FAMILIEKJÆR: - Når mamma og pappa bestemte seg for å gå igjennom en skilsmisse - som jo er helt normalt, og for min del ikke så dramatisk - blir man litt tettere. Da ble det oss tre søsken som plutselig var familien, sier vakre Margaret Berger til S Foto: NTB scanpix
FAMILIEKJÆR: - Når mamma og pappa bestemte seg for å gå igjennom en skilsmisse - som jo er helt normalt, og for min del ikke så dramatisk - blir man litt tettere. Da ble det oss tre søsken som plutselig var familien, sier vakre Margaret Berger til S Foto: NTB scanpixVis mer

- Jeg så at tårene bare rant

Eurovision-stjernen slet med å holde maska da hun entret scenen.

SEOGHØR.NO: Med sine 191 poeng gjorde Margaret Berger (27) Norge stolt under Eurovision. Dette er nemlig den største poengsummen Norge har tatt på flere år. Det gjorde også at den vakre 27-åringen tok seg en skikkelig fest etter festforestillingen.

- Jeg dro og møtte familien min. Men pappaen min var trøtt, det ble han jo egentlig klokka ni på kvelden. Det var langt over sengetid for ham, så han dro hjem. Men jeg traff søstrene mine her på hotellet, og så åpnet vi en flaske champagne og tok en prat. Det var veldig hyggelig og «nedpå», sier hun til Se og Hør.

Det var en tydelig blid - og åpenhjertig - Margaret Berger som møtte Se og Hør på hennes eget hotell i Malmø dagen derpå. 

Ny flamme
Etter hva Se og Hør kjenner til har sangstjernen funnet tonen med en mann som for tiden holder til i Trondheimsdistriktet. Selv innrømmer hun at noe er på gang, men ifølge henne selv er de ikke kjærester helt ennå.

- Hvordan skal jeg si dette? Man kommer til et punkt i et forhold der det blir feil å si at man er ledig på markedet. For det er jeg ikke. Men jeg skal prøve å finne ut av ting. Det er god gammeldags dating rett og slett. Det er deilig, selv om jeg er en travel kvinne for tiden og ikke har så mye tid, forklarer hun åpenhjertig.

- Hvordan føles det for deg å kunne begynne og date igjen, Margaret?

- Det er veldig koselig, erkjenner hun.

- Stort
Det vakre sangtalentet hadde med seg sin far, Kjell Ivar (59), og søstrene Mona (32) og Miriam (35), under lørdagens show i den svenske byen. Alle tre var en enorm støtte for Margaret.

- Det var veldig stort for meg at de var der. Og så var jeg så heldig at jeg fikk øye på dem under flaggseremonien i starten, da jeg så at de hang over kanten der. Vi er en veldig lettrørt familie. Hvis jeg ser at de er rørt - så blir jeg rørt! Jeg så på dem, og så at tårene bare rant. Jeg måtte si til meg selv at jeg måtte ta meg sammen. Vi måtte ta oss sammen alle fire, vi skulle jo på TV!

- Hva sa de til deg når showet var over?

- De var veldig, veldig stolte av meg. Og det er det som er som er så deilig med min familie, de er helt normale og lar seg ikke rive med av dette sirkuset. De stoler på at jeg bare gjør mitt beste, og er glad og stolt av meg uansett, forteller hun.

Tett forhold
Storesøstrene har betydd svært mye i Margarets liv. Spesielt etter at moren Liv Berger (58) og prestefaren Kjell Ivar bestemte seg for å gå hvert til sitt.

- Når mamma og pappa bestemte seg for å gå igjennom en skilsmisse - som jo er helt normalt, og for min del ikke så dramatisk - blir man litt tettere. Da ble det oss tre søsken som plutselig var familien. Det er jo litt aldersforskjell mellom oss, og Miriam har vært som en slags ekstramamma for meg, medgir Margaret, som også har et tett forhold til hennes andre søster, Mona.

- Miriam var mitt absolutt største forbilde da jeg vokste opp. Men de siste årene har jeg og Mona bodd mye sammen. Vi har et veldig tett forhold, og føler oss på en måte mer hel når vi tre er sammen.

Uten mamma
Mamma Liv Berger var den eneste fra familien som ikke var til stede under den store internasjonale Grand Prix-finalen. Hun var nemlig igjen hjemme i Norge.

- Hun var i Skien og hadde en liten samling der, forteller «I Feed You My Love»-sangeren.

- Hvorfor var ikke mamma til stede?

- Det er veldig lenge siden jeg har hatt en lang samtale med mamma. Men hun bidro med å fikse hotellrom til søstrene mine - hun ordnet det slik at det skulle være noen fra familien her. Men mamma valgte ikke å ta turen. Men jeg vet at de koste seg med champagne og snitter og hadde det hyggelig.

Ferie i august

Etter å ha sunget seg inn i Europas hjerter, dro Margaret direkte til Tyskland for å delta i et TV-show som – nok en gang - blir sett av millioner av TV-seere. Etter det skal hun til Oslo for å gjøre en spillejobb, før hun endelig får seg noen dager fri i hjembyen Trondheim. Så skal hun fullføre platen sin.

Først i august får hun tatt seg en skikkelig ferie.

Selv beskriver hun GP-sirkuset på følgende måte:

- Det har vært et eventyr. En eller annen gang vil jeg komme til å sette meg ned mens tårene strømmer. Men akkurat nå er det litt fullt på harddisken. Det har rett og slett vært helt fantastisk.

I Se og Hør Weekend, som er i salg fra fredag av, kan du lese det store intervjuet med den norske Eurovision-stjernen.LES OGSÅ: Slik festet Margaret etter finalen