VAR TIL STEDE: Ingar Helge Gimle var til stede da moren døde. Hun ville ikke snakke om døden. Foto: Stella Pictures
VAR TIL STEDE: Ingar Helge Gimle var til stede da moren døde. Hun ville ikke snakke om døden. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg satt i et hjørne og grein

Ingar Helge Gimle var til stede da moren hans døde.

AKTUELL MED FORESTILLING: Gimle er for tiden aktuell med forestillingen "Hei. Jeg trenger litt hjelp her, jeg...", som handler om hans eget liv. Foto: FameFlynet Norway
AKTUELL MED FORESTILLING: Gimle er for tiden aktuell med forestillingen "Hei. Jeg trenger litt hjelp her, jeg...", som handler om hans eget liv. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

SEOGHØR.NO: I november i fjor mistet skuespiller Ingar Helge Gimle (57) moren sin.

Gimle er aktuell med en forestilling om sitt eget liv. Den har fått navnet «Hei. Jeg trenger litt hjelp her, jeg...», og i forestillingen er moren som en rød tråd.

- Det var sårt å miste henne. Hun bodde i Mariestad i Sverige de siste seks-syv årene av sitt liv. Ville ha det stillere rundt seg enn hun hadde det i Oslo. Vi har solgt leiligheten hennes, og da jeg gikk inn i den og så alle de små koselige tingene hennes, alt det hverdagslige, tannbørsten, ringen og skoene, så skjønte jeg at nå er det over. Jeg sliter med det ennå. Jeg savner henne så mye, tenker på henne hver dag, sier Gimle til VG.

Den folkekjære skuespilleren reiste for å besøke moren da hun var på sine siste dager. Han sier forholdet til moren var veldig bra.

- Et kjempegodt forhold! Hun var en topp dame, blid og morsom. Jeg var der da hun døde, var hos henne de siste 14 dagene. Hun ville ikke snakke om døden. Jeg satt i et hjørne og grein, og hun sa «nå må du pusse nesen din da gutten min», akkurat som om hun skulle sagt «ta på deg lua, så du ikke blir forkjøla». Sånn er de - mødre vet du.

Gimle hadde premiere med forestillingen tidligere denne måneden. Mottagelsen var strålende, og på første rad satt forloveden Marte Dalseg (44) og datteren Kaja (23).

- Jeg har vært veldig redd for å gjøre dette, men endelig turte jeg, sa en sliten og lykkelig Gimle til Se og Hør etter forestillingen.

LES OGSÅ: Endelig turte jeg gjøre dette!