- Jeg satt på do og gråt

Tiden etter fødselen ble ikke som planlagt for Johanna Grønneberg Mesa.

SEOGHØR.NO: For ett år siden ble Johanna Grønneberg Mesa (33) mor for første gang da datteren Savannah (1) kom til verden. Men tiden etter fødselen var ikke bare fylt med morslykke for TV-profilen. Hun synes rett og slett at det første året som mamma var et mareritt.

- Det var ganske fælt. Den tiden var ikke så fint som folk skal ha det til. Og det blir bare verre når folk sier den er så fin for da føler man seg skyldig for man ikke har kost seg som man skal, sier Grønneberg til Seoghør.no.

Mistet kontroll over kroppen

Ekstra ille var den tredje dagen etter fødselen da den tidligere MTV-programlederen følte at hun mistet kontroll over kroppen sin.

TV-AKTUELL:Johanna Grønneberg Mesa har vært programleder for MTV, E! Entertainment og deltager i Ja, vi elsker Hollywood». I fjor delte hun svangerskapet med TLCs seere i TV-serien «Johanna: Prosjekt baby». Snart kommer «Johanna: Prosjekt mamma».  Foto: Anders Myhren/Seoghør.no
TV-AKTUELL:Johanna Grønneberg Mesa har vært programleder for MTV, E! Entertainment og deltager i Ja, vi elsker Hollywood». I fjor delte hun svangerskapet med TLCs seere i TV-serien «Johanna: Prosjekt baby». Snart kommer «Johanna: Prosjekt mamma». Foto: Anders Myhren/Seoghør.no Vis mer

- Du tenker at du skal få den gamle kroppen din tilbake, men dag tre er det noen som tar over kroppen din. Alle hull åpnes opp. Du går ut av dusjen og det renner fra alt. Det renner mellom bena, det renner fra puppene.

Johanna hadde på forhånd håpet at hun kunne skåne ektemannen for de mest intime avsløringene, men Vince fikk oppleve all dramatikken på nært hold.

- Jeg satt på do og skrek «jeg tør ikke bæsje» til mannen min. Det gjør vondt å bæsje. Jeg tenkte at jeg ikke skulle bli en sånn dame som avslører slike intime ting for mannen sin. Det er sånt som gjør at folk ikke finner tilbake til sexlivet sitt. Så det skal ikke jeg drive med. Og der satt jeg og gråt på do for at jeg ikke turde å bæsje. Det er sannheten og den må frem.

BEDRE: Ett år etter fødselen er alt mye bedre og Johanna setter mer pris på livet som mamma for lille Savannah. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no
BEDRE: Ett år etter fødselen er alt mye bedre og Johanna setter mer pris på livet som mamma for lille Savannah. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no Vis mer

Kan ikke ha sex

Den brutale sannheten kommer ut til folket både i bokform og på TV. TLCs kameraer har fulgt Grønneberg etter fødselen og resultatet kommer på TV 17. november i serien «Johanna: Prosjekt Mamma». Mer fødselsdramatikk blir det også i boken «Etter fødselen - det alle glemte å si».

En annen myte Johanna ønsker å avlive er at kvinner kan hoppe til sengs med kjæresten etter fødselen.

- Folk må slutte å si at man kan ha sex etter seks uker. Da står mannen der og er klar etter seks uker og du kan ikke se for deg at noe slikt skal skje!

LYKKELIGE: I dag er Vince Mesa og Johanna Grønneberg Mesa stolte foreldre til lille Savannah. Foto: Foto: Julie Bech
LYKKELIGE: I dag er Vince Mesa og Johanna Grønneberg Mesa stolte foreldre til lille Savannah. Foto: Foto: Julie Bech Vis mer

Tisset på seg

Etter flere år som personlig trener så programlederen frem til å få tilbake sin gamle figur. Kort tid etter fødselen skulle hun derfor ta seg en joggetur, men innså at ingenting var som det en gang var.

- Jeg tok på meg fancy treningsklær og etter ti meter begynte jeg å tisse på meg. Ingenting er holdbart der nede lenger. Jeg løp over hele Frogner og tissa på meg hele veien.

Formen har siden kommet tilbake og Mesa har til og med gitt ut en trenings-DVD for nybakte mødre.

Ble forbanna

Nå håper hun å bidra til at vordende mødre kan få et mer realistisk inntrykk av livet som småbarnsmor.

- Grunnen til at jeg snakker om dette er ikke at jeg ønsker å sjokkere eller prøver å være morsom. Det er fordi det trenger å sies. Hvorfor var det ingen som sa det? Jeg ble forbanna over at jeg ikke visste noe om det. Det kan hende noen blir litt skremt, men det er bedre å være ærlig så man vet hva man går i møte.

«Johanna: Prosjekt Mamma» har premiere på TLC 17. november.

LES OGSÅ: - Mange koste seg da jeg ikke fikk orgasmefødsel