- Jeg så folk bli knivstukket

Skuespillerstjernen Lane Garrison er glad for å være i live etter et 22 måneder langt mareritt.

KRYSSET FINGRENE: - Man lå bare og håpet at cellekameraten ikke skulle våkne midt på natten og begynne å mishandle en, forteller Lane Garrison, som i 2009 slapp ut etter 22 måneder i fengsel. Foto: All Over Press
KRYSSET FINGRENE: - Man lå bare og håpet at cellekameraten ikke skulle våkne midt på natten og begynne å mishandle en, forteller Lane Garrison, som i 2009 slapp ut etter 22 måneder i fengsel. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Han var skuespiller i en av 2000-tallets største TV-serier. Men etter å ha kjørt bil i fylla, krasjet slik at 17 år gamle Vahagn Setian mistet livet, ble Lane Garrison (30) dømt til 22 måneders fengsel.

Nå snakker han ut om den tunge tiden.
 
- Det er som ens verste mareritt, sa han da han var gjest i NBC-programmet «The Today Show».

I suksess-serien «Prison Break» spilte Garrison karakteren David «Tweener» Apolskis som blir trakassert av sine medfanger. Lite visste skuespilleren at han skulle bli utsatt for det samme i det virkelige liv.

I 2007, da han var 26 år gammel, ble han dømt til fire års fengsel etter å ha kjørt bil i påvirket tilstand. Den 17 år gammel studenten, Vahagn Setian, omkom etter å ha sittet på i samme bil. 

Etter å ha vært bak «lås og slå» i 22 måneder ble han altså sluppet fri i 2009, men det er først nå han snakker ut om tiden i fengselet.

- Man lå bare og håpet at cellekameraten ikke skulle våkne midt på natten og begynne å mishandle en, forteller han i «The Today Show».

Garrison ble flyttet rundt mellom åtte forskjellige fengsler da han sonet straffen. Og han er glad for at han fortsatt er i live.
 
- Det er et mirakel at noen kommer levende ut. Det var som om en bombe eksploderte der inne. Jeg så sikkert 300 slagsmål. En av mine cellekamerater ble drept og jeg har sett folk bli knivstukket.
 
At han selv kom levende fra fengselsoppholdet tror han skyldes en skytsengel.

- Jeg kunne bare sitte der, mens noen rett ved siden av meg helt plutselig ble slått ned. Men de rørte aldri meg. Det var Guds fortjeneste, mener «Prison Break»-stjernen, som ikke er bitter etter den tøffe tiden.

- Kvelden da alt skjedde var ingen bra kveld, jeg burde aldri vært der og gjort det jeg gjorde. Min far lærte meg at om man gjør en feil, så skal man stå for det. Jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve livet på utsiden av murene igjen, og er utrolig glad for å ha fått en ny sjanse, sier han i NBC-programmet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Forfølges av skyldfølelse