Amandaprisen:

- Jeg sa bare «nei?»

En rekke kjente og kjære skuespillere har tatt turen til Haugesund for å hedre norsk film.

NOMINERT: Josefine Frida er nominert til beste kvinnelige skuespiller under kveldens utdeling av Amandaprisen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NOMINERT: Josefine Frida er nominert til beste kvinnelige skuespiller under kveldens utdeling av Amandaprisen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): I kveld samles flere store navn innen norsk filmbransjen i Haugesund, der de for 48. gang skal hylle det beste som har kommet av norsk film fra året som har gått.

Amanda-utdelinga innleder Den norske filmfestivalen, og finner sted ved konserthuset Festiviteten. I år er det Odd-Magnus Williamson (39) som leder utdelinga, som vil foregå med 170 mennesker som publikum. Han dukket opp på den røde løperen sammen med kona Tinashe Williamson (35).

Utenfor har en rekke mennesker dukket opp på den røde løperen i forkant av utdelinga for å snakke med pressen. Der finner man både nominerte og prisutdelere, og kjente ansikter som Josefine Frida, Thorbjørn Harr, Abid Raja og Nils Ole Oftebro er blant kjendisene som har tatt turen.

Se flere bilder nederst i saken.

LEDER: Odd-Magnus, som skal lede kveldens utdeling, hadde tatt med seg kona Tinashe Williamson på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
LEDER: Odd-Magnus, som skal lede kveldens utdeling, hadde tatt med seg kona Tinashe Williamson på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Josefine Frida (24), kanskje aller best kjent som Noora i «Skam» er i kveld nominert for beste kvinnelige skuespiller for prestasjonen sin i filmen «Disco». I forbindelse med filmen har hun også gjort endring i hvordan hun presenterer seg selv, og har derfor droppet etternavnet Pettersen, som er det de aller fleste kjenner henne som.

Nominasjonen, som er hennes første, kom noe overraskende på.

- Jeg husker at jeg bare sa «nei?» også ble jeg veldig glad, så gikk det veldig fort. Man vet liksom ikke hvordan man skal reagere, forteller hun lattermildt.

NOMINERT: Josefine Frida er nominert til beste kvinnelige skuespiller i kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NOMINERT: Josefine Frida er nominert til beste kvinnelige skuespiller i kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg har kost meg så mye, og ville ikke vært her med noen andre enn «Disco». Alle i produksjonen er jeg så utrolig glad i, jeg er veldig stolt over å stå her med den produksjonen og den filmen, sier hun.

Josefine Frida Pettersen skadet seg under innspillingen av filmen «Disco». Det forteller hun om i ukens «Skavlan». Video: TV 2 / Vis mer

Kom såvidt i mål

På grunn av corona-restriksjoner er det naturligvis ikke alle som har fått mulighet til å møte opp, og det ble et naturlig tema da Dagbladet møtte flere av skuespillerne og prisutdelerne på den røde løperen.

Blant dem er Terje Formoe (70), som gjennom sommeren har spilt Kaptein Sabeltann i Dyreparken i Kristiansand. Han avslører imidlertid at han har vent seg til restriksjoner og den «nye» måten å leve på, men at forestillingen sto i fare.

Terje Formoe. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Terje Formoe. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg kommer rett fra en sesong i Dyreparken hvor vi har spilt rundt 200 forestillinger, for til sammen 40 000 mennesker. Der var det masse coronatiltakt, så jeg kjenner det igjen. Man venner seg jo til det. Det var en veldig vanskelig omstilling, forteller han til Dagbladet, og fortsetter:

- En stund så det ut som vi ikke kom i mål denne sommeren. Vi følte vi hadde sommerens sikreste forestilling med masse pleksiglass, avstand og separate innganger. Jeg er veldig stolt over at vi fikk det til å fungere.

«Kaptein Sabeltann og den magiske diamant» er nominert til beste barnefilm i kveld.

Thorbjørn Harr intervjues i forbindelse med at han er aktuell med Kafka på Nationaltheatret. Han har derimot fått enda mer oppmerksomhet for kysset med Hillary Duff på filminnspilling i Hollywood. Vis mer

- Veldig stolt

Thorbjørn Harr (46) og Jan Gunnar Røise (44) er begge nominert i kveld til henholdsvis beste mannlige birolle og skuespiller for prestasjonene i filmen «Barn».

- Det er helt fantastisk at den er blitt så godt tatt imot av de som har sett den. Det har vært kjempemoro. Jeg er veldig stolt av mottakelsen, sier Røise.

Jan Gunnar Røise og kjæresten gjennom 25 år, Lin Jønnum. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Jan Gunnar Røise og kjæresten gjennom 25 år, Lin Jønnum. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

De forteller begge to til Dagbladet at de er svært fornøyde med at kveldens arrangement ikke er blitt avlyst, til tross for situasjonen.

- Jeg er veldig imponert og veldig glad for det. Det handler jo ikke nødvendigvis om oss to, det handler om å vise hele Norge paletten av norsk film, og det må vi bruke denne festen til. Etterfesten derimot, den blir ikke så kul, forteller Harr.

Thorbjørn Harr og kona Tai Victoria Grung. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Thorbjørn Harr og kona Tai Victoria Grung. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Høygravid

På den røde løperen dukket også Ingvild Holthe Bygdnes opp, som i kveld er nominert til beste kvinnelige birolle for «Tunnelen». Hun dukket imidlertid ikke opp alene, og kunne stolt vise frem både mann og babymage.

- Vi venter i spenning på hva det skal bli. Det er første, så vi aner ikke hva vi går til, men vi gleder oss, sier hun.

Ingvild Holthe Bygdnes og kjæresten Sverre Uhnger. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Ingvild Holthe Bygdnes og kjæresten Sverre Uhnger. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Kulturminister Abid Raja skal dele ut pris i kveld. Her med kona Nadia Ansar. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Kulturminister Abid Raja skal dele ut pris i kveld. Her med kona Nadia Ansar. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Andrea Bræin Hovig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Andrea Bræin Hovig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Ella Øverbye. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Ella Øverbye. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer