Johann Olav Koss om kona:

- Jeg ringte fanatisk flere ganger

Skøytestjernen og Jennifer Lee Koss har vært gift i snart 12 år. Nå røper Koss hva som skjedde etter deres første date.

ROMANTISK: Da Jennifer Lee Koss møtte sin fremtidige ektemann, Johann Olav Koss, skjønte hun raskt at det var noe spesielt ved ham. Video: «Lindmo», NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 25 år i utlandet var det sommeren 2019 dags for skøytestjernen Johann Olav Koss (52), som i disse dager er aktuell i «Mesternes mester», å vende snuta tilbake til norsk jord.

Etter nesten halve livet utenfor Norges grenser har Koss stiftet egen familie med kona Jennifer Lee Koss. Paret giftet seg i Sjømannskirken i New York i mai 2009, og i mars året etter bekreftet han overfor Se og Hør at de to ventet sitt første barn.

Siden den gang har barna kommet som perler på en snor, og ekteparet har nå de fire barna Aksel, Anabelle, Andreas og Arne Aleksander sammen. Det var kjærlighet ved første blikk da skøytestjernen og kona møttes for første gang gjennom jobb.

Pinlig første date

Det forteller de selv under et besøk hos «Lindmo» fredag. Der kommer det fram at paret møttes for første gang i 2005, da Jennifer jobbet som konsulent og skulle gjøre et prosjekt for skøytestjernens organisasjon Right To Play.

- Vi møttes da jeg fløy fra London til Toronto for å gi en presentasjon, og det var umiddelbart noe der, det var kjærlighet ved første blikk, forteller skøytestjernens kone.

HYGGELIG OVERRASKELSE: Johann Olav Koss forklarer at han ble positivt overrasket da det var Jennifer som skulle holde presentasjonen. Her er de to avbildet i 2019. Foto: Geir Olsen / NTB.
HYGGELIG OVERRASKELSE: Johann Olav Koss forklarer at han ble positivt overrasket da det var Jennifer som skulle holde presentasjonen. Her er de to avbildet i 2019. Foto: Geir Olsen / NTB. Vis mer

Jennifer innrømmer at hun søkte opp sin nåværende ektemann på Google før hun tok fatt på prosjektet. Johann Olav på sin side forklarer at han ved første møte tenkte at Jennifer var en veldig flott og smart dame.

At det var hun som skulle holde presentasjonen beskriver han som en hyggelig overraskelse.

Etter presentasjonen dro de to for å spise lunsj sammen med flere kolleger. De kom i prat, og det er tydelig at skøytestjernen ikke hadde noen planer om å la Jennifer glippe mellom fingrene. Han var derfor kjapt ute med å spørre om hun ville være med på en middag senere den kvelden.

EXIT: Det var Genette Våge som måtte forlate «Mesternes Mester» som første deltaker. Video: NRK / Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer

Det viste seg at dette ikke bare var en middag for de to, men et fancy arrangement hvor Johann Olav skulle være hedersgjest.

- Det kom overraskende på, og han hadde glemt å fortelle meg om dette. Det ble også litt pinlig. Ettersom han skulle bli hedret ble han bedt om å sitte på et hedersbord på scenen, mens jeg satt på et annet bord lenger unna, forklarer Jennifer lattermildt, mens ektemannen påpeker at han faktisk ikke hadde noen anelse om at dette kom til å skje.

Dermed ble de sittende og se på hverandre fra hvert sitt bord på sin aller første date.

Roser kona

Når Se og Hør slår på tråden til Johann Olav kan han røpe hva som skjedde etter første date.

- Nei altså, hun dro tilbake til Boston og jeg ringte fanatisk til Boston flere ganger, men fikk ikke noe svar. Hun var ute og reiste, og hadde ikke mobilnett på. Til slutt la jeg igjen en beskjed hvor jeg sa at jeg ønsket å invitere henne ut på middag i Boston. Deretter satte jeg meg på flyet og fløy ned til Boston for å spise middag med henne, forteller han.

VILLA: For første gang spilles «Mesternes Mester» inn i Norge, og dette er huset deltakerne bor i. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Hva var det du falt for ved Jennifer?

- Det er kanskje ikke så vanskelig å gjette det når du ser henne på tv, for å si det sånn. Hun er jo ekstremt intelligent og utfordrende på mange områder. Samtidig har hun en utrolig drivkraft til å skape nettverk, er veldig imøtekommende med mennesker, lojal og ærlig, svarer den tidligere skøyteløperen.

Videre forklarer Johann Olav at de hadde veldig mange felles interesser, som idrett og natur, i tillegg til felles ambisjoner.

- Vi er litt konkurransemennesker begge to, innrømmer han.

Flyttet tilbake

Daten ble likevel en suksess, og man kan trygt si at det har gått slag i slag for ekteparet, som i 2019 altså valgte å forlate tilværelsen i Toronto for å bosette seg i Oslo.

Overfor Se og Hør fortalte Johann Olav nylig om bakgrunnen for flyttingen. Han hadde akkurat avsluttet arbeidet med Right To Play og vært innom et finansselskap.

FLYTTET TIL NORGE: I 2019 tok Johann Olav Koss med seg familien og flyttet tilbake til hjemlandet. Geir Olsen / NTB
FLYTTET TIL NORGE: I 2019 tok Johann Olav Koss med seg familien og flyttet tilbake til hjemlandet. Geir Olsen / NTB Vis mer

På tidspunktet tenkte skøytestjernen at hvis de noen gang skulle klare å flytte og få oppleve norsk natur, språket og den norske idretten, måtte det skje da.

- Hadde vi blitt et par år til, hadde det vært helt umulig å flytte. Jeg vet ikke om kona kan si at jeg klarte å overtale henne, eller om hun bare ble med på lasset, men vi flyttet i hvert fall. Det har vært et ekstremt lærerikt år, fortalte han.

52-åringen la ikke skjul på at hverdagen i Norge raskt ble noe annerledes enn de hadde sett for seg.

Koss fortalte videre til Se og Hør at det hadde vært tøft med tanke på coronapandemien, men at de samtidig følte seg fryktelig heldige.

- Det at barna våre har levd så normalt som mulig har vært helt fantastisk for oss. Sånn sett hadde vi flaks som flyttet i tide, og at de norske myndighetene har vært så flinke og turte å gjøre det de gjorde så raskt, la han til.

LES OGSÅ: - Ny følelse jeg må venne meg til

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer