- Jeg savner henne så det er helt ufattelig

Jon Andreas «Jono El Grande» Håtun om tiden etter kona Anbjørg Sætre Håtuns bortgang.

I DYP SORG: Anbjørg Sætre Håtun og multikunstner Jon Andreas «Jono El Grande» Håtun var gift i 13 år. I januar døde hun av kreft, og ektemannen sitter alene igjen. Denne helgen forteller han om tomheten etter Anbjørgs død i VG Helg.  Foto: Se og Hør, Tor Lindseth
I DYP SORG: Anbjørg Sætre Håtun og multikunstner Jon Andreas «Jono El Grande» Håtun var gift i 13 år. I januar døde hun av kreft, og ektemannen sitter alene igjen. Denne helgen forteller han om tomheten etter Anbjørgs død i VG Helg. Foto: Se og Hør, Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For snart to måneder siden gikk TV-profilen Anbjørg Sætre Håtun bort, bare 41 år gammel.

Da hadde hun levd med kreftsykdommen i ti år, med ektemannen Jon Andreas Håtun (40) ved sin side. Årene har vært fylt av både oppturer og nedturer, både lykke og frykt.

En knapp måned etter forfatteren og journalistens bortgang fortalte ektemannen, kjent under artistnavnet Jono El Grande, VG Helg om tiden etter tapet av sin kjære.

- Å være hjemme alene er det tyngste av alt. Det er ikke moro å våkne alene her, men det betyr ikke at jeg ikke skal gjøre det. Jeg griner når jeg må. Hver dag. Det er en bra ting, det, sier han åpenhjertig til avismagasinet.

Én uke etter at Anbjørg og Jon Andreas møtte hverandre på utestedet Head On i Oslo i 1999, ble de to et par. Siden har de to vært et «kjærlighetsteam», forteller han.

- Hendene hennes var verdens mykeste. Jeg savner henne så det er helt for ufattelig. Jeg har ikke kjæresten min lenger, forteller musikeren til VG Helg.

STEDT TIL HVILE: Kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og en rekke andre kjente venner var til stede i bisettelsen til Anbjørg Sætre Håtun i Vestre Aker Kirke.
STEDT TIL HVILE: Kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og en rekke andre kjente venner var til stede i bisettelsen til Anbjørg Sætre Håtun i Vestre Aker Kirke. Vis mer

En siste kjærlighetserklæring

Jon Andreas tok vare på og støttet sin kjære gjennom den tøffe kreftsykdommen, som begynte med en brystkreftdiagnose ved juletider i 2003. Tøffe år med post-cancer fatigue fulgte, og før jul i 2012 fortalte hun at kreften var tilbake. Denne gangen var det også spredning til andre organer.

Det siste året de var sammen dyrket de alle gode stunder som best de kunne, og kranglet ikke en eneste gang. Til VG Helg beskriver Jon Andreas Håtun ekteparets siste stund sammen, da han satt ved siden av henne på sykehuset og holdt hånden hennes.

«Jeg elsker deg for alltid. Kan du nikke hvis du mener det samme?»

Anbjørg nikket til svar. Det var det siste kjæresteparet gjennom 15 år sa til hverandre.

Til uken kommer Anbjørg Sætre Håtuns siste bok ut. «Å dele gir styrke» ble ferdig i desember, etter at Anbjørg hadde skrevet på den med hjelp fra ektemannen i løpet av 2013.

LES OGSÅ: Nå får alle høre Anbjørgs sang

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer