«Sex og singelliv»:

- Jeg sa nei til å spille Samantha

Kim Cattrall åpner seg på «Skavlan» i kveld.

TAKKET NEI: Under kveldens «Skavlan» forteller skuespiller Kim Cattrall at hun i utgangspunktet nei til rollen som Samantha Jones i «Sex og singelliv». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Skuespiller Kim Cattrall (61) er for mange mest kjent for rollen som Samantha Jones i TV-suksessen «Sex og singelliv». Men at hun endte opp med å ta rollen var bare så vidt.

I kveldens «Skavlan» forteller Kim at hun i utgangspunktet sa nei til å spille den sexfokuserte og frittalende PR-agenten Samantha Jones.

- Du må gå 20 år tilbake i tid, og du må tenke på hva det betydde å være 40 år for 20 år siden, forklarer Cattrall, som var 41 år da hun fikk tilbud om rollen.

Hun forteller at på grunn av aldersdiskriminering, ikke bare fra andre men også fra seg selv, tenkte hun at hun ikke kom til å klare å spille Samantha.

FIRKLØVER: Kristin Davis, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon and Kim Cattrall fotografert sammen i Berlin 2015. Foto: Fabrizio Bensch / NTB scanpix
FIRKLØVER: Kristin Davis, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon and Kim Cattrall fotografert sammen i Berlin 2015. Foto: Fabrizio Bensch / NTB scanpix Vis mer

- Fullstendig usant

- Jeg tror det var på grunn av samfunnet, som fortalte meg at når du er 40 må du roe deg ned, og spille mødre og tanter, eller lederen av et firma, sier hun og fortsetter:

- Det er disse rollene du kan spille, og ja det kan hende du har et sidesprang eller noe sånt, men det ville ikke være noe som var levedyktig som et forhold, som er fullstendig usant. Og særlig i dag, på grunn av karakterer som Samantha Jones. I dag ser vi på det å bli 40 som å akkurat ha kommet i gang, sier Cattrall.

- Du må ha endret syn?, spør programleder Fredrik Skavlan.

- Ja, helt totalt!, utbryter Cattrall.

Ikke ivrig på nakenscenene

Også Sarah Jessica Parker, som spilte rollen som Carrie Bradshaw i serien, holdt på å takke nei til rollen. Det kom frem i boka «Powerhouse: The Untold Story of Hollywood’s Creative Artists», skrevet av James Andrew Miller.

I et utdrag fra boka, gjenfortalt av The Hollywood Reporter, innrømmer Parker at hun først var motvillig til å ta rollen som siden gjorde henne til en av Hollywoods største stjerner.

- Jeg var ikke akkurat ivrig på nakenscenene og språkbruken i manuset, forklarer Parker i utdraget.

Kevin Huvane, Parkers agent og gode venn, elsket manuset og jobbet hardt med å overbevise Parker om å gå ut av komfortsonen sin, før hun til slutt godtok å møte manusforfatteren.

Etter å ha fått en kontrakt som sikret at hun slapp nakenscenene kom de til enighet, og hun sikret seg rollen som i løpet av årene ga henne fire Golden Globe-statuetter og to Emmy-priser.

TAKKET NEI: Skuespiller Kim Cattrall har gjort stor suksess som Samantha i «Sex og singelliv». Det var en rolle hun først takket nei til. Foto: Peter Kramer / NTB scanpix
TAKKET NEI: Skuespiller Kim Cattrall har gjort stor suksess som Samantha i «Sex og singelliv». Det var en rolle hun først takket nei til. Foto: Peter Kramer / NTB scanpix Vis mer

TV-suksess

«Sex og singelliv» ble først vist på skjermen i 1998 og gikk i seks sesonger. Serien handler om fire single venninner i trettiårene fra New York, og er basert på spalten «Sex and the city» av Candace Bushnell i The New York Observer.

I tillegg til i alt 94 episoder av den TV-serien, er det også laget to filmer om jentegjengen, som bestod av Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda.

Det har versert mange rykter rundt en tredje «Sex og singelliv»-film, men fortsatt er det uklart om det blir noe av.

Sarah Jessica Parker, som spilte Carrie i serien og filmene, sa imidlertid allerede i 2011 at historien for en eventuell ny film er klar.

- Jeg kjenner historien. Det er en liten sak, men jeg synes den bør fortelles. Spørsmålet er når det vil være riktig å fortelle den, sa hun til magasinet Parade.

LES OGSÅ: Benektet romanserykter - nå kliner stjerneduoen til

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer