGA/ NTB scanpix Vis mer

I tillegg hadde flere bitt seg merke i stjernens nye krøller. Flere omtalte forandringen som flott, mens andre mente det var problematisk at utseendet hennes de siste årene har vært såpass mye i fokus.

«Det er mange som skriver at hun så bedre ut før eller at hun ikke ser ut som seg selv. Dere burde skamme dere. Å gå ned i vekt er både fysisk og psykisk krevende. Dette er hva hun ville selv. Hun er en dronning, støtt henne», kommenterte en, som fikk hundrevis av likerklikk på kommentaren sin.

LES OGSÅ: Derfor dukket hun opp på krykker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer