- Jeg savner en vanlig åtte til fire-jobb

Trine Sandberg sa opp jobben for å blogge om mat på heltid. Nå kan hun vinne prisen «årets blogger».

HJERTE FOR MAT: Trine Sandberg driver bloggen «Trines matblogg». Hun er for andre året på rad nominert til prisen «Årets blogger». Foto: All Over Press Norway
HJERTE FOR MAT: Trine Sandberg driver bloggen «Trines matblogg». Hun er for andre året på rad nominert til prisen «Årets blogger». Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Trine Sandberg driver en av Norges største og mest populære matblogger, og er i år, som i fjor, nominert til prisen «Årets blogger 2016» på Se og Hørs kjendisgalla 6. november.

Det å være nominert for en matblogg, synes hun er kjempestas.

- Utrolig artig at mat blir trukket frem, sier Sandberg til Seoghør.no.

Stem på din favoritt i boksen lenger ned i saken!

Savner åtte til fire-jobb

For et år siden sa hun opp jobben som seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet for å være matblogger på heltid. Da hadde hun allerede hatt en del måneder permisjon for å bruke all sin tid på det hun likte aller best.

Men å være blogger på heltid krever at man sier fra seg deler av den tidligere hverdagen, og den matglade bloggeren innrømmer at hun til tider savner en «normal» jobb.

- Jeg trives med det jeg gjør, men det tar enormt mye tid. Noen ganger savner jeg en vanlig åtte til fire-jobb, for blogging krever mye arbeid. Så savner jeg ogå det å ha kollegaer, sier hun til Seoghør.no, men legger til at hun har fått flere «mat-kollegaer».

Karla Siverts hentet inspirasjon på bloggen

At flere tusen nordmenn er inne på hennes blogg hver dag for å finne oppskrifter til hverdag og fest, synes hun fortsatt er veldig spesielt, men mest gøy og stas.

Sandberg forteller også at flere kokker henter inspirasjon fra hennes blogg, noe hun ser på som stort.

Men det som varmet mest, var da hun fikk vite at én spesiell kokk følgte bloggen hennes. 

- Jeg fikk vite at Karla Siverts følgte bloggen min for inspirasjon, det varmet. Jeg ser virkelig opp til henne, sier Sandberg.

Siverts døde i sommer etter en lang kamp mot eggstokkreften, bare 29 år gammel.

Hun har figurert i programmer som «Kokkenes Kamp», «Hellstrøms mesterkokk» og «Mitt kjøkken ruler» - i tillegg til å ha kokkelert på direkten for «Sommeråpent» og «Sommertid». 

[views:embed:node_embed:block:89201]

Matglede inn med morsmelka

Trine Sanberg har alltid har vært interessert i å lage mat og er ikke i tvil om at hun fikk det inn med morsmelka som liten jente. 

For Trine handler det ikke bare om at mat skal være smaksrikt og godt, men er også opptatt av at det er en viktig del av livet, også på andre måter.

- I sosiale settinger er det som regel mat inkludert, vi skaper også mange minner som er knyttet til mat, sier hun.

Da hun i september delte en bloggpost om chorizo-pizza, hadde innlegget mer betydning for henne enn andre oppskrifter hun deler. Sandberg hadde nemlig samlet tre generasjoner rundt middagsbordet den fredagen, og det var en kveld hun sent vil glemme. For familie betyr mye for matbloggeren.

- Foreldrene mine bor i Trøndelag, så det er ikke så ofte vi er sammen. De var på besøk en helg da jeg laget pizza og serverte. Vi var tre generasjoner samlet rundt bordet, og det ble krangling om den siste pizzabiten.

LES OGSÅ: Espen Hilton: - Jeg var alvorlig syk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer