Amandaprisen:

- Jeg sa bare «nei?»

En rekke kjente og kjære skuespillere har tatt turen til Haugesund for å hedre norsk film.

NOMINERT: Josefine Frida er nominert til beste kvinnelige skuespiller under kveldens utdeling av Amandaprisen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NOMINERT: Josefine Frida er nominert til beste kvinnelige skuespiller under kveldens utdeling av Amandaprisen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): I kveld samles flere store navn innen norsk filmbransjen i Haugesund, der de for 48. gang skal hylle det beste som har kommet av norsk film fra året som har gått.

Amanda-utdelinga innleder Den norske filmfestivalen, og finner sted ved konserthuset Festiviteten. I år er det Odd-Magnus Williamson (39) som leder utdelinga, som vil foregå med 170 mennesker som publikum. Han dukket opp på den røde løperen sammen med kona Tinashe Williamson (35).

Utenfor har en rekke mennesker dukket opp på den røde løperen i forkant av utdelinga for å snakke med pressen. Der finner man både nominerte og prisutdelere, og kjente ansikter som Josefine Frida, Thorbjørn Harr, Abid Raja og Nils Ole Oftebro er blant kjendisene som har tatt turen.

Se flere bilder nederst i saken.

Josefine Frida (24), kanskje aller best kjent som Noora i «Skam» er i kveld nominert for beste kvinnelige skuespiller for prestasjonen sin i filmen «Disco». I forbindelse med filmen har hun også gjort endring i hvordan hun presenterer seg selv, og har derfor droppet etternavnet Pettersen, som er det de aller fleste kjenner henne som.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer