MISTET BROREN: For snart tre år siden omkom Aksel Hennies bror Annan i en fallskjermulykke. Han ble bare 29 år. Til Dagbladet Magasinet forteller Hennie at han tenker på sin avdøde bror hver dag. Foto: Stella Pictures
MISTET BROREN: For snart tre år siden omkom Aksel Hennies bror Annan i en fallskjermulykke. Han ble bare 29 år. Til Dagbladet Magasinet forteller Hennie at han tenker på sin avdøde bror hver dag. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg savner ham hver dag

Skuespiller Aksel Hennie åpner opp om brorens død.

SEOGHØR.NO: For snart tre år siden, i august 2011, omkom skuespiller Aksel Hennies bror Annan Forbes Hennie i en stygg fallskjermulykke ved Jarlsberg flyplass i Tønsberg.

Han ble bare 29 år.

Til Dagbladet Magasinet forteller Aksel Hennie at han i to måneder etter dødsfallet var sikker på at han selv aldri kom til å hoppe fallskjerm igjen.

- Men så oppsto det to ting. Det ene var at jeg følte at jeg mistet enda en del av meg selv. Det andre var at jeg fortalte omgivelsene mine at det er greit å være redd for ting. Og det er det ikke.

Den talentfulle skuespilleren forteller videre i intervjuet at han ikke vil at brorens død skal overskygge livet hans - eller intervjuene han gjør i media:

- Jeg må passe meg for ikke bare å bli en gutt som har mistet broren sin. Det kan farge hele livet mitt, men det skal det ikke få lov til. Fordi det er ekstremt mye viktigere å fortsette. Jeg har med meg broder'n hver dag. Jeg savner ham hver dag. Men han hadde vært bunn ulykkelig hvis jeg ikke klarte å gå videre. Livet mitt er fylt av enormt mange vakre, verdifulle og fine ting. Det er det livet mitt skal handle om.

CELEBER GJENG: Aksel Hennie side om side med Irina Shayk, Dwayne Johnson, Ian McShane, Ingrid Bolsø Berdal, Reece Ritchie, Brett Ratner og John Hurt under London-premieren av Hercules 2. juli i år. Foto: Stella Pictures
CELEBER GJENG: Aksel Hennie side om side med Irina Shayk, Dwayne Johnson, Ian McShane, Ingrid Bolsø Berdal, Reece Ritchie, Brett Ratner og John Hurt under London-premieren av Hercules 2. juli i år. Foto: Stella Pictures Vis mer

I disse dager er Hennie, kjent fra filmer som «Max Manus», «Pionér» og «Hodejegerne» gjort suksess over dammen, i Hollywood-filmen «Hercules».

Her spiller han mot blant andre Dwayne «The Rock» Johnson (42), Irina Shayk (28) og Joseph Fiennes (44), og også de norske skuespillerne Ingrid Bolsø Berdal (34) og Tobias Santelmann (33).

Nylig kastet Hennie og de andre «Hercules»-skuespillerne glans over den røde løperen da filmen hadde kjendispremiere i London.

«Hercules» har Norgespremiere 1. august.

LES OGSÅ: Irina Shayk la ut «selfie» med Aksel Hennie