KINOAKTUELL: I filmen «Gangster Squad» spiller Brolin mot Nick Nolte (bildet), Ryan Gosling, Sean Penn og Emma Stone. Foto: Stella Pictures
KINOAKTUELL: I filmen «Gangster Squad» spiller Brolin mot Nick Nolte (bildet), Ryan Gosling, Sean Penn og Emma Stone. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg røykte heroin som 16-åring

«Gangster Squad»-stjernen snakker ut som sin ville ungdomstid med hard festing og mye dop.

SEOGHØR.NO: Barskingen Josh Brolin (44) er kjent for sine hardbarka rollerfigurer. Men også i virkeligheten har Brolin, som nyttårsaften havnet i fengsel for fyllekjøring, levd et svært utsvevende liv.

Skuespilleren innrømmer at han var ute av kontroll i ungdomstiden, men at rollen han fikk i suksessfilmen «The Goonies» på midten av 80-tallet reddet han fra narkohelvete.

- Jeg brukte pengene mine på trommer og dop. Jeg var den siste som begynte å røyke heroin og den første som sluttet med det i 16-årsalderen. Det var samtidig som jeg spilte i «The Goonies». Jeg likte å jobbe og lære, så det var vanskelig for meg å gi meg helt over til dopen, forteller han til Men's Journal ifølge Contactmusic.com.

Brolin avslører også at han flere ganger havnet i klammeri med loven.

- Jeg var utrolig god til å bryte meg inn i biler og stjal mange bilradioer. Jeg klarer det fremdeles hvis jeg bare vil.

Som 19-åring havnet han i slosskamp, og da politiet dukket opp prøvde han å banke opp dem også.

- Jeg var ganske full og jeg kan fremdeles ikke huske hvorfor slosskampen i det hele tatt startet. Jeg våknet opp i fengselet og politiet var veldig, veldig sinte på meg. Veldig sinte. De lot meg virkelig få gjennomgå, og jeg risikerte en lang fengselsstraff.

- Jeg samlet alt jeg hadde av penger, alt jeg hadde tjent fra diverse TV-serier og invisterte det i advokater. Jeg måtte sone litt, men ikke så veldig lenge, forteller han.

Men det var ikke siste gang Brolin så innsiden av en fengselscelle.

Natt til 1. januar i år tilbrakte han flere timer bak lås og slå etter å ha blitt arrestert for å kjøre under påvirket tilstand. I desember 2004 ble han tiltalt for vold da kona, skuespiller Diane Lane (47), ringte politiet under en voldsom krangel. Og sommeren 2008 ble han arrestert etter et barslagsmål i Louisiana. I de to siste tilfellene ble tiltalen droppet.LES OGSÅ: - Jeg ligger ikke rundt