EKTEPAR: Grete og Jack Waitz giftet seg i 1975. Her fotografert i forbindelse med en bankettmiddag på Oslo Plaza i 2005, for å feire nye Bislett Stadion.  Foto: Anders Johan Stavseng
EKTEPAR: Grete og Jack Waitz giftet seg i 1975. Her fotografert i forbindelse med en bankettmiddag på Oslo Plaza i 2005, for å feire nye Bislett Stadion. Foto: Anders Johan StavsengVis mer

- Jeg savner Grete så mye, jeg har ikke fått livet mitt tilbake ennå

Det er tre og et halvt år siden maraton-dronningen Grete Waitz døde av kreft.

SEOGHØR.NO: 19. april 2011 gikk hele Norges maraton-dronning Grete Waitz bort, etter å ha kjempet mot kreftdiagnosen siden 2005. I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller enkemannen Jack Waitz (66) om savnet etter kona han var gift med i 36 år.

- Jeg savner Grete så mye, jeg har ikke fått livet mitt tilbake ennå. Husk, vi gjorde alt sammen. Ikke at jeg bare diltet etter henne, hun lot meg bruke tid på andre ting, men det ble en tomhet da hun ble borte. I dag er jeg enda mer bevisst på hvor fint vi hadde det. Med hånda på hjertet... vi krangla ikke mye.

Oslo-jenta Grete Andersen giftet seg med Oslo-gutten Jack Henry Nilsen 27. juni 1975, og begge tok etternavnet Waitz. Og han ble etter hvert også trener for kona.

HYLLES MED STATUE: Den legendariske friidrettsutøveren Grete Waitz har fått egen statue foran Bislett Stadion i Oslo. Foto: Stella Pictures
HYLLES MED STATUE: Den legendariske friidrettsutøveren Grete Waitz har fått egen statue foran Bislett Stadion i Oslo. Foto: Stella Pictures Vis mer

Grete Waitz var forkjemper for maratonsporten, og i 1984 ble «Grete Waitz-løpet» arrangert for første gang i Oslo. I løpekarrieren hun oppnådde hun å få 33 NM-seire, sju kongepokaler,  VM-gull i Helsinki i 1983 og OL-sølv i Los Angeles i 1984 og hele ni New York Marathon-utmerkelser.

Engasjerte seg for kreftsyke barn

I 2008 samarbeidet Grete Waitz med Se og Hør, da Se og Hør-hytta «Trollbu» for kreftsyke barn åpnet dørene. Midt oppi sin egen kreftdiagnose, kjempet nemlig Grete for å rette fokus mot å bedre hverdagen til kreftrammede barn.

- «Trollbu» er med på å heve livskvaliteten for kreftsyke barn. Når man er under behandling og opplever tøffe dager, er det fint å komme bort og være et annet sted, fortalte hun den gang.

LØP FOR KREFTSAKEN: Jack Waitz sitter fortsatt i styret i Aktiv mot kreft, stiftelsen Grete Waitz startet før hun døde. I fjor løp han Holmenkollstafetten for Team Aktiv. Foto: Tor Lindseth
LØP FOR KREFTSAKEN: Jack Waitz sitter fortsatt i styret i Aktiv mot kreft, stiftelsen Grete Waitz startet før hun døde. I fjor løp han Holmenkollstafetten for Team Aktiv. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Bevisst barnløse

Grete og Jack fikk selv aldri egne barn, men i fjor fortalte 66-åringen til VG Sporten at han og kona ikke ønsket egne barn:

- Vi tok et bevisst valg om å ikke få barn. Vi snakket om det ved flere anledninger. Men Grete sa at hvis hun fikk barn, ville hun slutte å være med på alt det andre hun opplevde.

Jack Waitz er i disse dager aktuell med boken Maraton sammen med medforfatter Marit Karlsen, i tillegg til at han er styremedlem i organisasjonen Aktiv mot kreft - som i november 2007 blant annet ble opprettet av Grete Waitz.

LES OGSÅ: - Forbanna dritt at hun tapte kreftkampen

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.