Alexx Alexxander tok fyr på scenen:

- Jeg så hele livet mitt passere revy

Den norske magikeren trodde hans siste time var kommet, da alt gikk galt på scenen.

DRAMATISK ØYEBLIKK: Alexx Alexxander fryktet for livet da hans ild-stunt gikk galt. Foto: Andreas Fadum
DRAMATISK ØYEBLIKK: Alexx Alexxander fryktet for livet da hans ild-stunt gikk galt. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Helt siden han var 5 år gammel har Alexx Alexxander (32) vært lidenskapelig opptatt av magi. Den fortryllende interessen har blitt både en jobb og en livsstil, og Alexx pusher stadig grenser med halsbrekkende stunt. Flere ganger har ting gått galt og han har vært en hårsbredd unna døden.

– Det er galskap, men gir også et kick, sier illusjonisten selv til Seoghør.no.

LIVSFARLIG: Under et stunt på scenen i Tønsberg ble Alexx heist opp-ned i et brennende tau iført tvangstrøye, men det endte med at også han tok fyr! Foto: Martine Olivia Persson
LIVSFARLIG: Under et stunt på scenen i Tønsberg ble Alexx heist opp-ned i et brennende tau iført tvangstrøye, men det endte med at også han tok fyr! Foto: Martine Olivia Persson Vis mer

Tok fyr på scenen

Han husker spesielt godt et ekstra dramatisk nummer under en forestilling i hjembyen Tønsberg – da han fryktet at hans siste time var kommet.

Alexx ble ikledd en tvangstrøye, lenket fast og hengt opp-ned på scenen. Tauet han hang i ble dynket i brennbar væske og tent på. Problemet var at det var for mye væske på tauet, som dryppet videre nedover kroppen til den skrekkslagne tryllekunstneren.

Alexx satt bom fast og kunne ikke rikke seg. Plutselig sto han i full fyr!

– Jeg tok fyr på scenen! Det var helt surrealistisk og jeg skjønte ingenting der og da, forteller han i dag.

Fryktet å bli blind

Teknikerne fikk slukket noe av flammene med brannslukningsapparat, men tauet han hang i fortsatte å brenne. Alexx fryktet å brekke nakken dersom han falt hodet først flere meter ned i gulvet.

– Jeg fikk løsnet tvangstrøyen og dro meg opp. Da røk det brennende tauet og traff meg i øyet! Jeg kunne ikke se, og trodde jeg hadde mistet synet for alltid. Skoene mine hadde smeltet og jeg kunne lukte svidd hår!

Heldigvis endte det godt for illusjonisten. Han fikk stor applaus fra salen som lot seg imponere av det dramatiske nummeret – lite viste de at hovedpersonen selv kunne strøket med på scenen.

SETTER LIVET PÅ SPILL: 32-åringen gjør alt for å overgå seg selv og setter liv og lemmer på spill i potensielt halsbrekkende stunts. 11. november inntar han Oslo Konserthus. Foto: Privat
SETTER LIVET PÅ SPILL: 32-åringen gjør alt for å overgå seg selv og setter liv og lemmer på spill i potensielt halsbrekkende stunts. 11. november inntar han Oslo Konserthus. Foto: Privat Vis mer

– Det sto om sekunder før jeg falt ned og kunne ha brukket nakken.

Så livet passere i revy

En annen skummel hendelse sitter også friskt i Alexx' minne. Som deltager i «Norske Talenter» ønsket han å vise publikum noe de sent ville glemme. Ikke visste 32-åringen at det var ham selv som ville sitte tilbake med et skremmende minne.

Alexx ble lagt ned i et lukket akvarium med håndjern og en lenke rundt kroppen, uten mulighet for å puste hadde han få minutter til å komme seg ut. Under prøvene hadde illusjonisten gitt beskjed til medhjelperne at han klarte seg selv. Det var derfor ingen som så på da Alexx ble låst ned i vannet...

LIVREDD: Da han ble låst ned i vanntanken på scenen fikk illusjonisten panikk og trodde at hans siste time var kommet. Da han kom ut gulpet han opp vann og kjempet etter pusten. Foto: Robert Dreier Holand
LIVREDD: Da han ble låst ned i vanntanken på scenen fikk illusjonisten panikk og trodde at hans siste time var kommet. Da han kom ut gulpet han opp vann og kjempet etter pusten. Foto: Robert Dreier Holand Vis mer

– Jeg ble umiddelbart grepet av panikk, og det var en forferdelig følelse, erindrer Tønsbergenseren.

– Jeg svelget masse vann og jeg så hele livet mitt passere i revy. Det var en helt ubeskrivelig følelse å være fanget i det mørke vannet.

Reddet i siste liten

Rett før en mulig katastrofe, innså teamet at noe var galt. Tanken ble låst opp i all hast og Alexx falt ut på gulvet og gulpet opp vann.

- Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv. Likevel gjennomførte jeg nummeret på TV en stund senere etter atskillelig mer øving.

Nå er illusjonisten klar med et nytt magisk show «Defying gravity» på Oslo konserthus 11. november. Her blir han også overrakt den prestisjefulle «Merlin Award» - for illusjonister en utmerkelse på linje med filmbransjens Oscarpris. Alexxander prøver alltid å overgå seg selv, og utfordrer tyngdekraften med ulike stunts i showet.

- Jeg skal til og med fly! røper han.

LES OGSÅ: Alexx Alexxander viser sitt magiske hjem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer