- Jeg savner dem veldig mye når jeg er borte

Men slik takler NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid, å være på jobb borte fra barna.

TRAVEL MAMMA: Liv Grete Skjelbreid har vært aktiv som NRKs skiskytterekspert siden hun la skiene på hylla i 2006. I tillegg har hun deltatt i blant annet «Mesternes mester» på NRK. Her på programmets finalefest i 2011, sammen med to av døtrene sine, Anna og Emma. Foto: Stella Pictures
TRAVEL MAMMA: Liv Grete Skjelbreid har vært aktiv som NRKs skiskytterekspert siden hun la skiene på hylla i 2006. I tillegg har hun deltatt i blant annet «Mesternes mester» på NRK. Her på programmets finalefest i 2011, sammen med to av døtrene sine, Anna og Emma. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Vintersesongen er fortsatt er svært travel tid for Liv Grete Skjelbreid (40), selv om hun la opp som skiskytter for ni år siden.

Hun er nemlig NRKs egen skiskytterekspert, og jobben tar henne fra det ene skistedet til det andre - nå sist til Kontiolahti i Finland, der VM i skiskyting nå går av stabelen.

Til VG Sporten forteller Liv Grete, som er mor til tre døtre, hvordan det er å jobbe mye hjemmefra i lengre perioder.

- Jeg savner dem veldig mye når jeg er borte. De er en stor del av livet mitt, slik det er for alle foreldre, sier den flotte 40-åringen til VG.

Saken fortsetter under bildet.

NRK-PROFIL: Liv Grete stortrives i jobben som NRK-kommentator. Her sammen med Dag Erik Pedersen under skiskyttersprinten for kvinner i Holmenkollen i 2007. Foto: Stella Pictures
NRK-PROFIL: Liv Grete stortrives i jobben som NRK-kommentator. Her sammen med Dag Erik Pedersen under skiskyttersprinten for kvinner i Holmenkollen i 2007. Foto: Stella Pictures Vis mer

Veksler mellom jobb og familieliv

Inntil sommeren 2013 var hun og Raphaël Poirée (40) et av skisportens mest profilerte par, før de tok ut separasjon etter 13 års ekteskap. Det tidligere paret har bevart et godt forhold etter bruddet, og det faktum at Raphaël stadig bor like ved, er utvilsomt et gode for både Liv Grete og de tre barna deres.

Til VG forteller trebarnsmoren at den mentale innstillingen også er viktig når hun er bortreist på jobboppdrag.

- Jeg prøver å være til stede når jeg er hjemme, og så prøver jeg å dele opp når jeg er her. Jeg er ikke på ferie, jeg er her for å jobbe. Barna er avhengige av at jeg har en jobb. «Summa summarum» er det greit, selv om det er tøft, sier den tidligere skiskytterdronningen til VG i Kontiolahti.

Saken fortsetter under bildet.

EN GOD STØTTE: Liv Grete har bevart et nært forhold til Raphäel Poirée etter bruddet, og de to bor fortsatt like ved hverandre. Det gode samarbeidet er uvurderlig for å få familielivet til å fungere, siden de to har tre barn sammen.  Foto: FameFlynet Norway
EN GOD STØTTE: Liv Grete har bevart et nært forhold til Raphäel Poirée etter bruddet, og de to bor fortsatt like ved hverandre. Det gode samarbeidet er uvurderlig for å få familielivet til å fungere, siden de to har tre barn sammen. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Liv Grete Skjelbreid er for tiden singel etter ekteskapsbruddet. Eksmannen fant lykken med bergenskvinnen Anne Tunes høsten 2013, kunne Se og Hør avsløre. Høsten året etter, trykket Se og Hør Weekend det første bildet av paret sammen.

– Raphaël er veldig snill, omtenksom og ikke minst en meget flott 40-åring. Jeg er veldig glad han er en del av mitt liv, sa Anne rosende til Se og Hør dengang.

Kort tid etter at Liv Grete og Raphaëls separasjon var blitt kjent, avslørte den flotte franskmannen at bruddet mellom ham og kona faktisk hadde styrket forholdet deres.

- Liv og jeg har opplevd så mye sammen og har et sterkt vennskap. Forholdet vårt er blitt styrket etter seperasjonen. Mange som skilles ender opp med å krangle, men det gjør ikke vi. Vi finner en løsning på alt (...) Vi har så mye respekt for hverandre, fortalte Raphaël Poirée åpenhjertig til Se og Hør i september 2013.

LES OGSÅ: - Jeg er nervøs og føler presset