Nora Mørk:

- Jeg så bruddet komme

Håndballstjernen snakker ut om bruddet med kjæresten og livet etter bilde-hackingen for første gang.

TØFF TID: Nora Mørk snakker ut om bruddet med fotballspiller Stefan Strandberg og livet etter den mye omtalte bilde-hackingen for første gang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TØFF TID: Nora Mørk snakker ut om bruddet med fotballspiller Stefan Strandberg og livet etter den mye omtalte bilde-hackingen for første gang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har ikke vært lett for håndballspiller Nora Mørk (27). I fjor høst gikk håndballstjernen gjennom et tøft brudd med fotballspiller Stefan Strandberg (27) etter seks år som kjærester.

I desember stormet det igjen rundt Mørk, også denne gang av helt andre grunner enn håndballen.

Flere private bilder av den folkekjære håndballspilleren hadde kommet på avveie. Den gang valgte hun selv å gå ut med historien i et stort intervju med TV 2.

I omtrent åtte måneder har Mørk unnlatt å snakke om bruddet og livet etter bilde-hackingen, helt til hun denne uken åpnet opp til Ida Fladen (32) i podkasten «Ida med hjertet i hånden».

Turte ikke gå ut

At Nora Mørk er en beinhard jente, er det ingenting å si på. Det beviste hun i november, da hun tydelig opprørt fortalte til TV 2 at hun hadde blitt hacket, og at en rekke private bilder av henne var på avveie.

For Mørk ble dette en stor påkjenning, som blant annet har ført til sosial angst. Til Fladen forteller Mørk at det var et totalt kaos i hodet hennes. Hun hadde et ekstremt stort behov for å være alene, men skjønte samtidig at hun ikke hadde det bra.

- Jeg har ikke hatt et bra forhold til meg selv før nå de siste månedene. Jeg har ikke vært ute blant folk. Jeg tror jeg brukte syv måneder før jeg turte å gå ut, og det var på bursdagen min. Da var jeg ute for første gang, forteller Mørk.

Spesielt det å møte på folk, og å se dem inn i øynene, har vært en stor utfordring for 27-åringen.

Bedre nå

Heldigvis innså Mørk at hun trengte hjelp, noe hun oppsøkte til slutt.

- Rett og slett fordi jeg ikke hadde det bra med meg selv. Jeg hatet å være Nora Mørk. Jeg har fått hjelp, og nå har jeg lyst til å bli meg selv igjen. For jeg er egentlig en som ikke tar ting så seriøst, men ting ble bare veldig mørkt og vanskelig, forteller hun.

I dag har Nora Mørk det mye bedre, men det er ikke bare nakenbildespredningen som har gått inn på Mørk de siste månedene.

SAMMEN I SEKS ÅR: I 2013 ble Nora Mørk og Stefan Strandberg kjærester, men de travle toppidrettsutøverne har tilbragt mye av tiden med avstandsforhold. I høst i fjor ble det slutt. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN I SEKS ÅR: I 2013 ble Nora Mørk og Stefan Strandberg kjærester, men de travle toppidrettsutøverne har tilbragt mye av tiden med avstandsforhold. I høst i fjor ble det slutt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tøft brudd

I samtalen med Ida Fladen, der de snakker om alt fra kjærlighet og toppidretten til sosial angst, kunne Mørk fortelle at hun lenge hadde sett bruddet mellom seg selv og Stefan Strandberg komme.

- Det var jo tøft, men samtidig så jeg det komme. Vi hadde vært sammen så lenge, så det var selvfølgelig veldig trist. Vi var jo veldig glad i hverandre, forteller Mørk.

I den populære podkasten intervjuer Fladen flere norske kjendiser om kjærlighetssorg.

Selv opplevde 32-åringen, for et knapt år siden, å bli dumpa av det hun lenge trodde var mannen i hennes liv. Hun har derfor slitt med en tung kjærlighetssorg de siste månedene.

I motsetning til Fladen, sperret Mørk disse følelsene ute. Til Fladen forteller Mørk at hun ikke har tillatt seg selv å få kjærlighetssorg, noe hun gjorde ved å holde seg kald. Hun kunne nemlig ikke la sorgen gå utover jobben eller treningen, ettersom hun ønsker å være profesjonell der hele tiden.

Se og Hør har vært i kontakten med Nora Mørk angående innholdet i podkasten, men hun ønsker ikke å kommentere ytterligere.

Avstandsforhold

Det var før jul i 2013 at Se og Hør kunne melde at håndballstjernen hadde funnet lykken med daværende Rosenborg-spiller Stefan Strandberg.

Siden den gang har paret spilt for klubber i hver sin by, og i 2015 skrev Stefan en fireårskontrakt med den russiske proffklubben FK Krasnodar. I 2016 gikk også Nora fra Larvik HK til proffklubben Györ i Ungarn.

JUBLER: Nora Mørk fikk en alvorlig kneskade i februar, men er på plass i Budapest for å følge lagvenninnene i Györ.
Foto: Stephane Pillaud / NTB scanpix
JUBLER: Nora Mørk fikk en alvorlig kneskade i februar, men er på plass i Budapest for å følge lagvenninnene i Györ. Foto: Stephane Pillaud / NTB scanpix Vis mer

- Det ideelle hadde vært om det var et fotball- og håndballag i samme by som vi ville til. Når det ikke går, får Nora og jeg forholdet til å fungere uansett, har Stefan tidligere fortalt til Dagbladet.

I et intervju med VG i mai 2016, fortalte den daværende 25-åringen at hun akkurat da syntes det var greit å se Strandberg såpass sjelden, fordi hun ikke kan spille håndball for alltid.

- Akkurat nå er det de prioriteringene jeg velger. Jeg er veldig trygg på at dette er det riktige for meg som 25-åring. Håndball kan jeg ikke spille senere i livet, forklarte Nora Mørk til avisen.

LES OGSÅ: «Jakten»-paret har forlovet seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer