Eurovision 2018:

- Jeg sa først nei til å danse for Rybak

Alexander Rybaks kvinnelige dansere er begge håndplukket til Eurovision. Det var likevel på håret at en av dem ikke kunne stille.

RYBAKS DANSERE: Lisa Børud og Lene Kokai Flage er blant danserne til Alexander Rybak. De ble begge håndplukket til å jobbe med den norske artisten. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
RYBAKS DANSERE: Lisa Børud og Lene Kokai Flage er blant danserne til Alexander Rybak. De ble begge håndplukket til å jobbe med den norske artisten. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I kveld får vi det endelige svaret på om Norge vil ta del i den internasjonale finalen i Eurovision 2018 førstkommende lørdag.

Selv om mange er overbevist om at Alexander Rybak (31) og låten «That's How You Write A Song» vil være å se i finalen, må både 31-åringen og resten av teamet hans først ta seg videre fra semifinalen.

ANDRE SEMIFINALE: I kveld skal Alexander Rybak opptre i den andre semifinalen i Eurovision Song Contest. Der møter han blant annet den svenske rivalen Benjamin Ingrosso. Video: Emilie Rydning / Ørjan Ryland / Marie Røssland Se hele sendingen her: https://goo.gl/PuQpLm Vis mer

Se og Hør møter to av Rybaks hemmelige våpen i Lisboa. Kjent fra blant annet «Stjernekamp» har Lisa Børud blitt en viktig brikke i Rybaks bidrag i konkurransen.

Det har også danser Lene Kokai Flage.

RYBAK FEBER: Lene og Lisa kan melde om Rybak-feber i Lisboa. Nå skal de kjempe om å ta seieren hjem til Norge, men først venter semifinalen torsdag kveld. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
RYBAK FEBER: Lene og Lisa kan melde om Rybak-feber i Lisboa. Nå skal de kjempe om å ta seieren hjem til Norge, men først venter semifinalen torsdag kveld. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
KLARE: Etter generalprøve onsdag er Rybak og danserne klare for torsdagens semifinale. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
KLARE: Etter generalprøve onsdag er Rybak og danserne klare for torsdagens semifinale. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer

Håndplukket til Eurovision

De to danserne klarer ikke å legge skjul på at det er mye spenning rundt den kommende semifinalen, og at de drømmer om å stikke av med hele seieren sammen med Rybak.

Kokai Flage og Børud fikk det ærefulle oppdraget på forskjellige måter.

- Jeg ble ringt av musikalsk ansvarlig og spurt om jeg ville komme på en veldig eksklusiv audition fordi de skulle bygge et team rundt Alexander. Så da var jeg med på det og fikk jobben, forteller Kokai Flage, som legger til at Rybak også var blant dem som plukket henne ut under auditionrunden.

TURISTER: Mellom intens øving og klargjøring før semifinale har Lisa og Lene begge fått mulighet til å oppleve Lisboa. Foto: Privat
TURISTER: Mellom intens øving og klargjøring før semifinale har Lisa og Lene begge fått mulighet til å oppleve Lisboa. Foto: Privat Vis mer

Lisa Børud har på sin side hendene fulle med hovedproduksjon på Bårdar, og hadde i utgangspunktet andre planer.

- Jeg fikk spørsmål om å komme på samme audition og fikk vite datoene for Eurovision, og da sa jeg faktisk først nei på grunn av skole, fordi vi har eksamensforestilling om to uker, forteller Børud og legger til:

- Jeg tenkte at det var uaktuelt å ta to uker fri fra skolen, så da sa jeg først nei.

Det unge talentet hadde med dette innsett at hun antakeligvis måtte utebli fra Eurovision-deltakelsen i år, men andre hadde planene klare for henne.

- Produksjonen spurte om de kunne kontakte skolen min og høre om jeg kunne få fri, og da sa jeg: «bare kjør på!», sier Børud til Se og Hør.

GOD GJENG: Alexander Rybak med danserne sine, blant andre Lene Kokai Flage og Lisa Børud. Foto: privat
GOD GJENG: Alexander Rybak med danserne sine, blant andre Lene Kokai Flage og Lisa Børud. Foto: privat Vis mer

Klassefest

Begge danserne husker godt hvor de befant seg og hva de gjorde da den 31 år gamle artisten vant Eurovision i 2009.

- Det husker jeg veldig godt! Jeg gikk på Bårdar hvor Lisa går nå, og klassen min hadde klassefest for å se Eurovision sammen. Det var tidenes klassefest, sier Kokai Flage lattermildt.

- Vi feiret, legger hun til.

At hun drøye ni år senere skulle dele scenen med Rybak i Eurovision, hadde hun ikke sett for seg.

- Aldri, aldri. Ikke i det hele tatt, svarer hun.

REPRESENTERER NORGE: Lene og Lisa og resten av danserne har også rukket en tur innom den norske ambassaden. Foto: Privat
REPRESENTERER NORGE: Lene og Lisa og resten av danserne har også rukket en tur innom den norske ambassaden. Foto: Privat Vis mer

Lisa Børud kommer fra en svært musikalsk familie, og de har sett på Eurovision sammen år etter år. 2009 var intet unntak.

- Jeg husker det var ganske sent, men at jeg likevel måtte se slutten selvom jeg var ganske ung, men jeg husker det veldig godt, sier Børud, som videre kan fortelle at hun ikke utelukker egen deltakelse i Melodi Grand Prix.

- Nå har jeg jo kommet hit, og vi har jo snakket om det. Det hadde jo vært gøy, sier hun lattermildt.

- Det er jobben vår

Den siste tiden har Rybak og låten «That's How You Write A Song» klatret seg oppover bettinglistene over hvem folk tror skal stikke av med seieren.

I skrivende stund ligger Norge på en andreplass, kun slått av Kypros.

At det norske bidraget har steget på oddsen kan ha noe med at det imponerende showet er tatt til et nytt nivå med blant andre Lene Kokai Flage og Lisa Børud.

Danserne forteller at det er deres jobb å gjøre Rybak best mulig.

- Det er helt fantastisk at vi kan gjøre dette, det er jo jobben vår, sier Kokai Flage.

NORGES BIDRAG: Den norske gjengen på den blå løperen forrige helg. Foto: Privat
NORGES BIDRAG: Den norske gjengen på den blå løperen forrige helg. Foto: Privat Vis mer

- Vi har jobbet masse med showet og både vi og Rybak har jobbet hardt, legger Børud til.

Ifølge Kokai Flage har Alexander Rybak klare formeninger om hvordan showet skal være - noe som både kan gjøre jobben enklere, men også til tider utfordrende.

Begge jentene forteller at det ligger godt samarbeid i alle ledd bak nummeret.

Det er ikke ukjent at det er et svært høyt nivå i årets internasjonale konkurranse, og danserne skal derfor gjøre sitt ytterste for både å komme seg videre fra semifinalen, og ikke minst en eventuell finale.

ANDRE SEMIFINALE: Norge er storfavoritter i forkant av kveldens semifinale. I Dagbladets Eurovision-studio har vi med oss kulturjournalist og anmelder Anders Grønneberg, og vaktsjef og Eurovision-entusiast Jan Thomas Holmlund. Hvem er kveldens favoritter, og hvem er Rybaks sterkeste motstandere? Og hvorfor er Sverige så gode i denne konkurransen? Også er Russland er tilbake etter fjorårets drama. Programledere er Emilie Rydning og Ørjan Ryland. Video: Marie Røssland Vis mer

LES OGSÅ: Sjokkert over sin egen rumpe

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer