VED PAPPAS SIDE: Da Hallvard Flatland ble rammet av det sjeldne HLH-syndromet, var datteren Katarina ved hans side på sykehuset. Programlederen lå tre måneder i koma.  Foto: Aller Media NO
VED PAPPAS SIDE: Da Hallvard Flatland ble rammet av det sjeldne HLH-syndromet, var datteren Katarina ved hans side på sykehuset. Programlederen lå tre måneder i koma. Foto: Aller Media NOVis mer

- Jeg så ganske mørkt på livet

Katarina Flatland forteller at all sykdommen har endret familien.

SEOGHØR.NO: Nordmenn er vant til å se en blid og strålende Katarina Flatland (27) på TV-skjermen, men ikke alt har vært like fylt av glede på privaten de siste årene.

Både pappa Hallvard (59), moren Anne-Lise (58) og Katarina selv har vært rammet av sykdom. I dag er heldigvis helsetilstanden i familien mye bedre, men hun mener all sykdommen har satt sitt preg på dem som familie. 

- Det er forskjell på nå og da vi var i det. Da så jeg ganske mørkt på livet og tenkte: «Er det sånn her det skal bli, med bare sykdom og dritt?» Nå ser jeg at det har gjort noe med meg som menneske og oss som familie, sier hun til VG.

Saken fortsetter under bildet.

NÆRT BÅND: Katarina har tidligere beskrevet moren Anne-Lise som sitt store forbilde.
NÆRT BÅND: Katarina har tidligere beskrevet moren Anne-Lise som sitt store forbilde. Vis mer

Også Katarinas mor Anne-Lise Flatland har tidligere fortalt avisen at sykdommen gjorde familien sterkere.

- Sykdommene har bundet oss tett sammen. Vi har snakket mye om det. Og vi prøver alltid å finne en vei videre. For det er faktisk mulig å bruke slike kriser som en ressurs; man kan faktisk bli sterkere av dem.

Sa farvel hver dag

For at par år siden var hennes annerkjente TV-pappa døden nær, da han ble rammet av det sjeldne HLH-syndromet og lå tre måneder i koma. Familien var nødt til å si farvel til ham daglig, for de visste ikke hvor lenge han hadde igjen.

Saken fortsetter under bildet.

STERKERE I DAG: Katarina Flatland mener all sykdommen i familien endret dem og gjorde dem sterkere. Her med pappa Hallvard og mamma Anne-Lise. Bildet er tatt i 2009.  Foto: Andreas Fadum
STERKERE I DAG: Katarina Flatland mener all sykdommen i familien endret dem og gjorde dem sterkere. Her med pappa Hallvard og mamma Anne-Lise. Bildet er tatt i 2009. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Også Katarinas mor, Anne-Lise, ble rammet av alvorlig sykdom, da hun i 2010 fikk påvist brystkreft. Det hele toppet seg da Katarina tre år senere fikk Diabetes type 1. Det betyr at hun må være ekstra nøye med kostholdet og holde blodsukkeret i sjakk.

- Jeg synes det er veldig krevende. Av og til setter jeg meg ned og tenker fy søren så deprimerende å ha den sykdommen her. Den følger deg gjennom dagen, jeg sitter jo her med måleren og…Jeg synes det er noe skikkelig herk, sier hun til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

NY SESONG: Katarina er aktuell med en ny sesong med «Jaken på kjærligheten» som har premiere på TV 2, 22. august.
NY SESONG: Katarina er aktuell med en ny sesong med «Jaken på kjærligheten» som har premiere på TV 2, 22. august. Vis mer

Kjæresten oppdaget sykdommen

Snart er Katarina klar for en ny sesong som programleder for kjærlighetssøkende bønder i TV 2s «Jakten på kjærligheten». Samtidig studerer hun medisin. Med et travelt program, må 27-åringen være ekstra nøye med å ta hensyn til sykdommen.

Det var Flatlands lege-forlovede, Harald Dobloug (27), som først oppdaget symptomene og fikk kjæresten til legevakten.

- Heldigvis hadde jeg en våken kjæreste som så tegnene og det ble oppdaget raskt, sånn sett var jeg heldig, har hun tidligere sagt til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

FORELSKET: Etter at Katarina og Harald møttes på en kostymefest forelsket de seg raskt. I april gikk Harald ned på kne og fikk ja!  Foto: Aller Media NO
FORELSKET: Etter at Katarina og Harald møttes på en kostymefest forelsket de seg raskt. I april gikk Harald ned på kne og fikk ja! Foto: Aller Media NO Vis mer

Overrasket med frieri

I dag går det bedre for TV-aktuelle Katarina som planlegger bryllup med drømmemannen. Til Se og Hør har hun fortalt om da Harald gikk ned på kne under en ferietur til New York.

- Det skjedde på hans bursdag i New York. Da gikk han ned på knær og lurte meg egentlig litt, fordi han hadde sagt at han ville vente litt med bryllup. Så han tok meg litt på senga.

- Kom det noen tårer?

- Ja, jeg begynte å gråte. Det var et fint øyeblikk.

Under kan du se video med Katarina og Hallvard fra Se og Hørs kjendisgalla:

LES OGSÅ: - Han spurte pappa om lov til å fri

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.